به گزارش ایرنا، دایره اقدامات فزاینده و هم پوشان برای مقابله با کرونا و کنترل شیوع این ویروس در آذربایجان شرقی بسیار فراخ است و طیفی از نهادهای دولتی از قبیل مجموعه دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری ها، هنرمندان، خیران، ورزشکاران، پزشکان و حتی مردم عادی را در بر می گیرد؛ همه این افراد، اعم از حقیقی و حقوقی، در روزهای سپری شدده  دست در دست هم داده اند تا به رغم کاستی هایی که هیچ کس منکر آن نیست، حلقه محاصره ویروس کرونا را تنگ تر و تنگر تر کنند.

برای کمک به کنترل ویروس کرونا حتی هواپیمایی آتا نیز پای کار آمد و با اختصاص ۲ پرواز فوق العاده از تبریز به استانبول برای بازگرداندن شهروندان ایرانی از ترکیه تلاش دارد تا در حد و اندازه خود گامی در راستای تضمین سلامت هموطنان مان بردارد.

در همین حال پنج جوان عضو خانه استارتاپی «نیترو» در راستای مقابله با شیوع کرونا در مراغه، اپلیکیشن پرداخت سریع و هوشمند کرایه تاکسی را در این شهر راه‌اندازی کردند؛ این اپلیکیشن در مرحله نخست برای بخشی از تاکسی های شهرستان قابل استفاده است، به صورت نرم افزار در تمامی گوشی های اندروید قابل نصب بوده و علاوه بر آن کاربران می توانند از وب سایت این برنامه استفاده نیز استفاده کنند؛ همچنین برای استفاده از این اپلیکیشن علاوه بر نرم افزارهای اندرویدی، کارت های هوشمندی نیز برای استفاده عموم در نظر گرفته شده است.

این در حالی است که اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان‌شرقی نیز اعلام کرد تمامی اماکن ورزشی سرپوشیده این اداره کل به ستاد پیشگیری از کرونای استان در تمام شهرستان‌ها واگذار می‌شود؛ اداره کل ورزش و جوانان آذبایجان شرقی برای ایجاد همدلی و اتحاد با کادر درمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مرکز استان، امکانات خود را در اختیار ستاد مقابله با کرونا قرار می دهد تا در صورت تشخیص این ستاد، مورد استفاده قرار گیرند.

در این حال مرکز ملی مدیریت سلامت در تبریز نیز اعلام کرد که کادر درمانی بخش های بستری بیماران کرونای مراکز آموزشی و درمانی آذربایجان شرقی در این مرکز اسکان می یابند؛ هدف از اجرای این طرح کمک به تامین استراحت و آرامش مناسب برای کادر درمانی بهداشتی اعلام شده و در اجرای آن تلاش می شود ضمن تکریم و پذیرایی مناسب از کادر درمانی بخش های بیمارستانی کرونا، از شیوع احتمالی این ویروس به خانواده های این عزیزان جلوگیری شود.
در مرحله نخست این طرح ۳۶ نفر از پزشکان و پرستاران بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مرکز ملی مدیریت سلامت در تبریز اسکان داده می شوند که این تعداد به ۷۰ نفر خواهد رسید.

کنترل مبادی ورودی  شهر مراغه 

در راستای هم افزایی برای کنترل کرونا، نهادهای زیادی پای کار آمدند که جمعیت هلال احمر از جمله مهمترین آنهاست؛ تیم‌های امدادی این جمعیت  در ۲ هفته اخیر در مبادی ورودی استان بیش از ۱۲۰ هزار  نفر را تب سنجی کرده‌اند.

تیم های تب سنجی جمعیت هلال احمر در ۱۷ نقطه ورودی آذربایجان شرقی مستقر هستند و در ۱۱ شهرستان اقدام به غربالگری مسافران می کنند؛ تیم های امدادی جمعیت هلال احمر هلال احمر استان نیز  از ۱۷ اسفند تاکنون با برپایی تعداد ۳۲ پست غربالگری اقدام به تب سنجی مسافران و سرنشینان بیش از ۵۰ هزار دستگاه خودروی ورودی به آذربایجان شرقی کرده اند که از این تعداد بیش از ۲۵۰ نفر برای انجام آزمایش و اقدامات بعدی به نمایندگان بهداشت و درمان مستقر در پست ها معرفی شده اند.

سازمان بسیج سازندگی آذربایجان‌شرقی نیز اعلام کرده است که تلاشگران این مجموعه از ابتدای شیوع ویروس کرونا بیش از ۴۰ هزار  مورد از اماکن عمومی استان را سمپاشی و ضدعفونی کرده‌اند؛ در زمان حاضر ۲۶۹ گروه جهادی وارد عرصه مقابله با شیوع کرونا شده اند، ضمن اینکه جهادگران بسیج سازندگی استان تاکنون چهار هزار و ۲۸۹ مورد ضدعفونی معابر، ۲۶ هزار و ۵۳ بسته توزیع اقلام بهداشتی، ۱۷ هزار و ۶۹۲ مورد توزیع ماسک و ۳۸ هزار و ۳۲۳ لیتر مواد ضدعفونی در سطح استان را به انجام رسانده اند.

همچنین سه هزار نفر از بسیجیان جهادگر آذربایجان شرقی برای یاری رساندن به دانشگاه علوم پزشکی برای مقابله با ویروس کرونا ساماندهی شده اند، ضمن اینکه بسیج سازندگی استان ۱۸ هزار و ۷۳۳ مورد برنامه آموزشی حضوری در سطح شهر تبریز برای جلوگیری از ابتلا به کرونا ویروس اجرا کرده است.

هم افزایی برای مقابله با ویروس کرونا، ابعاد مختلف زندگی اجتماعی مردم آذربایجان شرقی را در برگرفته است، و هنرمندان نیز  به عنوان قشر نخبه و گروه مرجع افکار عمومی در این حوزه پیشرو شده اند؛ در این راستا نمایشگاه مجازی «کرونا نه» به همت داداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با شرکت هنرمندان ۱۱ رشته و با نمایش ۱۰۰ اثر فاخر ، فعالیت خود را از چند روز قبل در بستر شبکه اجتماعی اینستاگرام آغاز کرده  و قرار است تا کنترل کامل کرونا ادامه یابد. 

ورزشکاران آذربایجان شرقی نیز که این روزها به دلیل تعطیلی برنامه های ورزشی، کمترین تماس چهره به چهره را با هواداران خود دارند، با راه اندازی پویش های تخصصی خود  و پیوستن به پویش سراسری «در خانه بمانیم» و  تبلیغ گسترده آن در فضای مجازی برای کمک به تضمین سلامت هموطنان شان می کوشند؛ در این راستا  همچنین راه اندازی چالش «تراکتور»  در فضای مجازی به عنوان اقدامی مفرح در فضای کرونا زده جامعه، با استقبال گسترده هواداران این تیم مواجه  شده است.

نیروهای نظامی در حال سمپاشی معابر و اماکن  عمومی تبریز

در تشریح اقدام هماهنگ ملی برای مقابله کرونا، بی توجهی به تلاش شبانه روزی نیروهای نظامی و انتظامی مستقر در آذربایجان شرقی از انصاف به دور است؛ فرماندهی انتظامی استان در این راستا ضمن تشدید مقابله با محتکران مواد بهداشتی و ضدعفونی و کشف بیش از سه میلیون لیتر الکل و مواد ضدعفونی کننده و صدها هزار ماسک و دستکش، خود طلایه دار عملیاتی کردن پویش «در خانه بمانیم» در میان خانواده پرتعداد این نیرو و نیز  عموم مردم است. 

در این میان سپاه و ارتش نیز علاوه بر آوردن نیروهای انسانی خود به میدان مقابله با کرونا در قالب ایجاد قرارگاه و سمپاشی و گندزدایی شبانه روزی معابر و اماکن عمومی شهری و روستایی، همه امکانات فنی و درمانی - بیمارستانی خود را در اختیار ستاد مقابله با کرونا در آذربایجان شرقی قرار داده اند.

در میان همه اقدامات انجام گرفته برای کنترل کرونا در آذربایجان شرقی، نمی توان ار کنار اقدامات نوعدوستانه شرکت ها و خیران بی تفاوت گذاشت؛ در همین راستا شرکت فولاد ظفر بناب ۱۰۰ میلیون تومان به شبکه بهداشت و درمان برای خرید ملزومات بهداشتی و درمانی کمک کرد.

همچنین خیرین تبریز در یک اقدام خیرخواهانه و در راستای تشدید مقابله با شیوع ویروس کرونا ۱۸ میلیون تومان به مرکز اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز کمک کردند؛ آنان با تحویل  یکهزار و ۹۵۰ عدد ماسک پرستاری و ۴۶۴ عدد ماسک N۹۵  سهم ارزشمندی در مقابله با کرونا ایفا و آمادگی خود را جهت ادامه همکاری اعلام کردند.

جمعی از پزشکان تبریزی در تخصص های مختلف با اولویت های مرتبط با کرونا نیز در یک اقدام انسان دوستان با اعلام شماره های تلفن همراه در فضای مجازی برای ارایه خدمات به بیماران از طریق تلفن یا به شیوه مجازی وارد کارزار شده اند؛ اطلاعت دریافتی ایرنا حاکی است برخی از این پزشکان در شرایط عادی برای ویزیت بیماران نوبت های چند ماهه می دهند، در شرایط حاضر روزانه هر کدام به بیش از ۵۰ بیمار خدمات می دهند.

رعایت اصول بهداشتی در نانوایی میدان قطب در تبریز

بدیهی است که در میدان مبارزه با شیوع ویروس کرونا، سهم برخی از صنف ها از قبیل نانوایی ها، سوپرمارکتی ها، میوه فروشان و قصابی ها بسیار چشمگیر است و آنان نیز با رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی توصیه  شده از سوی نهادهای ذیربط و اتحادیه های مرتبط، برای قطع زنجیره انتقال این بیماری کشنده می کوشند.

تاکنون ۷۵۶ نفر در استان چهار میلیون نفری آذربایجان شرقی به کرونا مبتلا شده اند  و ۷۲ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.