رییس سازمان برنامه و بودجه آذربایجانشرقی گفت: شکل گرفتن اقتصاد دانشبنیان، به سرمایهگذار ریسکپذیر نیازمند است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، داود بهبودی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سالهای اخیر با توجه به الزاماتی که در سند چشمانداز توسعه، مورد تاکید هستند؛ دولت میخواهد از طریق اعطای تسهیلات، معافیتهای مالیاتی و گمرکی از شرکتهای دانش بنیان حمایت کند که البته این حمایت نیز طی روال اداری و فرایندهای طولانی شکل میگیرد.
وی افزود: البته در سمت تقاضای دریافت این تسهیلات و حمایتها هم مشکلاتی وجود دارد و هنوز هم تعداد شرکتهای دانش بنیان ما بسیار محدود است و هم توانمندیهای خیلی محدودی دارند.
بهبودی اظهار کرد: اگر بخواهیم در استان، اقتصاد دانش بنیان را عملیاتی کنیم در ابتدا باید به فراهمسازی بسترهای شکل گیری و فعالیت شرکتهای دانش بنیان بپردازیم که این وظیفه عمدتاً به عهده نهادهایی مثل دانشگاهها، پارک های علم و فناوری و منطقه ویژه علم و فناوری است.
رییس سازمان برنامه و بودجه آذربایجانشرقی تاکید کرد: شرکتها و محققان هم باید خود را در معرض فعالیتهای دانش بنیان قرار دهند که بتوانند در این وضعیت اقتصادی کشور، ارزش افزوده ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه برای اینکه اقتصاد دانش بنیان شکل بگیرد، سرمایه گذار ریسکپذیر لازم داریم، افزود: محقق و دانشمند ما معمولا علم و دانایی را دارد، ولی اغلب سرمایه اش را ندارد؛ سرمایه هم فقط با تسهیلات دولت فراهم نمیشود و سرمایهگذاری میخواهد که با سرمایهگذاری بر روی دانش محقق به تولید یک محصول مبتنی بر دانش بپردازد.
بهبودی بیان کرد: دانشمندان، مخترعان و صاحبان شرکتهای دانش بینان، باید در نهاد خود بپذیرند که متخصص همه چیز نیستند و شرکت اداره کردن، صادرات، واردات و بازاریابی هرکدام تخصص مربوط به خود را میطلبد.
وی تأکید کرد: در فضای دانشبنیانی، به هیچ وجه توصیه نمیکنم افرادی که اهل دانش هستند و میخواهند یک شرکت دانش بنیان شکل دهند، قسمتی از کار را به شکل سنتی انجام دهند که اصلاً درست نیست.
انتهای پیام