رییس بخش تحقیقات نهال و بذر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی گفت: افزایش کارایی استفاده از آب در کشت هیدروپونیک محسوس است.

جلیل دژم پوردر گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: افزایش راندمان تولید محصول نسبت به روش های سنتی، افزایش کارآیی استفاده از آب و افزایش کارایی استفاده از سایر نهاده های مصرفی از قبیل سم و کود از امتیازات کشت گلخانه ای به روش هیدروپونیک محسوب می شوند.

وی، افزود: کاهش مدت زمان تولید از طریق رشد سریع گیاهان در سیستم هیدروپونیک و سهولت در کنترل کمبود و یا سمیّت عناصر غذایی از دیگر مزایای کشت هیدروپونیک است.

وی با اشاره به اقدامات لازم برای توسعه کشت هیدوپونیک خاطرنشان کرد: آموزش نیروهای مجرب و متخصص در زمینه هیدروپونیک، ارائه تسهیلات بانکی لازم برای پرورش دهندگان محصولات گلخانه ای به روش هیدروپونیک، تسهیل در تامین نهاده های کافی برای کشت به روش هیدروپونیک و فراهم نمودن زیرساخت های لازم برای این نوع کشت از اقدامات لازم برای توسعه کشت هیدوپونیک قلمداد می شوند.

دژم پور از عوامل بهبود دهنده این روش تولید گفت و ادامه داد: استفاده از گلخانه های مُدرن، استفاده از ارقام سازگار با سیستم هیدروپونیک، استفاده از برنامه غذایی صحیح مطابق با نوع محصول و مرحله رشدی گیاه و همینطور استفاده از سیستم هیدروپونیک توام با سیستم کنترل هوشمند اقلیم گلخانه را از عوامل بهبود دهنده این روش تولید می دانند.

وی تاکید کرد: با استفاده از روش های مدرن تولید محصولات کشاورزی از قبیل سیستم کشت هیدروپونیک راندمان تولید افزایش یافته و صادرات محصولات کشاورزی توجیه پذیر می شود، همچنین با استفاده از سیستم هیدروپونیک می توان به تولید محصولات ارگانیک از طریق کاهش استفاده از سموم دست یافت و بدین ترتیب محصول باکیفیّتی جهت صادرات تولید کرد.

کشت هیدروپنیک یا آبکشت شیوهٔ کشت بدون خاک می‌باشد. در این نوع کشت متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازه‌گیری کرده و به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده می‌شود با افزودن عناصر ماکرو و میکرو و نگهداشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی‌اثر مانند پرلیت عملاً نیاز به خاک منتفی می‌شود.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.