مدیر جهادکشاورزی ملکان از آغاز عملیات اجرایی مجتمع آبیاری تحت فشار در اراضی پایاب پمپاژ شهید دهقان خبر داد.

به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، علی علیوند  در جلسه کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی ملکان، افزود: به منظور جلوگیری از تلفات آب و افزایش راندمان مصرف، عملیات اجرایی مجتمع آبیاری تحت فشار در اراضی پایاپ پمپاژ شهید دهقان واقع در روستای حسین آباد و دمیرچی در سطح 473 هکتار و با اعتبار 110 میلیارد ریال آغاز شده است.

وی با بیان اینکه این مجتمع در سال 1396 به بهره‌برداری می‌رسد، اظهار کرد: با اجرای این پروژه میزان صرفه‌جویی در مصرف آب به مقدار دو میلیون متر مکعب در سال خواهد رسید .

وی افزود: همچنین در دهه مبارک فجر امسال عملیات اجرایی مجتمع آبیاری تحت فشار روستای قره چال در سطح 167 هکتار با حضور مسولین شهرستانی و استانی آغاز شد.

وی مرمت و نوسازی قنات روستای آرپادره سی را از دیگر اقدامات جهادکشاورزی ملکان در سال 95 ذکر کرد و گفت: این قنات به طول 200 متر و با اعتبار 470 میلیون ریال  اجرا شده است.

علیوند افزود: 400 میلیون ریال آن از محل اعتبارات دولتی و 70 میلیون ریال از طریق کمک های اهالی روستا اجرا شده که با بهره‌برداری از این طرح آب مورد نیاز اراضی پایین دست تأمین شده است.

وی همچنین از اجرای سیستم آبیاری تحت فشار (قطره‌ای) در سطح 110 هکتار از اراضی کشاورزی ملکان خبر داد و افزود: این سیستم ها با 7/7 میلیارد ریال تسهیلات بلا عوض دولتی و یک میلیارد ریال آورده شخصی  اجرا شده است.

وی ادامه داد: همچنین جهت جلوگیری از تلفات آب، طرح انتقال آب با لوله جهت استفاده در پایاب چاه‌های مجاز به طول 41 کیلومتر (بصورت رایگان) اجرا شده که در نتیجه آن یک میلیون متر مکعب از تلفات آب جلوگیری شده است که گامی موثر در احیای دریاچه ارومیه خواهد بود.

مدیر جهادکشاورزی ملکان اجرای آبیاری نواری در سطح 120 هکتار از مزارع گوجه فرنگی و پیاز  را از سایر فعالیت‌های این اداره در سال جاری دانست و اظهار کرد: این طرح توسط خود بهره‌برداران (خود اجرایی) و بدون استفاده از تسهیلات بانکی اجرا شده که با اجرای این طرح‌ها (آبیاری نواری و آبیاری قطره‌ای) از پرت یک میلیون متر مکعب آب جلوگیری شده است.

وی در ادامه به افتتاح یک واحد مرغداری مادر تخم‌گذار گوشتی با ظرفیت 30 هزار قطعه در شهرستان ملکان نیز اشاره کرد و گفت: جهت احداث و تجهیز این واحد مرغداری مبلغ 60 میلیارد ریال هزینه شده که 18 میلیارد ریال آن تسهیلات بانکی و بقیه آورده شخصی بوده  است.

وی ادامه داد: با شروع به فعالیت این مرغداری ظرفیت مرغ مادر تخم‌گذار شهرستان به 243 هزار قطعه می رسد که سالانه 32 میلیون تخم مرغ نطفه‌دار تولید خواهد شد.

وی خرید 30 دستگاه تراکتور و پنج دستگاه کمباین و ادوات دنباله بند مورد نیاز با مبلغ 18 میلیارد ریال تسهیلات بانکی  و برگزاری جشنواره انگور و دوشاب را از دیگر اقدامات جهادکشاورزی ملکان در سالجاری ذکر کرد و اظهار کرد: همچنین در سال 1395 مبلغ 48 میلیارد ریال از محل اعتبارات اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی شهرستان برای 16 واحد تولیدی پرداخت شده است.

وی افزود: همچنین یک واحد مرکز جمع آوری شیر با هزینه هشت میلیارد ریال و با ظرفیت روزانه 30 تن  در سال جاری در شهرستان ملکان توسط بخش خصوصی به بهره برداری رسید که با افتتاح این مرکز تعداد مراکز جمع آوری شیر شهرستان به هفت واحد رسید.

 

 


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.