علی دولتی مهر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه پیش بینی هوا همراه با خطاست، افزود: هر مقدار که تعداد روزها در پیش آگاهی ها افزایش یابد به همان میزان نیز قطعیت پیش آگاهی ها کمتر می شود به طوری که در پیش بینی های یک تا ۳ ماهه میزان قطعیت به حدود ۷۰ درصد می رسد.
وی با اشاره به نقش، اهمیت و جایگاه هواشناسی در زندگی مردم، اظهار داشت: بیش از ۷۰ سال پیش هواشناسی با ورود صنعت هوانوردی به کشور فعالیت خود را آغاز و در آذربایجان شرقی نیز در سال ۱۳۲۷ با راه اندازی فرودگاه تبریز شروع به فعالیت کرد.
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی با بیان اینکه هم اکنون ۱۲۰ نوع ایستگاه پایش هواشناسی در آذربایجانشرقی وجود دارد، گفت: پایش، پردازش، تحلیل، پیش بینی و بازخوردگیری از وظایف اصلی هواشناسی است.
دولتی مهر، گسترش شبکه ایستگاه ها، ارتقای چند ایستگاه به خودکار و نیمه خودکار، راه اندازی مرکز پیش بینی، ایجاد مرکز تحقیقات کشاورزی، نصب رادار هواشناسی، ایجاد سامانه فرودگاهی شهید مدنی تبریز و راه اندازی ایستگاه پایش آلودگی هوا را از جمله اقدامات انجام شده در این استان اعلام کرد.
وی با بیان اینکه در سال ۹۸ برای انجام زیرساخت لینک دوم سامانه RVR فرودگاه شهید مدنی تبریز ۲۵۰ میلیون تومان هزینه شده است، یادآوری کرد: برای ارتقای نرم افزاری این سامانه نیاز به صرف ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار دیگر است و تلاش می شود تا پایان سال این کار انجام شود.
مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی گفت: در صورت ارتقای سامانه فرودگاهی، درجهبندی فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز از cat۱ به cat۲ ارتقا می یابد.
دولتی مهر، ادامه داد: امسال ایستگاه هواشناسی کشاورزی خسروشاه با صرف بیش از ۷۰۰ میلیون تومان ارتقا می یابد و به عنوان تنها ایستگاه خودکار کشاورزی فعالیت می کند.
وی با اشاره به امضای ۲ تفاهم نامه با دانشگاه تبریز و دانشگاه آزاد اسلامی این شهر برای مبادله اطلاعات از لحاظ پژوهشی و علمی، یادآوری کرد: تا پایان امسال ایستگاه های آذرشهر و هوراند نیز به بهره برداری می رسد و هم اکنون به ۸۵ تا ۹۰ درصد پیشرفت رسیده اند.
مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی گفت: ۳ ایستگاه اسکو، هشترود و بندر شرفخانه نیز برای دریافت اطلاعات از سایت سازمان و سایت اداره کل هواشناسی استان در دیتابیس سازمان قرار گرفته است.
دولتی مهر، با بیان اینکه هم اکنون ۳۰ هزار کشاورز استان در بخش گندم و باغات برای دریافت اطلاعات هواشناسی با این اداره کل ارتباط مستقیم دارند، افزود: در سال زراعی گذشته با رعایت توصیههای هواشناسی حدود ۱۶ میلیارد تومان ارزش افزوده و افزایش بهره وری تولید برای کشاورزان ایجاد شد.
وی برگزاری بیش از ۵ هزار ساعت دوره برای کارشناسان را از دیگر اقدامات این اداره کل در سال جاری اعلام کرد و گفت: ایجاد ایستگاه خودکار اقلیمشناسی در شهرستان های هوراند و آذرشهر، اجرای پروژه RVR دوم در فرودگاه شهیدمدنی تبریز، ارتقای ایستگاه هواشناسی سنتی میانه به ایستگاه خودکار، راهاندازی مجدد ایستگاه جادهای پیام و سنجش آلودگی نحوه ادامه پایش آنها، توسعه و تکمیل تجهیزات شبکه ایستگاههای هواشناسی و توسعه و ارتقای شبکه های بارن سنجی از جمله برنامه های این اداره کل است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی گفت: از ابتدای سال آبی جاری جاری تا ۱۴ بهمن حدود ۸۶ میلیمتر بارش در استان روی داده که این میزان در سال آبی گذشته حدود ۱۵۲ میلی متر و در بلند مدت حدود ۱۰۷ میلی متر بود.
دولتی مهر، ادامه داد: بیشترین بارش در سال آبی جاری از چاراویماق به میزان حدود ۱۱۹ میلیمتر و کمترین بارش از جلفا به میزان حدود ۶۰ میلیمتر گزارش شده است و میزان بارش در تبریز ۶۹ میلیمتر است.
وی اظهار داشت: به طور میانگین میزان بارش در سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته در استان ۴۱ درصد کاهش یافته است.