به گزارش ایرنا، محمود واعظی شامگاه جمعه در گفت و گو با خبرنگاران در خصوص بحران آب اظهار کرد: مساله آب مساله ای بسیار جدی در جهان است به طوری که بسیاری از صاحب نظران در مقالات مختلف اعلام کرده اند که در آینده مساله آب موجب ایجاد جنگ بین کشورهای مختلف خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران جزو کشورهای کم آب هستیم به طور قطع اگر از امروز یک برنامه مشخصی نداشته باشیم در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.
واعظی اضافه کرد: برنامه اول ما در این زمینه مهار آب هایی است که در سراسر کشور به هدر می رود که خوشبختانه شاهد این هستیم که در آذربایجان شرقی کارهای بسیار خوبی در این زمینه انجام شده و یا در حال انجام است.
وی گفت: رئیس جمهوری به مساله محیط زیست بسیار اهمیت می دهد و یکی از نگاه های ایشان استفاده بهینه از آب در کشور می باشد و برنامه ریزی دقیق به این منظور برای پیشبرد این کار نیاز است.
رئیس دفتر رئیس جمهوری در خصوص مساله آب بین کشورهای همسایه اظهار کرد: یکی از وظایف وزارت خارجه کشورها این است که بتوانند حق آبه هایی که در موافقت نامه ها نوشته شده یا استفاده کردن از آن در طول سالیان گذشته سنت شده احترام بگذارند و در چهارچوبی به آن عمل کنند.
واعظی همچنین در خصوص ضرورت توسعه آذربایجان شرقی و نقش آن در کشور گفت: موقعیت جغرافیایی و قدمت تاریخی و تجاری استان آذربایجان شرقی، این استان را در جایگاه ممتازی قرار داده و از سوی دیگر وجود صنایع بسیار بزرگ و قابلیت های بخش کشاورزی و خدمات و برخورداری از نیروهای مستعد در استان، همه این شرایط، مولفه هایی است که با حرکت آن این استان را به یک الگو قرار می دهد.
وی اظهار کرد: شاهد این هستیم که بسیاری از کالاهایی که در این استان تولید می شود به استان های دیگر کشور و همچنین به کشورهای مختلف صادر می شود و همچنین ترانزیت ایران و اروپا از این استان عبور می کند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری گفت: خوشبختانه در چهار سال گذشته تحرک خوبی را در استان شاهد بودیم و پروژه های بزرگی در استان انجام شده و در حال انجام است که نوید آینده ای روشن را می دهد.
وی در خصوص اینکه آذربایجان شرقی در بسیاری از حوزه ها از جمله امنیت، اقتصاد مقاومتی و عدم وجود معتاد متجاهر بسیار خوب عمل کرده و باید الگویی برای سایر استان ها باشد، افزود: تجربیات بسیار خوب آذربایجان شرقی نباید در این استان محصور شود.
واعظی افزود: پس از برگشت از تبریز با وزیر کشور صحبت خواهم کرد تا ساز و کاری در دولت دوازدهم اندیشیده شود تا این تجربیات موفق دستورالعملی برای آن نوشته شود تا به دیگران منتقل شود.
وی ادامه داد: به نظر من بخشی از همایش های استانداران باید برای انتقال تجربیات و توفیقاتی که در استان های مختلف وجود دارد باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری گفت: آذربایجان شرقی در بسیاری از شاخص ها و مولفه ها در چهار سال گذشته توفیقات بسیار خوبی داشته که می توان به موضوع امنیت و سرمایه گذاری در این استان اشاره کرد.
وی ادامه داد: خوب به یاد دارم در سفر اول خود به آذربایجان شرقی مدیریت ارشد استان در جلسه شورای اداری به بنگاه های کوچک و متوسطی اشاره کرد که به دلایل مختلف دچار مشکل شده بودند که خوشبختانه در چارچوب اقتصاد مقاومتی توانستیم بسیاری از این بنگاه ها را در استان و سراسر کشور فعال کنیم و باید بستر انتقال تجربیات از طریق وزارت کشور انجام گیرد،
واعظی گفت: از وزیر کشور تشکر می کنم که رویکرد اقتصادی را به استانداری ها و وزارت کشور تزریق کرده و وزارت امور خارجه به این نتیجه رسیده که دیپلماسی اقتصادی باید محور باشد و وزارت کشور هم دریافته که تا زمانی که استانداران خودشان اقتصاد مقاومتی را به دست نگیرند اقتصاد استانها متحول نخواهد شد.
واعظی در سفر یک روزه امروز خود به آذربایجان شرقی ضمن حضور در گلزار شهدا با امام جمعه تبریز نیز دیدار و در خطبه های پیش از نماز جمعه برای مردم سخنرانی و همچنین در مراسم افتتاح سد آقبلاغ ورزقان حضور یافت.
استاندار آذربایجان شرقی در خصوص انتقال آب ارس به دشت تبریز، گفت: انتقال آب ارس یکی از پروژه های بسیار مهم استان ماست که از محل آب های مرزی در حال اجراست.
اسماعیل جبارزاده افزود: برای انتقال آب ارس از ردیف مربوطه اعتبارات بسیار خوبی در اختیار استان در سال های 94 و 95 قرار گرفت.
وی ادامه داد: هفته گذشته نیز 700 میلیون دلار استفاده از فاینانس برای پروژه انتقال آب ارس به دشت تبریز در کمیته مربوطه شورای اقتصاد مورد تصویب قرار گرفت که امیدواریم در جلسه آتی شورای اقتصاد مصوبه کمیته به تصویب برسد.
جبارزاده اظهار کرد: تامین آب شرب تمام شهرهای موجود در مسیر این انتقال، آب کشاورزی و همچنین سهمی هم از این آب برای احیای دریاچه ارومیه خواهد بود.
وی گفت: در همه شهرهای اطراف دریاچه ارومیه تاسیسات فاضلاب اجرا شده که برخی از این تاسیسات مانند بناب به بهره برداری رسیده و برخی دیگر نیز در حال اجراست تا به همان میزان و یا بیشتر از آن که از منابع آبی برداشت می کنیم آب تمیز با تمام شرایط و استانداردهای لازم برگردانده شود.
خبرنگار: مینا بازگشا ** انتشار: رستگار
6120/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.