مصطفی مولوی فرد، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی و فاصلهگذاری اجتماعی و هوشمند همچنان در مجموعه قطار شهری به عنوان یک اولویت است، افزود: در این راستا دستورالعمل سازمان برنامه و بودجه مبنی مقابله با شیوع بیماری کرونا و نحوه فعالیت کارگاه های پروژه های عمرانی به تمامی پیمانکاران ابلاغ شده است.
وی با اشاره به فعالیت مسوول بهداشت ایمنی در کارگاه های سازمان قطارشهری تبریز، اظهار داشت: وظیفه نظارت بر اجرای این ابلاغیه بر عهده وی بوده و هر روز اطلاعات مربوطه در این خصوص رصد می شود.
مدیرعامل سازمان قطارشهری تبریز و حومه گفت: هرچند مقابله با این ویروس مشکلاتی را برای پیمانکاران و این سازمان به وجود آورده است اما نسبت به شرایط موجود برنامه ریزی انجام شده تا فعالیت های عمرانی کمترین آسیب را داشته باشد.
مولوی فرد، با اشاره به شیوع کرونا از اوایل اسفند گذشته، ادامه داد: از آن زمان طبق برنامه ریزی های به عمل آمده فعالیت در کارگاه ها به صورت نیمه روزی شده و وعده ناهار برای پیشگیری از شیوع این ویروس حذف شد و در صورت امکان بر دورکاری در این سازمان تاکید شده است.
وی با اشاره به وقفه ایجاد شده در سرعت کار پروژه های عمرانی سازمان قطارشهری تبریز و حومه گفت: برای تحقق قولی که در افتتاح فاز ۳ خط یک قطارشهری داده ایم امید است با وجود این محدودیت ها با تاخیر ۲ یا ۳ هفته ای به قول مان مبنی بر هر ۳ ماه یک افتتاح عمل کنیم.
مطالعه قطارشهری تبریز در سال ۱۳۸۰ و عملیات اجرایی آن نیز سال ۱۳۸۴ آغاز شد و در ۱۳۹۴ بخشی از آن به بهره برداری رسید.
قطارشهری تبریز در ۵ خط (شامل ۴ خط اصلی و ۱ خط حومه) به طول کلی ۱۰۰ کیلومتر طراحی شده است.
در زمان کنونی مراحل ۱ و ۲ خط یک قطارشهری تبریز به طول ۱۱ کیلومتر از ایستگاه ائلگلی تا ایستگاه میدان ساعت در حال بهرهبرداری است.