اعضای خانواده ۴۲ هزار نفری کامیون داران آذربایجان شرقی این روزها با مشکلاتی از قبیل انتظار طولانی برای کسب بار از پایانه حمل و نقل بار، بازگشت از مقصد به صورت خالی از بار، کاهش درآمد و عدم توانایی در پرداخت اقساط خود دست به گریبان هستند.

ناگفته نماند که کامیون داران به عنوان صنف تلاشگر و سخت‌کوش آذربایجان شرقی همه مشکلات و دشواری های ناشی از شیوع کرونا را با صبر و حوصله به دوش می کشند و خدماتی از قبیل حمل کالاهای اساسی به استان از بنادر امام خمینی(ره)، شهید رجایی و بندرعباس را  ارایه می دهند.

تعطیلی یا نیمه تعطیلی کارخانه ها از دیگر چالش های پیش روی جامعه کامیون داران آذربایجانشرقی در ایام شیوع ویروس کرونا بوده و این موضوع باعث شده تا میزان سفارشات حمل بار از سوی آن ها به شدت پایین بیاید و با افت تعداد دفعات بارگیری کامیون داران، درآمد آنان نیز به صورت چشمگیری کاهش یافته است.

درآمد رانندگان حمل بار سنگین آذربایجان شرقی ۷۰ درصد افت کرده است

یک راننده کامیون در تبریز می گوید: با وجود شیوع ویروس کرونا در ۲ ماه اخیر و تعطیلی اکثر صنوف خدماتی، رانندگان حمل بار سنگین همچنان به فعالیت خود برای تامین کالاهای اساسی مردم و حمل بار ادامه دادند ولی به علت کاهش تعداد دفعات بارگیری میزان درآمد آن ها حدود ۷۰ درصد افت کرده است.

ناصر قربانپور، می افزاید: پیش از شیوع ویروس کرونا به طور متوسط ماهانه ۵ تا ۶ نوبت بار می زدیم در حالی که اکنون به علت کمبود بار برخی از رانندگان حتی یکبار نیز بار نزده اند.

وی با اشاره به رعایت موارد بهداشتی و ضدعفونی کامیون ها برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، اظهار می کند: با وجود افت درآمد کامیونداران میزان ماهانه بیمه تامین اجتماعی رانندگان با سابقه کار زیاد در سال جاری با احتساب ۴۵ تا ۵۰ درصدی یارانه دولتی از حدود ۳۰۰ تا ۳۲۰ هزار تومان سال گذشته به حدود ۳۸۵ هزار تومان رسیده است.

قربانپور، با بیان اینکه یارانه دولتی شامل حال رانندگان جدید حمل بار نمی شود، ادامه می دهد: میزان بیمه تامین اجتماعی ماهانه این افراد در سال جدید به حدود ۷۰۰ هزار تومان رسیده که خیلی از این رانندگان توان پرداخت این مبلغ را ندارند.

وی یادآوری می کند: در صورت ادامه این روند کسی علاقه مند به فعالیت در ناوگان حمل و نقل بار سنگین نخواهد شد و در نتیجه این ناوگان در آینده با کمبود راننده مواجه خواهد شد.

متوسط دفعات بارگیری رانندگان کامیون ها از ۴ بار در ماه به حداکثر یکبار رسیده است

یک راننده فعال در ناوگان حمل بار سنگین آذربایجان شرقی نیز می گوید: با وجود اینکه رانندگان هر روز برای گرفتن بار به پایانه حمل و نقل بار مراجعه می کنند ولی به علت کمبود بار و تعداد زیاد رانندگان نوبت بارگیری به خیلی از آن ها نمی رسد.

جواد پناهی، می افزاید: قبل از شیوع ویروس کرونا ماهانه هر راننده به طور متوسط ۴ بار بارگیری می کرد ولی اکنون حتی در ماه یک بار نیز به راننده نوبت بارگیری نمی رسد.

 وی اظهار می کند: اگر راننده ای نیز باری به دیگر استان های کشور حمل می کند در هنگام برگشت به علت نبود بار مجبور است خالی برگردد بنابراین درآمد حاصل از آن به نصف تقلیل می یابد.

پناهی، ادامه می دهد: برخی از شرکت های حمل و نقل کالا نیز بجای اینکه بار را به کامیونداران پایانه بدهند آن را با قیمت پایینی به کامیون های عبوری سایر استان ها که بار به این استان آورده اند و می خواهند به مبدا خود بازگردند، می دهند.

شیوع ویروس کرونا ۴۲ هزار راننده حمل بار سنگین آذربایجان شرقی را تحت تاثیر قرار داد

رییس انجمن صنفی رانندگان تبریز و حومه نیز می گوید: شیوع ویروس کرونا و در پی آن تعطیلی یا نیمه تعطیلی کارخانجات درآمد ۴۲ هزار راننده حمل و نقل بار سنگین استان و معیشت خانواده های آن ها را تحت تاثیر قرار داده است.

محمد قلعه بان، با بیان اینکه از این تعداد حدود ۲ هزار کامیون دار در پایانه بار تبریز عضویت دارند، می افزاید: پیش از شیوع بیماری کرونا برای هر راننده به طور متوسط در طی ۳ تا ۱۰ روز یکبار نوبت بار می رسید در حالی که اکنون حتی تا ۴۵ روز نیز یکبار نوبت بار به یک راننده نمی رسد.

وی اظهار می کند: پیش از شیوع این ویروس روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ دستگاه در پایانه حمل و نقل تبریز بار به نقاط مختلف کشور حمل می شد در حالی که اکنون این تعداد به ۵۰ تا ۸۰ دستگاه در روز رسیده است.

رییس انجمن صنفی رانندگان تبریز و حومه می گوید: با وجود شیوع ویروس کرونا کامیون داران استان برای تامین کالاهای اساسی مردم استان و حمل بار فعال بودند و با عزیمت به بنادر مختلف از جمله بندر امام و بندر عباس کالاهای اساسی و نهاده های دامی مورد نیاز را به استان حمل کردند.

قلعه بان، ادامه می دهد: رانندگان حمل و نقل بار سنگین استان علاوه بر اینکه با مشکلات مربوط به کمبود بار و برگشت یک سر خالی از مقصد مواجه هستند بلکه ثابت ماندن کرایه حمل و نقل، افزایش ماهانه حق بیمه تامین اجتماعی و گرانی لوازم و قطعات یدکی کامیون ها نیز بر مشکلات آن ها افزوده است.

حمل ۴۲ هزار تن کالای اساسی مردم از بنادر به استان

رییس کانون انجمن های صنفی شرکت های حمل و نقل آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با ایرنا می گوید: از یکم تا بیست و ششم فروردین امسال بدون احتساب ایام تعطیل و لحاظ حدود ۱۹ روزکاری ۴۲ هزار تن کالاهای اساسی و نهادهای دامی و کشاورزی از بنادر مختلف کشور از طریق جاده به استان حمل شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۱.۵ درصد رشد یافته است.

حسین کمالی، با بیان اینکه از ۲۶ تا ۳۱ فروردین نیز این روند ادامه یافته است، می افزاید: این میزان کالای اساسی شامل ۲۰ هزار تن گندم، ۱۰ هزار تن نهاده های دامی، یک هزار تن برنج و ۱۱ هزار تن کودشیمیایی بوده که در این مدت از طریق ۲ هزار دستگاه کامیون از بنادر مختلف مانند امام، بوشهر، انزلی و بندر عباس به استان حمل شده است.

وی با اشاره به اینکه برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا روزانه ۲ بار سالن های اعلام بار، محوطه و سرویس های دستشویی پایانه حمل بار استان سمپاشی و ضدعفونی می شود، می گوید: هر سال در ایام تعطیلات نوروزی به علت تعطیلی یا نیمه تعطیلی کارخانه ها میزان حمل بار با افت مواجه می شود ولی امسال با توجه به حمل کالاهای اساسی به استان افت بار کامیون داران به نوعی جبران شد. 

رییس کانون انجمن های صنفی شرکت های حمل و نقل آذربایجان شرقی می گوید: با راه اندازی سیستم حمل و نقل بار در پایانه بار حمل و نقل کالاهای اساسی و بار از سوی تشکل ها و شرکت های حمل و نقل استان به صورت روان در حال انجام است.

کمالی، ادامه می دهد: برخی بارها و مسیرها به علت اینکه باب میل رانندگان کامیون ها نیست آن ها تمایلی برای بردن بار نشان نمی دهند بنابراین از ۵ تا ۳۱ فروردین ۸۱۴ دستگاه بار جامانده در پایانه حمل و نقل بار ثبت شده که این بارها نیز از طریق شرکت های حمل و نقل بار استان به مقاصد خود حمل شده است.

وی اظهار می کند: بر اساس مصوبه شورای تامین و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای پایانه بار تا ساعت ۱۲ فعال بوده و اعلام بار انجام می شود و از آن ساعت به بعد بارهای جامانده آزاد می شود و این بارها از طریق شرکت های حمل و نقل بار استان به مقاصد خود بارگیری می شود.

کمالی، می افزاید: در این مدت ۲ هزار و ۸۹ دستگاه کامیون درخواست اعلام بار از طریق پایانه حمل و نقل بار استان شده، یک هزار و ۱۹۹ مجوز بارگیری از آن صادر و ۷۶ حواله بار نیز ابطال شده است.

وی یادآوری می کند: با توجه به اینکه امسال از سوی رهبر معظم انقلاب سال جهش تولید نامگذاری شده است باید توجه ویژه ای به بخش حمل و نقل کالای استان شود تا کالاهای تولیدی کارخانجات با همکاری رانمندگان حمل و نقل بار سنگین به موقع به مقاصد خود برسد.

افزایش ۱۰.۲ درصدی تعداد صدور بارنامه در فروردین امسال در آذربایجان شرقی

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به افزایش ۱۰.۲ درصدی صدور بارنامه در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، می گوید: در فرودین امسال ۸۹ هزار و ۲۲۵ بارنامه صادر شده است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته تعداد بارنامه های صادر شده ۸۰ هزار و ۹۰۹ فقره بود.

اورجعلی علیزاده، می افزاید: براساس تصمیمات ستاد ملی کرونا کامیونداران برای حمل و نقل کالاهای اساسی مردم از محدودیت تردد مستثنی بودند و اقدام به بارگیری کالاهای مورد نیاز مردم از بنادر مختلف مانند بندر امام، شهید رجایی و بندر عباس به استان کردند.

وی اظهار می کند: در روزهای عادی و قبل از شیوع ویروس کرونا کامیونداران طی ۲ تا ۳ روز حداقل یکبار بارگیری می کردند ولی با بروز محدودیت های تولیدی در پی شیوع این ویروس دفعات بارگیری آن ها به یک هفته افزایش یافت و درآمد آن ها نیز تحت تاثیر شیوع این ویروس قرار گرفت.   

وی یادآوری می کند: با توجه به آغاز بارگیری کالاهای اساسی مردم شامل گندم، برنج، شکر و نهاده های دامی از بنادر مختلف کشور به سمت استان، وضعیت بارگیری کامیون داران استان تا حدودی جبران شد.

علیزاده، ادامه می دهد: هم اکنون ۳۲ هزار و ۶۶۳ راننده دارای کارت هوشمند در آذربایجان شرقی فعال بوده و ۲۴ هزار و ۷۱۴ دستگاه دارای کارت هوشمند در ناوگان باری سنگین استان وجود دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.