حمید شکری روز چهارشنبه در همایش ملی سهند در دانشگاه مراغه افزود: تخریب بی رویه محیط زیست و منابع موجود دامنه های سهند زمینه ساز تغییرات آب و هوایی در میان مدت در منطقه خواهد شد.
وی ادامه داد: متاسفانه در دهه های اخیر، اراضی دامنه های سهند در حال تبدیل شدن به باغات بوده و این روند از ۳۰ سال پیش تاکنون سه برابر شده است.
وی اضافه کرد: چرا و برداشت بی رویه از مراتع و ایجاد راه های متعدد دسترسی به کوه سهند از جمله آسیب هایی است که در سال های اخیر به این منطقه سرسبز و اکو سیستم وارد شده است.
شکری گفت: با روند فعلی تخریب ها و در صورت عدم توجه به منابع طبیعی سهند، ممکن است که در آینده ای نزدیک، مراتعی در این منطقه وجود نخواهد داشت.
وی افزود: اجرای راهکارهای عملی برای پیشگیری از وارد آمدن خسارات و تخریب ها با بهره گیری از ظرفیت های مراکز امری ضروری است.
وی اضافه کرد: برگزاری همایش ملی سهند در حقیقت زنگ خطری برای جامعه، مسوولان و نهادهای متولی حفاظت از محیط زیست است.
دبیر علمی همایش ملی سهند نیز با اشاره به برگزاری این همایش گفت: تاکنون ۱۵ مقاله علمی به دبیرخانه آن ارسال شده که پس از داوری و بررسی های علمی، ۵ مقاله به صورت سخنرانی ارائه می شود.
هوشنگ سرور افزود: دانشگاه مراغه با بیش از سه هزار و ۲۰۰ دانشجو و بیش از ۱۳۰ نفر هیات علمی، ظرفیتی بزرگ برای توسعه علمی و پژوهشی در منطقه است.
همایش ملی سهند، حفاظت و توسعه پایدار با حضور محققان و صاحب نظران محیط زیست و منابع طبیعی و کشاورزی به مدت یک روز در دانشگاه مراغه برگزار شد.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.