وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت همه منتقدان را به رسمیت شناخته و به آنان ارج مینهد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، سید رضا صالحیامیری در آیین اختتامیه جشنواره کاریکاتور در تبریز، اظهار کرد: ایران زمین آزادی، دموکراسی، چاپ، نشر و اخلاق و... را از اقلیم آذربایجان به دست آورده و ایران زنده است، چون آذربایجان زنده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: ما مدیون مردان شجاع و غیور این خطه هستیم و اگر از آزادی و افکار عمومی سخن میگوییم، بزرگان رسانه، چاپ و نشر و تالیف مربوطه به این جغرافیاست.
وی با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی، تشریح کرد: معتقدم اقتصاد مقاومتی در ایران شکل نخواهد گرفت، مگر اینکه گفتمانسازی فرهنگی شکل بگیرد و الزاماً باید از حوزهی فرهنگی شکل بگیرد.
وی بیان کرد: گفتمانسازی، کار سخت، پیچیده و بلندمدتی است، آیا کسی می تواند عاشورا را از ملت بگیرد؟ خیر چون تبدیل به باور جمعی درونی شده، دفاع مقدس، نوروز و... در جامعه به یک باور جمعی دورنی تبدیل شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر بناست اقتصاد مقاومتی در جامعه شکل بگیرد الزاماً باید در ابتدا گفتمان در بستر آن شکل بگیرد و به عنوان یک نسخهی شفابخش، تبدیل به یک نیاز جمعی شود؛ در چنین شرایطی مردم از اقتصاد مقاومتی سخن میگویند نه صرفاً مسئولان.
وی ادامه داد: برای اینکه اقتصاد مقامتی تبدیل به باور جمعی و گفتمان جمعی شود، باید از دوران مدرسه آموزش آن را آغاز کنیم.
وی با تاکید بر اینکه دولت همه منتقدان را به رسمیت شناخته و به آنان ارج میدهد، تشریح کرد: در حوزه ی فرهنگ و هنر قدمهای موثری برداشتهایم و معتقدیم بستر کار فرهنگی باید در ثبات و آرامش باشد.
وی با اشاره به اینکه، کاریکاتوریستها باید به عنوان نقادان صادق شناخته شوند، بیان کرد: هنرمندان در دولت تدبیر و امید، از کرامت بالایی برخوردارند؛ این کرامت با شعار، فریب و با تبلیغ میسر نمیشود، باید در عمل شرایطی را فراهم کرد که یک هنرمند احساس امنیت کند.
صالحی امیری افزود: در جامعهای فکر، قلم و بیان آزادی ندارد، آن جامعه رنگ توسعه را بخود نخواهد دید، از این منظر باید امنیت را در حوزهی فرهنگ و هنر تامین کنیم و بدانیم که زبان هنر زبان نقد است.
وی توجه به معیشت و دغدغههای زیستی هنرمندان را یکی از موارد تاثیرگذار دانست و گفت: در این راستا نیز تلاش کردیم و بیش از ۳۰ هزار نفر از هنرمندان، مشمول بیمه شدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد با بیان اینکه جوان نیاز به نشاط دارد، متذکر شد: در سال ۹۲ فروش فیلم سینمای برابر با ۲۶ میلیارد بود که این میزان در سال ۹۵ برابر ۱۷۷ میلیارد شده وسینمای ایران از مرزها عبور کرده و سینمای ایران به اسکار رسیده است.
وی افزود: تعداد سالنها نیز از ۳۲۰ در سال ۹۲ به ۴۸۰ سالن در ۹۵ رسیده و در سال ۹۶ یک صد سالن اضافه خواهد شد؛ همین وضعیت را در نشر و کتاب نیز داریم.
صالحی امینی گفت: در سال ۹۱ بیش از ۶۲ هزار عنوان کتاب چاپ شده بود که این میزان در سال ۹۵ به بیش از ۸۸ هزار عنوان رسیده و هر سال شش هزار عنوان بیشتر چاپ شده است.
وی افزود: در رسانه و مطبوعات کل مجوزهای صادره پس از انقلاب ۱۳ هزار و ۶۰۰ عنوان بوده که سهم دولت یازدهم از این میزان، شش هزار و ۴۲۰ عنوان است؛ آییننامهی جریان آزاد اطلاعات نیز در دولت تدوین شده و به رسمیت شناخته شد.
وی با تاکید بر اینکه توسعه بدونتوجه به دین ناممکن است، خاطرنشان کرد: هفت هزار کانون فرهنگی در دولت ایجاد شد، دولت به فرهنگ و هنر باور درونی دارد.
انتهای پیام
کپی شد