مردم آذربایجان در حالی اولین ماه از سال جدید را پشت سر گذاشتند که تقدیر، جمعهای بس خونین را بر قلب این دیار متصور شد، مردمان بار دیگر رخت عزا بر تن کرده و در فقدان عزیزان، اشک خون جاری ساختند .
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، چند ماهی از حادثهی داغدار قطار تبریز - مشهد نگذشته بود که بار دیگر فاجعهای خونبار، گریبان آذربایجان را گرفته و خون از چشمان مردم این دیار جاری ساخت، فاجعهای که با بارش باران شروع و با فوت و ناپدید شدن عدهای از هموطنان پایان یافت .
قبل از وقوع این حادثهی جانگداز، اداره کل هواشناسی استان، با انتشار اطلاعیهای خبر از بارش باران شدید و طوفانی شدن هوا را داده بود که شرایط ناگواری برای استان پیش بینی شد و هشدارهای لازم نیز برای صیانت از جان مردم داده شد .
محمد اشجعی، معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی استان در گفتوگو با ایسنا، در این خصوص گفت: کلیه اطلاعیههای جوی نیز در سایت اداره کل هواشناسی منتشر شده و از طریق فاکس در اختیار صدا و سیما، اداره هواشناسیهای شهرستانها، دفتر استانداری، فرمانداریها، مدیریت بحران استان، جهادکشاورزی، سازمان آب منطقه ای و غیره قرار میگیرد، اطلاعات هواشناسی چند روز اخیر نیز در اطلاعیه جوی شماره 3 در مورخ 96/01/23 صادر شد .
وی اضافه کرد: علاوه بر اطلاعیههای جوی، اخطاریههای جوی نیز دیگر اطلاعاتی هستند که اداره کل هواشناسی در اختیار شهروندان وارگانهای مختلف قرار میدهد تا برنامه ریزیهای و اقدامات لازم جهت پیشگیری و جلوگیری از خسارات احتمالی صورت گیرد .
اما در این میان، هنوز هم عدهای بودند که بیخبر از اخبار، در مجاورت رودها و یا مسیل ها قرار گرفته و در نهایت طعمهی آغوش بی امان سیل شده و دنیای فانی را وداع گفتند .
چه صحنههای تلخ و زجرآوری در مقابل دیدگان مردم به وقوع پیوست و چه زجههایی که شنیده شد اما توان یاری نبود، چرا که سیل همه چیز را برد و همگان با چشم حسرت گریستند و گریستند ...
تکهی تکهی این دیار خون دل میخورد از نامهربانی باران، کاش قدری آرامتر میبارید... کاش مردم قدری از این طغیان رودها فاصله میگرفتند، کاش... ای کاش که هرگز عزیزانمان طعمهی سیل نمیشدند، اینها فریاد داغدیدگانی است که عزیزانشان در میان امواج خروشان سیل، به آغوش مرگ شتافت .
در جریان این سیل خروشان که برخی از مناطق شمالغرب کشور را درگیر کرده بود، که شهرستانهای بستان آباد ،هریس، هشترود ،مراغه، ملکان، ورزقان، تبریز، عجبشیر و آذرشهر در آذربایجانشرقی با سیل درگیر شدهاند اما شهرستانهای آذرشهر و عجب شیر بیشترین خسارت جانی را به خود دیدهاند، همچنین در روستای بیرق از توابع شهرستان تبریز و همچنین آخر خیابان عباسی تبریز نیز تعدادی از منازل مسکونی تخریب شدهاند .
طغیان رودخانهی روستای چنار در شهرستان عجبشیر، منجر به فوت عدهای از هماستانیهایمان شد، عدهای میان جوش و خروش سیل وفات یافته و عدهای نیز هنوز مفقود هستند، در این جریان 12 خانه به طور کلی تخریب شده و 18 خانه نیز تا حدودی آسیب دیدهاند و همچنین اجساد 18 نفر از مفقودان نیز تا این لحظه پیدا شده است.
فرماندار شهرستان عجبشیر در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت مناطق سیلزدهی شهرستان عجبشیر و با اشاره به اینکه 12 خانوار به طور کلی خانههای خود را از دست دادهاند، اظهار کرد: از ابتدای بروز حادثه، اسکان افراد سیلزده توسط اقوام و خویشاوندان انجام گرفته و تاکنون نیاز به اسکان نبوده است .
شمسالدین مراثی با اشاره به آمادگی جمعیت هلال احمر استان در راستای امدادرسانی و اسکان افراد سیلزده، اضافه کرد: درصد کمی از خانههای 18 خانوار نیز در جریان سیل آسیب دیده است، که این خانوادهها نیز توسط اقوام خویش حمایت شدهاند، اما نیروهای هلال احمر آمادگی لازم جهت اسکان سیلزدگان را داشته و امکانات مورد نیاز را نیز در اختیار دارند تا در صورت نیاز اقدام کنند .
وی با اشاره به اینکه شرایط منطقه کاملا عادی است، ادامه داد: از اداره کل منابع طبیعی استان خواستاریم که زمینهایی را در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار دهند تا بین افراد سیلزده که خانههایشان به علت مجاورت با رودخانه آسیب دیده است، تفکیک شود.
فرماندار شهرستان عجبشیر خسارات ناشی از سیل در این شهرستان را پنج میلیارد تومان عنوان کرد.
در شهرستان آذرشهر نیز عدهای با خودروهای خود در حال عبور از روی پل غلهزار بودند که ناگهان خروش سهمگین سیل آنان را به میان خشم خویش کشانده و به کام مرگ فرو میبرد، 17 نفر در این شهرستان طعمهی سیل شده و هنوز هم از سرنوشت چند تن اطلاعی در دست نیست!
پس از به وقوع پیوستن حادثه، گروههای مختلف امدادی جهت کمکرسانی به سیلزدگان در مناطق حاضر شده و به مساعدت سیلزدگان شتافتند.
وزیر نیرو نیز به عنوان نمایندهی ویژهی رئیس جمهور با حضور در مناطق سیلزدهی استان، در جریان امور قرار گرفته و با خانوادههای داغدیده ابراز همدردی نمود، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز از پرداخت وام 200 میلیون ریالی با سود چهار درصد به خسارت دیدگان سیل خبر داده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجانشرقی با اشاره به خسارات جانی سیل در استان، اظهار کرد: تا پایان روز شنبه، اجساد 35 نفر از قربانیان سیل در شهرستانهای عجبشیر و آذرشهر شناسایی شده است اما هفت نفر دیگر هنوز مفقود هستند .
وی ادامه داد: از مجموع 20 مفقودی اعلام شده در شهرستان عجبشیر تاکنون اجساد 18 نفر شناسایی شده و از مجموع 22 نفر مفقودی شهرستان آذرشهر، اجساد 17 نفر شناسایی شده است؛ از میان مفقودی های اعلام شده تنها هفت نفر باقی ماندهاند که گروههای مختلف امدادی در جستوجوی آنان هستند .
وی با اشاره به فوت 35 تن از هماستانیهایمان در جریان سیل اخیر، اظهار کرد: اجساد 35 تن از مفقودیها در حداقل زمان پیدا شده و توسط پزشکی قانونی شناسایی شدند، روز یکشنبه 27 فروردین ماه نیز برای ابراز همدردی با داغدیدگان، عزای عمومی اعلام شده است.
و این چنین بود که بار دیگر، جمعهای خونین برای مردم آذربایجانشرقی و برخی دیگر از هموطنان ساکن در شمالغرب کشور رقم خورد و به جهت عزاداری برای قربانیان سیل در آذربایجانشرقی، روز یکشنبه مصادف با 27 فروردین، در سراسر این استان عزای عمومی اعلام شده است.
انتهای پیام
کپی شد