احمد موقری روز شنبه در جلسه بررسی آخرین وضعیت مشکلات معدن اندریان، با تاکید بر اینکه مشکلات این معدن باید در کوتاه ترین زمان حل شود، افزود: این مشکلات بدون هماهنگی و تعامل بین دادگستری استان، دادستان مرکز تبریز، فرمانداری شهرستان، نیروی انتظامی، مدیران شرکت معدن طلای اندریان، اداره صنعت و معدن و تجارت استان قابل رفع نیست.

وی اظهار داشت: باید توجه داشت که مشکلات معدن اندریان بدون توجه به خواسته های به حق مردم و شرکت استخراج کننده و اهتمام جدی مسئولین ممکن نیست که البته در حال حاضر  این عوامل را در کنار هم داریم.

موقری با اشاره به اینکه در تمام کشورها شرکت های استخراج کننده معادن اقدام به سرمایه گذاری اجتماعی نیز می کنند، ادامه داد: شرکت های معدن طلای آستارقان و اندریان باید بخشی از درآمد حاصله شرکت را به عمران و آبادی منطقه و برای کمک به کارهای عام المنفعه که از مطالبات مهم و محوری مردم منطقه است، اختصاص بدهند.

دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مرکز استان نیز در این جلسه بحث سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی را امری مهم و مورد حمایت تشکسلات قضائی دانست و گفت: در این میان رعایت استانداردهای زیست محیطی که ارتباط مستقیم با سلامت جامعه و محیط دارد نیز برای استان و به تبع آن دادگستری اهمیت خاصی دارد.

بابک محبوب علیلو اظهار داشت: مساله محیط زیست و عدم آسیب رسانی به زیست بوم منطقه جزو تاکیدات مهم و اصلی رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی بوده است.

وی با ابراز تاسف از وضعیت پیش آمده در خصوص معدن اندریان، ادامه داد: مصوبات خوبی در شورای تامین استان و شهرستان ورزقان در سال گذشته اتخاذ شده بود که اگر این مصوبات و تصمیمات اجرا می شد، امروز شاهد این مشکلات نبودیم.

محبوب علیلو با اشاره به تغییرات مثبت شرکت معدن اندریان طی هفته های اخیر، از مسئولین تصمیم گیرنده خواست تا تمام ابعاد قضیه به لحاظ عملیاتی، زیست محیطی و حمایت از سرمایه گذاری در تصمیم گیری های آتی  لحاظ شود.

به گزارش ایرنا، معدن طلای اندریان در ۷۰ کیلومتری شمال شرق تبریز و در محدوده جنگل های ارسباران از جمله معادن بحث برانگیز آذربایجان شرقی است که به رغم انجام پایش های زیست محیطی و اطمینان دادن مقام های ارشد استانی و  دانشگاهی مبنی بر آلوده نبودن آن، در سال های اخیر توجه رسانه ها و تعدادی از تشکل های مردمی را به خود جلب کرده است. 

فعالیت های اکتشافی در محدوده معدن طلای اندریان از سال ۱۳۷۲ توسط شرکت منطقه ای معادن آذربایجان آغاز شد و اکنون نیز شرکت معدنی «زرین داغ آستارکان» با همکاری و سرمایه گذاری «شرکت پروژه زمین شناسی معدنی» از کشور گرجستان با هدف استخراج سالیانه ۱۴۰۰ هزار تن کانسنگ طلا و تولید طلا به روش «هیپ لیچ» در این معدن فعالیت می کنند.

تاکنون در این معدن بالغ بر ۲۵ میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.

تلف شدن تعدادی گوسفند در اطراف معدن طلای اندریان، اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی را بر آن داشت تا پس از بررسی ابعاد این اتفاق، هفتم فروردین امسال دستور توقف فعالیت این معدن را صادر کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.