به گزارش ایرنا، شاهین مصطفی اف روز پنجشنبه در مراسم راه اندازی از قطار نخجوان- تبریز- مشهد، افزود: همکاری های آذربایجان و ایران، راهبردی و بر اساس تاکیدات روسای جمهوری دو طرف این روابط طی سال های اخیر به طور قابل ملاحظه ای در حال افزایش و توسعه است.
وی ، راه برداری قطار نخجوان - مشهد را گامی بسیار مهم و موثر در راستای تقویت روابط دو جانبه و حرکت در مسیر اهداف روسای جمهوری دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان دانست و اظهار کرد: این طرح اتفاق بسیار بزرگی است که در منطقه به منصه ظهور رسیده است زیرا این امر موجب افزایش سطح مبادلات اقتصادی و تبادلات تجاری بین دو طرف شده و صنعت توریسم را در منطقه رونق روز افزون خواهد داد.
مصطفی اف ، نقش حمل و نقل ریلی بین ایران و آذربایجان را مهم برشمرد و با اشاره به اینکه راه اندازی قطار نخجوان- تبریز- مشهد از اهمیت ساسی و اقتصادی برای باکو و تهران برخوردار است، گفت: ما دوست داریم نه تنها شهروندان نخجوانی برای زیارت امام هشتم(ع) از این مزیت استفاده کنند، بلکه راغب هستیم ایرانی ها نیز برای امر گردشگری از این وسیله مطمئن برای حضور در نخجوان بهره مند شوند.
وی با بیان تاریخچه ای از جمهوری خودمختار نخجوان و اهمیت این جمهوری برای آذربایجان، اظهار کرد: حیدر علی اف رهبر پیشین و فقید آذربایجان اهمیت بسیار بالائی برای توسعه این منطقه داشت و وی فعالیت های سیاسی خود را از همین شهر آغاز کرد و پرچم سه رنگ ما از همین نقطه برای اولین بار در تاریخ برافراشته شد.
مصطفی اف ادامه داد: بر همین اساس و طبق قراردادهای منعقد شده و تفاهم نامه های موجود در سفرهای دکتر روحانی و الهام علی اف به باکو و تهران، درصدد هستیم تا بندها و مفاد این توافق نامه ها را اجرایی کنیم.
وی اظهار کرد: جمهوری خودمختار نخجوان نیز به دلیل اهمیت ویژه خود، در تفاهم نامه و توافقات صورت گرفته بین دو کشور آذربایجان و ایران از جایگاه مناسبی برخوردار است و ما معتقدیم همکاری های دوجانبه بدون در نظر گرفتن این جمهوری رشد نمی یابد.
وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان با قدردانی از حمایت های جمهوری اسلامی ایران در دوران سخت جمهوری خودمختار نخجوان، یادآور شد: ما این پشتیبانی های ویژه طرف های ایرانی خود را هیچ گاه فراموش نمی کنیم.
به گزارش ایرنا، رئیس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان نیز در این مراسم ضمن قدردانی از همکاری های ایران برای راه اندازی قطار نخجوان- تبریز- مشهد، گفت: ما امروز روز بزرگی را سپری می کنیم زیرا پس از مدت ها انتظار به یکی از خواسته های مهم مردم دو کشور جامه عمل پوشاندیم.
' واسف طالب اف ' اظهار کرد: اجرایی شدن این طرح مهم نشان می دهد که مقام های تهران و باکو برای توسعه و بسط همکاری ها در زمینه هیا اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، گردشگری اهتمام جدی و اراده قوی دارند.
وی ادامه داد: اشتراکات فراوان بین دو ملت ایران و آذربایجان در زمینه های دینی، زبانی و تاریخی ، توسعه مراوادات اقتصادی و تجاری بین دو طرف را اجتناب ناپذیر می کند و در این راستا مقام های دو طرف باید عزم و اراده جدی برای تحقق اهداف عالی مدنظر روسای جمهوری داشته باشند.
طالب اف با قدردانی از حمایت های جمهوری اسلامی از نخجوان ، یادآور شد: توسعه رزو افزون نخجوان که طی سال های اخیر در مقابل دیدگان همه قابل مشاهده است، جز با حمایت های ایران ممکن نبوده است.
به گزارش ایرنا، قطار نخجوان- تبریز- مشهد بر اساس توافق نامه تهران باکو در فوریه 2016 در راستای توسعه حمل و نقل ریلی بین دو کشور راه اندازی شد.
این قطار با سه واگن از مبداء نخجوان روزهای یکشنبه و پنجشنبه هر هفته به مشهد و روزهای دوشنبه و جمعه از مشهد به سمت نخجوان در مسیر یکهزار و 858 کیلومتری حرکت خواهد کرد.
راه آهن جمهوری آذربایجان قیمت قطار مزبور را 400 فرانک سوئیس تعین کرده است.
راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده است، بلیت های این مسیر به صورت آنلاین از طریق سامانه های فروش قابل خریداری برای شهروندان ایرانی و آذربایجانی است.
خبرنگار: سیدیحیی مرتضائی **انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
3038/518

منبع ‫:‬ ایرنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.