رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز امروز(یکشبه 2 شهریور ماه) اعلام کرد: تاکنون 2 هزار نفر از کادر درمان آذربایجان شرقی گرفتار کرونا شده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا را در استان تشریح کرد.
به گزارش جماران، دکتر محمدحسین صومی روز یکشنبه در جلسه شورای شهر تبریز گفت: طی شش ماه گذشته سرمایههای پزشکی زیادی را در مقابله با بیماری کرونا از دست دادیم و یادشان را گرامی میداریم.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۶هزار و ۵۰۰ نفر مبتلا و ۱۲۵۰ فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان وجود داشته است، گفت: از ۲۰ اسفند تا پایان فروردین ماه در تعداد فوتیها وضعیت اوج را مشاهده کردیم البته در حال حاضر میزان فوتیهای کرونایی در استان نزولی است؛ به طوریکه روز گذشته تنها هشت نفر فوتی داشتیم اما ۸۰ نفر نیز زیر دستگاه ونتیلاتور تحت مراقبت هستند.
صومی با بیان اینکه کرونا ویروس مشابه تگرگ عمل میکند، بیان کرد: پایان اردیبهشت ماه کمترین میزان مبتلایان را داشتیم، بعد از مدتی شاهد وضعیت اوج بیماری بودیم ولی در حال حاضر روند بیماری نزولی است، وضعیت آذربایجان شرقی به دلیل نوع مدیریت درمان، به گونهای است که تعداد افراد بدحال در آن کم است.
وی یادآور شد: ۱۰ روز پایان تیرماه از ۲۵۰ نفر تست مثبت میگرفتیم ولی طی ۱۰روز اخیر این تعداد به ۱۷۰ نفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: با توجه به نسبت جمعیت،بیشترین مبتلایان به کرونا در شهرستان اهر بوده و بعد از اهر، چاراویماق، هریس و تبریز بیشترین میزان مبتلایان را دارد.
وی ادامه داد: کمترین میزان گرفتاری به دلیل محدودیت در رفتوآمدها و رعایت مردم در شهرستان خداآفرین است، شهرستان ملکان نیز اکنون به دلیل رعایت مردم کمترین میزان ابتلا را دارد.
وی با بیان اینکه ۵۲ درصد جمعیت مبتلا بالای ۵۰ سال سن دارند، گفت: ۹۲درصد فوتیها بالای ۵۰ سال بودند، اکثر فوتیهای محدوده سنی ۲۰ تا ۳۰ سال نیز بیماری زمینه ای داشتند، همچنین دو درصد جمعیت بالای ۸۰ سال به بیماری کرونا مبتلا شدند.
صومی افزود: حدود ۱۷درصد فوتیها بالای ۸۰ سال و ۱۴ درصد بالای ۷۰ سال سن دارند، همچنین بانوان مبتلا به کرونا کم تر از آقایان فوت میکنند.
وی افزود: شیوع بیماری در سن ۲۰ تا ۴۰ سال افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه درصد ابتلای جوانان به کرونا بیشتر است، خاطرنشان کرد: در برخی نقاط نیز با اینکه گرفتاری کم است ولی نسبت فوتیها به دلیل مراجعه دیر هنگام بیمار زیاد است، هر چقدر دسترسی به خدمات پزشکی کم تر باشد احتمال فوت زیاد است.
وی بیان کرد: تاکنون ۲۰۰۰ نفر از کادر درمانی استان گرفتار کرونا شدند، همچنین بالای ۱۰ هزار نفر در تبریز خدمات پزشکی دریافت کردند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی تبریز افزود: هیچ مادر بارداری در اثر مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان تحت نظارت علومپزشکی فوت نکرده است .
وی با بیان اینکه بیشترین گرفتاران در مناطق باغمیشه، خطیب، شنب گازان و خیابان امام سکونت داشتهاند، گفت: در غربالگری جمعیت در رتبه نخست کشوری قرار داریم و بیشترین تست بعد از شیراز و خوزستان در آذربایجان شرقی انجام می شود.
صومی با انتقاد از عدمپذیرش بیماران کرونا توسط برخی از بیمارستانهای بخش خصوصی یا دولتی یا دانشگاهی، گفت: در حال حاضر بیمارستانی وجود دارد که بیماران کرونایی را نمی پذیرد ولی بیمارستانی نیز وجود دارد که با آغوش باز بیمار را میپذیرد.
وی افزود: ویروس کووید ۱۹ جهش می یابد، هنوز نمیتوان از واکسن حرفی زد. تهیهی واکسن برخی از بیماریها حدود ۳۰ سال زمان می برد. روسیه تاکنون تزریق واکسن به چند هزار نفر را آغاز کرده ولی باید صبر کرد تا واکنش و اثرات و حتی عوارض واکسن بررسی شود.
وی تاکید کرد: هر نوع اجتماعی که بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شود، عامل انتشار ویروس خواهد شد.