فرزان قالیچی روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از پژوهشگران، فناوران و کارآفرینان برتر دانشگاه علمی و کاربردی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: این مراکز استارتاپی (نوآور) در رشته های موتور، آسانسور، انرژی های تجدیدپذیر، کمپرسور، کسب و کار، شیرینی و شکلات، آتش نشانی و مبلمان شهری ایجاد شده و واحدهای فن آور نیز مستقر شدند.  

وی افزود: رویداد شتاب (استارتاپی) "نخودچی" ممقان با همکاری شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی در بهمن ماه امسال برگزار می شود.  

قالیچی همچنین با اشاره به سهم ناچیز پژوهش در بودجه کشور گفت: سهم پژوهش در کشورهای پیشرفته ۲.۵ درصد و در ایران نیم درصد در بودجه است.

وی گفت: به ازای یک میلیون نفر ۱۸۹ پژوهشگر در ایران فعالیت می کنند در صورتی که این تعداد در کشورهای پیشرفته سه هزار و ۶۹۴ نفر در یک میلیون نفر است.  

وی با بیان اینکه این آمار مربوط به چند سال قبل بوده اما شرایط پژوهش بهتر نشده است، افزود: اعتبار پژوهش در کشورهای در حال توسعه ۱۸ میلیارد دلار ولی در کشورهای پیشرفته ۴۳۴ میلیارد دلار است و همچنین هزینه های پژوهشی اعمال شده برای هر فرد در کشورهای پیشرفته ۹۰۰ دلار اما در ایران تنها پنج دلار است.  

رییس دانشگاه جامع علمی و کاربردی آذربایجان شرقی ادامه داد: برای پر کردن این فاصله نیاز هست موضوع پژوهش در دانشگاه ها به درستی تبیین شود و تعداد طرح های پژوهشی هدفمند افزایش یابد و راهکارها و طرح هایی ارایه شود که ارزش افزوده و در واقع قابلیت تبدیل علم به ثروت داشته باشد.  

قالیچی اظهار کرد: تولی گری پژوهش توسط بخش خصوصی و صنایع، بخش بزرگی از مشکلات پژوهشی را برطرف می کند البته حمایت دانشگاه ها از پژوهشگران نیز کافی نیست که بر این اساس در آذربایجان شرقی به دنبال تقویت حمایت ها هستیم.  

معاون علمی و فن آوری دانشگاه جامع علمی و کاربردی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: به مقوله کارآفرینی بیش از هر زمان دیگر توجه داریم و دانشگاه علاوه بر تولید مقاله و کتاب بر این موضوع تاکید دارد.  

نریمان یوزباشی اظهار کرد: امسال تاکنون ۶۷ ایده از پژوهشگران توسط دانشگاه جذب شد که از این تعداد هشت ایده جدید انتخاب شده و مراحل تجاری سازی خود را می گذراند.  

وی با بیان اینکه پرچمدار برنامه های استارتاپی در آذربایجان شرقی هستیم، افزود: بر این اساس برنامه ریزی شده استارتاپ مبلمان شهری در دانشگاه علمی و کاربردی شهرداری تبریز، فن آوری اطلاعات در واحد جهاد دانشگاهی و استارتاپ کسب و کار در مرکز مدیریت صنعتی آذربایجان ایجاد شود.  

یوزباشی همچنین اعلام کرد: ۱۶۰۰ نفر ساعت مشاوره نیز در کلینیک مشاوره اشتغال و توسعه کارآفرینی دانشگاه جامع علمی و کاربردی آذربایجان شرقی انجام شده است.  

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.