غلامرضا زارع روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: اراضی رفع تصرف شده در داخل محدوده منطقه طبیعی فسیلی مراغه و در روستاهای شلیلوند و کرج آباد قرار داشتند که از هفت سال پیش از سوی افراد سودجو به باغ تبدیل شده بود.
وی با بیان اینکه در ماه های آینده ۴ هکتار دیگر از اراضی ملی آزاد سازی خواهد شد، افزود: برای این اراضی هشت پرونده تشکیل شده است.
زارع گفت: همچنین برای سه متخلف در این زمینه تذکر جدی داده شد که در صورت تکرار و تخلف مجدد از طریق مراجع قضایی اقدام خواهد شد.
وی ادامه داد: متاسفانه تصرف اراضی ملی موجب آسیب به این اراضی می شود که در صورت مشاهده با متخلفان برخورد جدی خواهد شد.
منطقه طبیعی فسیلی مراغه به مساحت یک هزار و ۲۶ هکتار طی مصوبه شماره ۲۶۴ شورای عالی محیط زیست در ۱۴ خرداد ۸۴ به عنوان اثر طبیعی ملی مصوب شده تا از تخریب، برداشت و حفاری در این منطقه محافظت و کارهای تحقیقاتی به طور دقیق بر روی آثار کشف شده انجام شود.
این منطقه بخشی از محدوده بزرگ فسیل دار کوهستانی سهند است که به لحاظ داشتن مناسب ترین فسیل های هفت تا ۱۲ میلیون ساله به عنوان بهشت فسیل شناسان، شهرت جهانی دارد.
وسعت منطقه فسیلی مراغه حدود ۴۰ هزار هکتار بوده و فسیل های مکشوفه در این منطقه شامل گونه هایی از جوندگان، اسب سانان، گاو سانان، گوشتخواران مانند ببر دندان شمشیری، کفتار، گرگ و خرس، خانواده گوزن ها، زرافه ها، کرگدن ها، فیل ها و آنتولوپ هاست.
سابقه بررسی اولیه منطقه فسیلی مراغه به اوایل سال ۱۸۴۰ میلادی بر می گردد و جمع آوری اولیه نمونه ها توسط محققان روسی و به دنبال آن پژوهشگران کشورهای اتریش، انگلیس، فرانسه و آمریکا با همکاری موزه تاریخ طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده است.
ژئوپارک طبق تعریف یونسکو گسترهای است با مرزهای کاملا آشکار و پهنه کافی که دربرگیرنده چند پدیده زمینشناسی کمیاب و برجسته بوده و در آن گستره جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی ارزشمند نیز یافت شود.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.