به گزارش ایرنا، اسماعیل جبارزاده روز سه شنبه در گردهمایی 'صیانت و گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر' در تبریز افزود: نیروهای انتظامی و اطلاعاتی در استان بطور مستقیم درگیر سوداگران مرگ هستند و شبانه روز در اقصی نقاط آذربایجان شرقی در حال جهاد و مبارزه با مواد مخدر هستند.
وی با اشاره به اینکه قوه قضاییه نیز پشتیبانی قضایی خوبی از اقدامات نیروهای انتظامی و اطلاعاتی داشته است، گفت: قدردان همه دستگاه ها ، تشکل های مردم نهاد، خیران و کسانی که شواری هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را کمک می کنند، هستم.
جبارزاده اظهار کرد: نتیجه تمام این تلاش ها و اقدامات باعث شده که آذربایجان شرقی به استان عاری از معتاد متجاهر تبدیل شود و این افتخار بزرگی است که در کنار دیگر افتخارات نصیب مردم بزرگوار استان شده است.
وی اضافه کرد: در ماه های پایانی سال 1392 بعد از ورود ما به استان بنا داشتیم که شناختی از وضعیت استان داشته باشیم که بر اساس ارزیابی ها و نظرسنجی ها نخستین خواسته و تقاضای مردم موضوع پیشگیری و مبارزه با اعتیاد بود .
استاندار آذربایجان شرقی گفت: این خواسته 70 درصدی مردم، مسئولان استان را به این موضوع حساس کرد؛ به همین خاطر از گوشه و کنار استان گزارشاتی تهیه شد که اکنون هم تکرار آن صحنه ها در ذهنم برای من دردآور است نمی شود کسی آن حرف ها و صحنه ها را ببیند و بی تفاوت از آن بگذرد.
وی ادامه داد: اینکه فرزندان این استان در زیر همه پل های اطراف شهر برای خود خوابگاه، محل اسکان، استراحت و استفاده از مواد مخدر ایجاد کرده بودند، قابل قبول نبود.
جبارزاده اضافه کرد: وقتی فیلم های این مکان ها را دیدم، باورم نمی شد که این چنین مکان هایی در شهر غیور تبریز وجود داشته باشد، این محلات در مرکز آذربایجان شرقی در شهر تبریز ایجاد شده بود، در مرکز شهری بودند که هر جمعه بیش از 800 هیات مذهبی در آن برگزار می شود.
وی افزود: این محل های تجمع در جایی بود که مردم آن در طول تاریخ به تدین ، انقلابی بودن و باشرف بودن بر خود افتخار می کردند.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: وقتی دختری 12 ساله می گفت پدرم مرا به یکهزار تومان می فروشد یعنی نشانی از شرف و غیرت و انسانیت در آن نیست و کلمه شرف از این شهر رخت بربسته بود.
وی اظهار کرد: متاسفانه اغلب این دخترها ابراز می کردند که توسط افراد درجه یک خانواده مورد تجاوز قرار گرفته اند که این موضوع در جایی که مردم آن شهر به مردمی غیرتمند شهره هستند، قابل قبول نبود.
جبارزاده تاکید کرد: اگر مردم تبریز هیچ چیزی نداشته باشند ناموس و غیرت اصلی ترین داشته مردم این شهر است و با اقداماتی که انجام شد، امروز دیگر موضوع فروش دختر توسط پدر مطرح نیست و دیگر از تجاوز به دختران توسط افراد درجه یک در این شهر خبری نیست.
وی افزود: با مطرح کردن این موضوعات در ماه های نخست شاهد واکنش هایی از این دست بودیم که نباید این مسایل در جامعه مطرح شود و باید چشم ها را بر آن بست ولی ما از همان روز بنا را بر این گذاشتیم که همه اینها عیان گفته شده و آگاه سازی شود.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: تا آن روز می گفتند بد است که گفته شود بیش از 40 هزار معتاد در استان وجود دارد و بد است اعلام شود دخترانی که مبتلا به ایدز هستند روزانه 10 نفر را در این شهر آلوده می کنند.
وی اظهار کرد: در صورتی که آبروی استان وقتی رفته بود که بعد از تهران به عنوان دومین استان در بحث سرقت در کشور مطرح بود و این سارقان همان معتادانی بودند که برای تامین مواد خود مجبور به دزدی بودند.
جبارازده گفت: از روزی که معتادان متجاهر در استان جمع آوری شدند 70 درصد سرقت های خرد و میزان جرم و جنایت در آذربایجان شرقی کاهش یافت.
وی افزود: در زمانی که استان را تحویل گرفتم 10 ماه بود که جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان برگزار نشده بود؛ این یعنی معضل و مشکلی در استان بود ولی مسئولان نسبت به آن بی تفاوت بودند در صورتی که باید حداقل یک جلسه در ماه باید برگزار می شد.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: با همت مسئولان وغیرت این مردم اکنون به مرحله ای رسیدیم که آذربایجان شرقی عاری از معتاد متجاهر است و اکنون نوبت هنرمندان، تشکل های مردم نهاد و رسانه هاست و تنها با بخشنامه نمی شود کاری کرد.
وی تاکید کرد: در آن زمان جایی برای نگهداری معتادان وجود نداشت و نیروی انتظامی اعلام می کرد که پس از دستگیری معتادان به دلیل اینکه جایی در زندان تبریز وجود ندارد، معتادان بعد از یک روز دوباره به جامعه برگشت داده می شوند.
جبارزاده با اشاره به ایجاد مراکز مختلف نگهداری و درمان معتادان، گفت: اکنون بیش از 200 مرکز نگهداری و درمان در استان اعم از بخش دولتی و خصوصی در این زمینه فعالیت دارند.
وی ادامه داد: اقداماتی که مربوط به حاکمیت، نظام و نیروهای مسلح است در حال انجام می باشد و در هیچ روزی در استان غافل از این نیستیم که ورودی ها را کنترل کنیم و تمامی مرزهای استان برای ورود مواد مخدر، مشروبات الکلی و دیگر اقلام خلاف غیرقانونی بسته است.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: نباید فقط به نگهداری و درمان معتادان توجه کنیم، باید به موضوع پیشگیری و آگاه سازی مردم و والدین به صورت جدی وارد شویم.
وی اظهار کرد: باید ورودی مراکز درمان اعتیاد قطع شود و این امر به دست هنرمندان، نخبگان، روحانیون و مردم باید انجام گیرد و مدیریت ارشد استان به تنهایی نمی تواند در این خصوص اقدام کند.
جبارزاده اضافه کرد: هنرمندان زبان، ادبیات و فرهنگ این مردم را بلد هستند و می دانند که چگونه بر روی این مردم تاثیرگذاری بالایی داشته باشند.
وی گفت: در سطح دنیای امروز باورهای انسانی و اعتقادی از بین رفته و به دنبال سود از به هر نحو ممکن حتی از طریق فروش اسلحه و مواد مخدر هستند، بطوری که سالانه یکهزار و 400 میلیارد دلار در سال گردش مالی فروش مواد مخدر در دنیاست.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: کشور ما با توجه به شرایط خاص خود و پیروزی انقلاب اسلامی و حاکمیت نظام جمهوری اسلامی یکی از اهداف مهم و درجه اول کشورهای تولید و توزیع کننده مواد مخدر و کشورهایی است که این اقتصاد کثیف در آن مدیریت و ساماندهی می شود.
وی ادامه داد: یکی از برنامه های دشمنان نظام این است که درصد بالایی از جوانان ما را که سرمایه اصلی این کشور است، آلوده کنند تا جمهوری اسلامی را تضعیف کنند.
جبارزاده گفت: در دولت دوازدهم همه تلاش مسئولان بر این خواهد بود که بحث اشتعال بر اساس فرموده مقام معظم رهبری و برنامه ریاست جمهور ساماندهی شود که به طور قطع نیروی انسانی جوان و سالم است که می تواند تولید و رونق اقتصادی را ایجاد کند.
وی ادامه داد: صیانت از نسل جوان وظیفه احاد مردم به خصوص کسانی است که درد را متوجه هستند.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: به عنوان خادم مردم آذربایجان شرقی از هنرمندان و تشکل های مردم نهاد تقاضا می کنم که وارد عمل شوند تا ورودی مراکز اعتیاد را کاهش دهیم و خانواده ها به خصوص بانوان را متوجه این کنیم که تهدید بزرگی متوجه شماست.
وی افزود: امروز در خانواده ها فشار های بسیار برای درس خواندن وارد می شود؛ نتیجه این فشارها روی آوردن فرزندان ما به قرص هایی است که بتوانند بیشتر بیدار بمانند و به ظن خود حافظه شان را بیشتر کنند.
جبارزاده ادامه داد: موفقیت فقط به درس خواند نیست که همه خانواده ها هر آنچه را که در توان دارند در این راه گذاشته اند؛ فشارهای بیخودی که به قشر جوان وارد می شود چه بسا بابی برای روی آوردن آنها به بحث های مواد مخدر می شود.
وی با اشاره به عدم کنترل فرزندان در خانواده ها ، گفت: متاسفانه در جامعه و خانواده فرهنگی ایجاد شده که فرزندان را به حال خود رها کنید؛ این جمله آغاز انحراف است.
وی تاکید کرد: در فرهنگ ایرانی و آذربایجانی بچه حتی در 90 سالگی نیز فرزند خانواده است و به حال خود وا گذاشتن و بی تفاوت بودن به رفتار بچه یعنی آغاز انحراف است.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: اکنون ماده مخدری به نام گل در جامعه تبلیغ می شود که این گونه تبلیغ می شود که موجب افزایش هوش می شود و در گلدان و در داخل خانه هم می توان پرورش داد و در شبکه های ماهواره ای نیز شرایط نگهداری ان آموزش داده می شود؛ باید خانواده ها و مردم در این خصوص آگاه شوند.
خبرنگار: مینا بازگشا**انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
6120/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.