به گزارش ایرنا، طبق برآوردهای اولیه 400 هزار میلیارد تومان برای اتمام و تکمیل این طرح ها نیاز بود که این کار با در نظر گرفتن بودجه عمرانی دولت بیش از 20 سال زمان نیاز داشت.
علاوه بر طرح های نیمه تمام عمرانی، بدهی به پیمانکاران طرح ها، بانک ها و دیگر نهادهای اجتماعی و خدماتی میراث دولت دهم به دولت یازدهم بود که بهبود این وضعیت و رسیدن به نقطه صفر، بیشتر تلاش دولت را معطوف خود کرد.
به رغم مشکلات مالی و تحریم های بین المللی، اکنون بیشتر این طرح ها از پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد برخوردار بوده و در مرحله تکمیل قرار گرفته است.
تکمیل و بهره برداری از طرح هایی که بدون کار کارشناسی و مشخص شدن محل تامین بودجه در دولت های قبلی کلنگ زنی شدند و با گذشت چند سال کمتر از 20 درصد پیشرفت داشتند، کار بسیار دشواری بود که خوشبختانه در دولت تدبیر و امید بخش عمده ای از این مسیر طی و از حیف و میل شدن دارایی های عمومی جلوگیری شد.
در شهرستان مراغه نیز همانند دیگر نقاط ایران طرح های عمرانی نیمه تمام و راکد بسیاری وجود داشت که در مدت زمان سپری شده از دولت یازدهم، خیلی از طرح ها تعیین تکلیف شده یا به مرحله بهره برداری رسیدندد و یا برای تسریع در امور، به بخش خصوصی واگذار شده اند.
اجرای طرح تحول نظام سلامت کشور و خدماتی که دولت در این بخش انجام داد بر کسی پوشیده نیست و دولت همزمان با اجرای این طرح، طرح تکمیل بیمارستان های نیمه تمام و نیمه کاره رها شده را در دستور کار قرار داد تا مردم در رفع نیازهای درمانی و بهداشتی، مجبور به مسافرت های طولانی به مراکز استان ها و پایتخت نشوند.
بیمارستان در دست ساخت 'سینا'ی مراغه یکی از طرح های حوزه سلامت بود که کار ساخت آن از 9 سال پیش آغاز شد، اما به دلیل نبود برنامه و تامین نشدن بودجه کمتر از 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
بهره برداری از این طرح یکی از اولویت های دولت در بخش عمرانی حوزه سلامت قرار گرفت و اکنون این بیمارستان در آستانه بهره برداری قرار گرفته و تجهیزات مورد نیاز آن نیز خریداری شده و به گفته فرماندار این شهرستان این بیمارستان تا سه ماه آینده بهره برداری می شود.
به گزارش ایرنا، احداث بیمارستان 'سینا'ی مراغه از اردیبهشت سال1387 در زمینی به وسعت 24 هزار مترمربع با 10 هزار و 955 مترمربع زیربنا در چهار طبقه آغاز شده است.
تکمیل و بهره برداری از ورزشگاه پنج هزار نفری مراغه نیز یکی از خواسته های دیرین مردم این شهر بود که متاسفانه با گذشته نزدیک به 20 سال از آغاز عملیات ساخت آن، تا بهره برداری فاصله بسیاری داشت و بدهی به پیمانکار این طرح نیز پرداخت نشده بود.
این درحالیست که طبق گفته معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مراغه از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون حدود 120 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این ورزشگاه تخصیص یافته و هزینه شده است، در حالی که از زمان آغاز ساخت این ورزشگاه در سال 1376 تا قبل از دولت یازدهم تنها 30 میلیارد ریال به این طرح اختصاص داده شده بود.
این ورزشگاه در حال حاضر بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با پرداخت بخش عمده ای از مطالبات پیمانکار طرح که به زیر 10 میلیارد ریال رسیده، در آستانه بهره برداری قرار گرفته و آرزوی دیرین مردم شهر در حال تحقق یافتن است.
ورزشگاه پنج هزار نفری مراغه در سال 1376 کنلگ زنی و عملیات اجرایی این طرح با پیشرفت فیزیکی 13 درصد درسال 1391 متوقف شد، اما از سال 92 تا کنون پیشرفت فیزیکی آن به 93 درصد رسیده است.
این طرح در چند مرحله ساخته می شود که مرحله اول آن شامل ساخت جایگاه پنج هزار نفری، ایجاد امکانات جانبی، دیوارکشی و محوطه سازی است.
فرودگاه سهند مراغه نیز از دیگر طرح هایی است که به رغم بهره برداری، تاکنون هیچ پروازی از آن انجام نشده و تمامی وعده ها برای دایر شدن پرواز مسافربری از این فرودگاه در دولت قبلی توخالی از آب درآمدند.
طبق برنامه قرار بود پرواز های این فرودگاه از سال 1392 و با انجام یک پرواز در هفته در مسیر تهران صورت گیرد که عملی نشد.
برقراری پرواز مستقیم از مراغه به تهران و بالعکس و همچنین دیگر شهرها، یکی از نیازهای مردم منطقه و البته گامی در راستای توسعه همه جانبه است که خوشبختانه دولت با ورود به این بخش و توافق با یکی از شرکت های هواپیمایی، این خواسته مردم منطقه را در مسیر تحقق قرار داده و تعداد این پروازها بسته به نیاز مردم خواهد بود.
ساخت و تکمیل آزادراه مراغه - هشترود یکی دیگر از مطالبات مردم منطقه است که این طرح نیز همانند طرح های دیگر مورد بی مهری دولت های قبلی قرارگرفته بود، در صورتی که ساخت و بهره برداری از این طرح و اتصال آن به آزادراه پیامبر اعظم می تواند توسعه اقتصادی منطقه را موجب شود.
قرار بود این آزاد راه به طول 92 کیلومتر با حدود 9 هزار میلیارد ریال اعتبار در مدت چهار سال ساخته شود که متاسفانه محل تامین بودجه ان مشخص نشده بود ، اما در دولت تدبیر و امید با پیگیری های نمایندگان مجلس و توجه خاص دولت، این طرح در مرحله عملیاتی قرار گرفته و هم اکنون قطعات دوم، سوم و چهارم آزاد راه مراغه – هشترود توسط بخش خصوصی و قرارگاه خاتم الانبیا در حال اجراست.
تکمیل خط آهن مراغه - ارومیه نیز در دولت تدبیر و امید سرعت گرفت به طوری که پیشرفت فیزیکی این طرح در دولت تدبیر و امید با 10 سال گذشته آن برابر بود.
این خط آهن که 180 کیلومتر طول دارد در 10 سال تنها 70 کیلومتر پیشرفت داشت و با تلاش دولتمردان، این خط آهن خرداد سال جاری به ارومیه می رسد.
به گزارش ایرنا، بیش از 10 هزار میلیارد ریال برای اجرای راه آهن ارومیه - مراغه هزینه شده و برای اتمام آن حدود سه هزار و 500 میلیارد ریال دیگر نیز نیاز است.
این موارد تنها بخشی از خدمات دولت در تکمیل طرح های نیمه تمام در جای جای کشورمان است اما نکته ای که در این بین نباید فراموش شود اینکه قبل از آغاز هر طرحی، برنامه ریزی های مدون باید صورت گیرد تا دچار سرنوشت هزاران طرحی که در دولت های قبلی بدون برنامه و تامین مالی کلنگ زنی شدند، نشود.
گزارش:عیسی عطاپور**انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
3077/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.