به گزارش خبرنگار مهر، داود گرشاسبی، ظهر امروز در مراسم افتتاح مدرن ترین کشتارگاه صنعتی طیور کشور در مرند که با حضور رفیعی پور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، استاندار آذربایجان شرقی، امام جمعه مرند و جمعی از مسئولان استان و شهرستان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و نام شهید سلیمانی ابراز داشت: اگر امروز دلها به خاطر شهید سلیمانی می تپد به برکت ایمان و اخلاص و ولایت مداری ایشان است.
وی همچنین با اشاره به اینکه مرند ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد، ابراز داشت: مرند یکی از ویژهترین شهرستانهای استان از نظر نیروی انسانی است که از منظر جغرافیایی جایگاه استراتژیک دارد و نزدیکی به منطقه آزاد ارس و ماکو و ۲ کشور ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان از فرصتهای این شهرستان است.
فرماندار ویژه مرند ادامه داد: پسته و زعفران در شهرستان مرند تولید میشود و سال گذشته هزار کیلوگرم زعفران تولید شد که ویژگی بارزی برای این شهرستان به شمار میرود و در سالهای آینده در نمایشگاههای کشوری با برند ویژه مرند عرضه خواهد شد.
معاون استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: از دهه فجر سال ۹۷ تا به امروز بیش از ۲۰۰ پروژه افتتاح شده که نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان برای آنها اعتبار هزینه شده است.
گرشاسبی تاکید کرد: حس تعامل و حس مشترک دولت با بخش خصوصی در توسعه شهرستان مرند برقرار شده است.
وجود ۱۱ کشتارگاه طیور در آذربایجان شرقی
مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: کشتارگاه صنعتی مرند، مجهزترین و پیشرفتهترین کشتارگاه صنعتی کل کشور است.
بهداد تاکید کرد: هدف ما در دامپزشکی، تأمین سلامت گوشت، مرغ و سایر مواد و فرآوردههای خام دامی است که توسط جهاد کشاورزی تأمین میشود.
وی اذعان داشت: کشتارگاهها بازوهای اجرایی اداره کل دامپزشکی کشور هستند، اگر میخواهیم سلامت جامعه را در مواد فرآوردههای دامی تهیه کنیم نیاز به ابزار داریم.
مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی همچنین خاطرنشان کرد: ۱۱ کشتارگاه طیور در استان آذربایجان شرقی فعالیت میکند که تنها یک کشتارگاه پلمپ شده و یک کشتارگاه نیز به دلیل مشکلات داخلی تعطیل شده، ما از تخلفات بهداشتی چشم پوشی نمیکنیم تمامی کشتارگاه محصولاتشان مورد تأیید دامپزشکی است.
بهداد در ادامه با اشاره به ویژگیهای کشتارگاه طیور مرند افزود: در این کشتارگاه ۶ هزار قطعه در ساعت آماده میشود، این کشتارگاه بالغ بر ۴۰ هزار متر مربع مساحت دارد و ۵ هزار و ۵۶۶ مترمربع زیربنای این کشتارگاه است که مدرن ترین خط ۲ کشتارگاهی کشور در این کشتارگاه راه اندازی شده است.
وی گفت: سخت گیری دامپزشکی استان در صادرات پودر گوشت باعث شده که آبروی استان ما حفظ شود، محصولاتی که بدون رعایت موازین بهداشتی وارد کشور شود به درد سلامت جامعه نمیخورد.
به گفته مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی در این کشتارگاه سه مرتبه به صورت اتوماتیک شستشو میشود که اگر ویروس آنفلوآنزا وجود داشته باشد از بین خواهد رفت.
بهداد از افزایش ظرفیت انبار طیور استان خبر داد و عنوان کرد: استان آذربایجان شرقی از لحاظ کنترل بیماری آنفلوآنزا رتبه برتر کشوری را به دست آورد، اگر بیماری آنفلوآنزا شیوع پیدا میکرد قیمت مرغ و طیور نیز افزایش پیدا میکرد.