محمدرضا پورمحمدی روز دوشنبه در نشست هماندیشی رییس جمهور با فعالان مبارزه با کرونا در استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با اشاره به جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: هرچند پیش از این سازمانهای بینالمللی، اقدامات ایران را در مقابله با بیماری کرونا تحسین کرده بودند، اما خرسندی رهبر انقلاب از عملکرد مسئولان امر، بسیار غرورآفرین و روحیهبخش بود و خستگی را از تن مسوولان خارج کرد.
وی در تشریح آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان، گفت: آذربایجان شرقی به لحاظ شرایط خاص خود مانند نرخ بالای مهاجرت، شرایط آب و هوایی و ترددهای فراوان میتوانست یکی از مناطق پرخطر از نظر آلودگی به کرونا باشد؛ اما به جز روزهای ابتدای سال که یک دوره کوتاه پیک بیماری داشتیم، در بقیه روزها این مسأله به خوبی مدیریت شده است.
پورمحمدی افزود: در حال حاضر مدیریت بیماری کرونا در استان وضعیت خوبی دارد و در سایه وحدت و همدلی مسوولان امر با محوریت نماینده ولی فقیه در استان، هیچ مشکل خاصی در این زمینه مشاهده نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: آمار فوتیها و بستریهای ناشی از کرونا رو به کاهش است و تاکنون ۸۲ درصد از مبتلایان، بهبود یافتهاند که این رقم بالاتر از میانگین کشوری است.
رییس ستاد استانی مقابله با کرونا در آذربایجان شرقی با اشاره به عملکرد و اقدامات این ستاد، گفت: این استان در اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا و غربالگری سلامت، عملکرد بسیار موفقی داشته و تاکنون ۹۵ درصد از جمعیت استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی اولین استانی است که علاوه بر تامین نیازهای خود در زمینه مواد بهداشتی و ضدعفونیکننده، نیازهای برخی استانهای دیگر را هم تامین کرده و با توجه به موقعیت مرزی استان، مقادیر قابل توجهی مواد اولیه وارد کردهایم.
پورمحمدی با بیان اینکه ۶۴ مجوز تولید اقلام بهداشتی و مواد ضدعفونیکننده در استان صادر شده است، افزود: بسیاری از واحدهای تولیدی استان با صرف هزینه خط تولید را برای تولید این اقلام تغییر دادهاند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از تشکیل کمیتههای علمی و ارزیابی علاوه بر کمیتههای هشتگانه مصوب ستاد مقابله با کرونا در استان خبر داد و گفت: با همکاری کمیته علمی، تاکنون دهها محصول فناورانه برای مقابله با کرونا در استان تولید شده و یکصد طرح پژوهشی نیز در این خصوص اجرا شده یا در حال اجراست.
وی با اشاره به همکاری تشکلهای مردمنهاد و موسسات اجتماعی برای مدیریت افکار عمومی و آگاهسازی مردم نسبت به ابعاد مختلف بیماری کرونا، گفت: این تشکلها در زمینه کمک به خانوادههای نیازمند نیز اقدامات خوبی انجام دادهاند و هماکنون با اجرای رزمایش کمک مومنانه، فضای شهرهای استان به صحنههایی از ایثار و فداکاری تبدیل شده است.
وحدت و همدلی در همه جای استان برای ریشهکن کردن کرونا
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز هم در این نشست با قدردانی از مدافعان سلامت و مسوولان عضو ستاد مقابله با کرونا، گفت: از اوایل فروردین امسال، ستاد پشتیبانی مدافعان سلامت و پویش رحمت برای کمک به نیازمندان در استان راهاندازی شده و بعد از فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر کمک مومنانه، تاکنون ۱۵۰ هزار بسته معیشتی توسط سپاه و بسیج در بین خانوادههای نیازمند توزیع شده است.
حجتالاسلام سیدمحمدعلی آلهاشم افزود: علاوه بر این، ۲۵ هزار بسته از طریق ستاد پشتیبانی مدافعان سلامت و ۸ هزار بسته از طریق پویش رحمت توزیع شده و ۵ هزار نفر از افراد نیازمند نیز تحت پوشش کمیته امداد استان قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، امروز مساجد استان به محل تولید اقلام بهداشتی تبدیل شده و صحنههای زیبایی از همدلی و همکاری اقشار مختلف مردم برای مقابله با کرونا در مساجد و حسینیهها رقم خورده است.
آلهاشم گفت: روحانیون و طلاب نیز در انجام احکام شرعی دفن و کفن اموات کرونا نهایت تلاش خود را انجام دادهاند که این تلاشها در سخنرانی رهبر انقلاب در نیمه شعبان امسال مورد توجه و لطف ایشان قرار گرفت.
وی همچنین با تأکید بر اینکه وحدت و همدلی برای ریشهکن کردن بیماری کرونا در همه جای استان در جریان است، ابراز امیدواری کرد به زودی شاهد رفع این بلا از سر ایران اسلامی، جهان اسلام و جهان بشریت باشیم.
نقش فعال سپاه و بسیج در پشتیبانی از مدافعان سلامت و کمک به نیازمندان
فرمانده سپاه عاشورا هم در این نشست به تشکیل قرارگاه زیستی امام رضا(ع) توسط سپاه اشاره کرد و با بیان اینکه بعد از تشکیل ستاد استانی مقابله با کرونا، پنج وظیفه مهم بر عهده این قرارگاه گذاشته شد، افزود: اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا یکی از این وظایف بود که با مشارکت مراکز سلامت و حضور ۹۴۰۰ نفر از بسیجیان استان در ۳۸۵ پایگاه انجام شد و تاکنون ۹۵ درصد جمعیت استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند.
سردار عابدین خرم افزود: وظیفه دوم، راهاندازی کارگاههای تولید ماسک و گان بود که تاکنون ۲.۵ میلیون ماسک و ۲۷ هزار گان در ۲۱۵ کارگاه تولیدی که به صورت عمده در مساجد، حسینیهها و منازل راهاندازی شدهاند، تولید شده است.
وی، شناسایی جمعیت آسیبدیده از کرونا را سومین مأموریت سپاه عاشورا عنوان کرد و گفت: تاکنون ۱۷۰ هزار بسته معیشتی به ارزش ۲۶ میلیارد تومان با مشارکت مردم در بین خانوادههای نیازمند توزیع شده است.
خرم همچنین از مشارکت فعال سپاه و نیروهای بسیجی در رفع آلودگی و پاکسازی محیطی به عنوان چهارمین مأموریت این نهاد انقلابی خبر داد و گفت: پنجمین مأموریت، مبارزه با احتکار و گرانفروشی اقلام بهداشتی بود که در این رابطه، بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونیکننده و ۲۰ هزار ماسک و دستکش، کشف و در اختیار مسئولان بهداشت و درمان قرار گرفت.
امکانات درمانی بیمارستان امام رضا (ع) تبریز در خدمت بیماران کرونا
رییس مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) تبریز هم در ارتباط تصویری از محل این مرکز، گزارشی از امکانات و تجهیزات و آخرین وضعیت پذیرش، بستری و درمان بیماران مبتلا به کرونا در این مرکز ارائه کرد.
مسعود فقیه دینوری با بیان اینکه ۵۰ درصد از ظرفیت بستری این مرکز شامل ۸۰ تخت ICU و ۴۰۰ تخت عادی به بیماران کرونا اختصاص یافته است، افزود: تاکنون در تهیه تجهیزات مورد نیاز برای کادر درمانی هیچ کمبودی نداشتهایم و فعالیتهای عادی مرکز نیز بدون کوچکترین وقفه ادامه یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت امروز از شناسایی ۱۶۸۳ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۰۹۲۸۶ نفر رسید.