محمدحسین صومی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: در حالیکه پیش از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تعداد تخت های دیالیزی 139 عدد بود، این رقم در سال 1395 به 294 تخت رسید که افزایش چشمگیری دارد.
وی ، تعداد بیماران دیالیزی استان را در سال 1392 یکهزار و 241 نفر اعلام کرد که این رقم در سال 1395 به یکهزار و 395 بیمار رسیده است.
صومی با اشاره به اینکه به ازای هر پنج بیمار یک تخت دیالیزی در شاخص های جهانی قابل قبول است، اظهار کرد: این رقم در آذربایجان شرقی به ازای هر چهار و نیم بیمار یک تخت دیالیزی است که آماری بسیار خوب و مناسب می باشد و این آمار نیاز آذربایجان شرقی برای پنج سال آینده را تامین می کند و از این نظر استان در سطح رتبه های ممتاز کشوری قرار دارد.
وی، مجموع تخت های دیالیزی شهر تبریز را 388 تخت بیان کرد و گفت: علاوه بر این کلان شهر، در شهرهای مرند، هریس و چارایماق نیز در راستای توسعه تخت های دیالیزی اقداماتی در حال انجام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، توجه به توسعه بخش های پیوندی در بیمارستان های آذربایجان شرقی را یکی از اولویت های مهم این دانشگاه برشمرد و افزود: سال گذشته تعداد 84 مورد پیوند کلیه در بیمارستان های استان به ثبت رسید که با راه اندازی ساختمان جدید در تبریز این آمار به طور یقین افزایش چشمگیری خواهد یافت.
صومی، از راه اندازی و ایجاد بخش پیوند مغز استخوان در بیمارستان شهید قاضی تبریز نیز خبر داد و افزود: پارسال در این زمینه تعداد 16 مورد پیوند مغز استخوان به انجام رسید که پیش از آن این آمار صفر بود.
وی، با قدردانی از تلاش ها و مساعدت های نیکوکاران و خیرین سلامت در توسعه بخش سلامت آذربایجان شرقی، یادآور شد: تمامی بخش های مربوط به پیوندها با کمک های افراد خیر در استان پا گرفته است که با برنامه ریزی های انجام شده قصد توسعه این بخش ها در تبریز و شهرهای بزرگ استان را داریم.
صومی ادامه داد: در بخش پیوند اعضا هم کانون دارای 32 تخت است که 11 تخت مربوط به وی آی پی و چهار تخت اتاق مجزا می باشد و تبریز از این لحاظ در ابعاد فنی و پزشکی پس شیراز در رده دوم دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار دارد.
وی، ظرفیت علمی و پزشکی تبریز برای انجام پیوند مغز استخوان را سالانه بیش از 50 مورد دانست و ادامه داد: سالانه در سطح این استان 100 بیمار نیازمند پیوند مغز استخوان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به راه اندازی تخت های روانپزشکی در سایر بیمارستان های استان علاوه بر بیمارستان رازی تبریز، گفت: پیشتر تنها مرکز درمانی که به بیماران روانی خدمات می داد، بیمارستان رازی بود که ضرورت داشت به جهت افزایش این نوع بیماری ها، تخت های مجزا در سایر بیمارستان ها نیز ایجاد شود.
صومی افزود: بر این استان تبریز همراه با شهرهای کرمان و مشهد به عنوان پایلوت انتخاب و دانشگاه علوم پزشکی تبریز متعهد شد تا پایان سال جاری نسبت به ایجاد تخت های مجزا در بیمارستان های شهرهای اسکو، جلفا، بناب، بستان آباد، سراب و میانه اقدام کند.
به گفته وی، تاکنون بیمارستان شهرهای اسکو، جلفا، بناب و بستان آباد به تخت های روان پزشکی با کادر درمانی و پزشکی متخصص ، مجهز شده و بهره برداری از آنها آغاز شده است.
خبرنگار: سیدیحیی مرتضائی **انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
3038/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.