مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریز و حومه نیز در مراسم افتتاح فاز سوم خط اول قطار شهری تبریز گفت: با تلاش تمام متولیان امر امروز افتتاح خط اول مترو به صورت کامل محقق شد و از ایستگاه ۱۲ تا ایستگاه ۱۸ خط اول مترو به صورت آزمایشی روزانه سه ساعت مسافرگیری می شود.
مصطفی مولوی فرد اظهار کرد: افتتاح فاز پایانی خط او قطار شهری تبریز در این ایام اتفاق مبارکی است؛ این فاز با ۷.۲ کیلومتر و هفت ایستگاه که فعلا سه ایستگاه آن به صورت عبوری خواهد بود، فعالیت خود را آغاز میکند.
وی با تقدیر از حمایت های دولتی و شهرداری کلانشهر تبریز در تحقق این مهم گفت: از اهتمام ویژه دولت که در این دوران بی پولی و جنگ اقتصادی تمام عیار در کنار ما بودند و از سازمان برنامه و بودجه که در تامین بودجه کمک و یاری مان کردند، قدردانیم.
مدیر عامل سازمان قطار شهری تبریز و حومه با اشاره به اشتغال بیش از ۱۴۰۰ نفر در پروژه بزرگ قطار شهری تبریز گفت: اگر تامین بودجه و املاکی که شهرداری در اختیار ما قرار داد، نبود، امروز مترو همچون سال های قبل در آستانه تعطیلی قرار داشت.
مولوی، با اشاره به بهره برداری از ایستگاه «میدان کهن» در این آیین اظهار کرد: محل این ایستگاه یکی از قدیمی ترین میادین شهر تبریز است و همجواری آن با بازار بزرگ شهر، نقش تاثیر گذاری در ارتباطات و تجارت داشته است؛ این میدان محل تقاطع و تبادل سه خط مترو است که امیدواریم با کمک دولت و پیگیری نمایندگان در مجلس شورای اسلامی با توسعه راه ها، تبریز به عنوان پل ارتباطی بین ایران و اوراسیا نقش آفرینی کند.
وی با تاکید بر احیای جایگاه تجاری شهر تبریز گفت: صنعت مترو می تواند در توسعه شهر و جذب گردشگر و عبور از مناطق قدیمی شهر با حفظ هویت و آثار آنها به این توسعه کمک کند.
خط اول مترو به طول ۱۷٫۲ کیلومتر، در سه فاز طراحی شده و شامل ۱۸ ایستگاه و دو پایانه ابتدایی و انتهایی است.
عملیات اجرایی قطار شهری تبریز در اوایل دهه ۱۳۸۰ شمسی همزمان با شهرهای مشهد، اصفهان و شیراز آغاز شد. تا به امروز تنها ۱۲ کیلومتر از خط اول قطار شهری تبریز فعالیت می کرد.