پریا دادوند : در قلب این استان شهر تبریز شهر اولین ها، با تاریخ پر از حادثه و روایت خود جایگاه ویژه ای در میان گردشگران داشته و هرساله در ایام نوروز و تابستان شاهد حضور خیل عظیمی ازگردشگران علاقمند به طبیعت و تاریخ است.

از دی ماه امسال و با آغاز سال جدید میلادی، تبریز شاهد رویدادی تاریخی خواهد بود، رویدادی که می تواند نقطه عطف دیگری در دفتر قطور این کهن شهر زیبا باشد.

انتخاب تبریز به عنوان "پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی" می تواند رویدادی تاریخی و شگفت انگیز باشد، بی شک سرازیر شدن گردشگران کشورهای اسلامی در همه ی ارکان زندگی مردم تبریز تاثیری مثبت و سازنده خواهند داشت.

تبریز می تواند از این فرصت گرانبها برای شناساندن هرچه بهتر و بیشتر تاریخ، فرهنگ، تمدن و مذهب کشور منطقه استفاده کند.

انتخاب تبریز افتخاری بزرگ برای همه ی ایران و ایرانیان است چرادکه گردشگران خارجی به بهانه این شهر از دیگر شهرهای کشورمان هم دیدن خواهند کرد و صنعت توریسم می تواند نفسی تازه بگیرد.

تبریز گنجینه ای زنده از آثار و ابنیه های تاریخی است

مردم بومی در اجرای صحیح طرح تبریز ۲۰۱۸ نقش موثری دارند و نحوه برخورد شهروندان مهم ترین فاکتور رضایت و خرسندی گردشگران است. خوشبختانه خونگرمی و مهمان نوازی ایرانیان مایه تحسین گردشگران است.

در یک کشور توریست پذیر در کنار تجهیز زیرساختها و پتانسیلهای فنی، عمرانی و رفاهی شهری باید مردم نیز بطور شایسته برای میزبانی مناسب آموزش دیده و ضرورتهای اولیه شهروندی و فرهنگی از جمله تسلط به زبان های فراگیری مانند انگلیسی و عربی، شیوه راهنمایی و پاسخ دهی به مسافران خارجی و داخلی و... تامین شود.

محمدرضا عیوضی، فعال گردشگری، در ارزیابی آمادگی تبریز برای میزبانی از ۲۰۱۸ گفت: آذربایجان شرقی و بخصوص شهر تبریز به لحاظ زیرساخت ها در حد معقولی قرار دارد ولی کافی و ایده آل نیست، برای اینکه به درجه عالی و ایده آل برسیم باید تلاش بسیاری کنیم؛ زیرساخت ها را به بهره وری لازم برسانیم.

وی ادامه داد: متاسفانه برداشت و معیار مردم از تبریز ۲۰۱۸ در حد بنر و نمادهای کپی برداری شده در بعضی کشورهای اطراف است.

این فعال گردشگری گفت: بزرگترین ضعف طرح تبریز ۲۰۱۸ ملی نشدن آن است، در حالی که تمام برنامه ها تاکنون در سطح محلی و منطقه ای مطرح شده اند و باید کل کشور بخصوص کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درگیر این جریان باشند.

عیوضی با یادآوری اینکه مقرر شده جلسه ای با پیگیریهای استاندار آذربایجان شرقی و اعضای کمسیون فرهنگی مجلس در تبریز تشکیل شود، تصریح کرد: حاصل این عملکرد یک اقدام اساسی و مهم در جهت ملی کردن طرح تبریز ۲۰۱۸ توسط مسئولان استان خواهد بود .

عیوضی در ادامه تاکید کرد: برای تکرار نشدن قضایای تلخ ۲۰۱۶ باید بر روی کارهای آموزشی تمرکز کرده و اهمیت گردشگری را به مردم آموزش داده و رفتار مناسب با مسافران را نهادینه کنیم.

این فعال گردشگری تبریز، گفت: پیشنهاد من به میراث فرهنگی این است که پیگیر برنامه های آموزشی در شهر و استان باشند و و در این راستا باید در مدت زمان باقی مانده به تبریز ۲۰۱۸ برنامه های آموزش همگانی برای مردم در مدارس و پایگاه های مقاومتی و هیئت های مذهبی و دانشگاه ها را برگزار شود.

وی اظهار داشت: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع و گردشگری کشور با توجه به گزارش ها، بازدید میدانی و نظر کارشناسان آن سازمان نظرات خود در ارتباط با تبریز ۲۰۱۸ را بیان کرده اما از سوی دیگر با رصد نظرات شهروندان حاضر در فضای مجازی می توان در مورد گفته ایشان قضاوت کرد.

عیوضی در ادامه گفت: مراکز علمی از جمله دانشگاه ها بخصوص دانشگاه تبریز به لحاظ علمی باید وارد عمل شده و در ارتباط با تاریخ، معماری و جایگاه علم و دانش و... در تبریز مطالب علمی و قابل استناد تولید و ارائه نمایند.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه تبریز لوکوموتیو علمی شمالغرب ایران به حساب می آید باید در جهت تامین نیروی انسانی فعال و شاغل در گردشگری منطقه و کشور دانشکده گردشگری تشکیل داده و نباید به طور جدی وارد مباحث سخت افزاری موجود مانند برج خلعت پوشان شود، در حالی که بنا به گفته ریاست دانشگاه این برج تا ۲۰۱۸ به اتمام نمی رسد.

رضا خلیلی، مدیرعامل سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریر با بیان اینکه پیشینه تاریخی و فرهنگی از مولفه های مهم تبریز است، اظهارداشت: نداشتن فرهنگ مناسب گردشگری باعث دل آزردگی گردشگر می شود، مخصوصا فرهنگ رانندگی که باید بیشتر به آن توجه ویژه شود.

خلیلی مهمان دوستی شهروندان تبریزی را امتیاز مثبت و ویژه ای برای برگزاری تبریز ۲۰۱۸ عنوان کرد و افزود: باید همواره به ذهن داشته باشیم که حضور گردشگران نقش مهمی در افزایش درآمدهای منطقه داشته و بر رونق اقتصادی شهر تاثیر بالایی خواهد گذاشت.

وی راه اندازی مسیر هوایی تبریز - هامبورگ در مسیر جاده ابریشم را فرصت دیگری برای جذب گردشگران ۲۰۱۹ دانشت و گفت: اسکان راحت و امن مسافران از دغدغه های بزرگ این طرح است و برای دریافت سریع رزو هتل ها و هتل آپارتمانها بصورت آنلاین اقداماتی انجام داده ایم.

خلیلی تصریح کرد: میراث فرهنگی موظف است مقاله ای توصیفی درمورد تبریز ۲۰۱۸ در سطح شهر ارائه دهد تا مردم با این پدیده آشنایی کامل داشته باشند.

وی با بیان اینکه باید برای اجرای مناسب طرح تبریز ۲۰۱۸ برنامه های زمان بندی شده تدوین شود، گفت: مهم ترین مقوله ۲۰۱۸ رونمایی از تبریز تاریخی و گردشگرپذیر است، همان تبریزی که به بوته فراموشی سپرده شده بود و اکنون زمان رشد مجدد آن فرا رسیده است.

خلیلی گفت: تبریز در حدی غنا و جذابیت تاریخی و فرهنگی دارد که هرلحظه آمادگی میزبانی از گردشگران خارجی و داخلی را دارد و فقط با نام قدیمی و تاریخی اش آماده حضور و ورود میهمانان است.

مرتضی آبدار، مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی گفت: ما تبریز ۲۰۱۸ را نقطه آغاز و پایان نمی دانیم این طرح نقطه شروع محسوب می شود و تبریز برای یک خانه تکانی اساسی آمده شده است.

وی افزود: آذربایجان شرقی و تبریز در تمامی زیرساخت های خود حاضر نیست اما تمامی پروژه های ۲۰۱۸ تا پایان دولت دوازدهم به اتمام خواهند رسید و ما در تلاشیم که این برنامه ها را به حدی برسانیم که مورد رضایت مردم و مسئولان باشد.

آبدار با تاکید بر لزوم فرهنگسازی در جامعه، روان شناسی رفتاری در بین اقشار مختلف مردم استان مبنی بر داشتن رفتار مناسب با گردشگران داخلی و خارجی، گفت: تبریز از جایگاه منطقه ای و ملی برخوردار است و برای سوق دادن رفتارهای منطقه ای نیازمند زمان کافی هستیم، برای اجرای تبریز ۲۰۱۸ خواستار عزم ملی مسئولان و حمایت همه جانبه نمایندگان مجلس و مردم هستیم.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در رابطه با ضعف بخش اسکان گردشگران اظهارداشت: تعداد تخت ها، هتل ها باید در فاز اول ۱۵۰ هزار و در فاز دوم به ۳۰ هزار افزایش یابد.

حجت الاسلام احمد حمیدی، رئیس کمیته تبلیغات، بازاریابی و امور بین‌الملل تبریز ۲۰۱۸ نیز گفت: با توجه به اهمیت راهبردی تبلیغات برای این طرح، سند ملی تبلیغات برای این رویداد طراحی شده است و حضور در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های ملی و بین‌المللی از دیگر اقدامات این کمیته است.

حمیدی افزود: نام‌گذاری "روز تبریز" در تقویم ملی و تسریع در ارتباطات بین‌المللی برای معرفی ظرفیت‌ها از مهم ترین درخواست‌های کمیته تبلیغات، بازاریابی و امور بین‌الملل تبریز ۲۰۱۸ است.

وی افزود: رویداد تبریز ۲۰۱۸ به عنوان حرکتی مهم و تاریخی در کشور، هرگز نمی تواند بدون مشارکت مردم تبریز و همکاری و هم افزایی نهادهای مختلف اجرایی شده و بازخوردی مناسب در جهان داشته باشد.

رئیس کمیته تبلیغات، بازاریابی و امور بین‌الملل تبریز ۲۰۱۸، همچنین از اقدامات صورت گرفته توسط این کمیته به چاپ بروشور به سه زبان زنده دنیا، کلیپ های معرفی تبریز ۲۰۱۸، زیباسازی و آماده سازی شهر، استفاده از پتانسیل تیم های بِنام ورزشی و معرفی شهر تبریز با حضور در مسابقات جهانی، انتشار کتب با عنوان تبریز فیروزه جهان اسلام و.... اشاره کرد.

46

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 721517
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.