حمیدرضا باراندوز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه سالانه ۸ تا ۱۰ میلیون تن ترانزیت در کشور جابجا می شود، افزود: ترانزیت در حمل و نقل کشور، درآمد ناخالص ملی و داخلی نقش اساسی دارد، زیرا هر مورد ترانزیت بینالمللی حدود یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار دلار برای کشور عایدات ارزی دارد.
وی با بیان اینکه ترانزیت مزایای مختلفی مانند اشتغالزایی و افزایش امنیت کشور دارد، اظهار داشت: رونق و توسعه ترانزیت بین المللی نیاز به نوسازی ناوگان حمل و نقل دارد و این کار موجب تقویت زیرساخت های حمل و نقل کشور می شود.
رییس هیات مدیره شرکتهای حمل و نقل بینالمللی شمال غرب کشور با اشاره به مراودات تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با ۵۰ کشور دنیا، گفت: فرسوده بودن ناوگان ترانزیت بین المللی کشور قدرت رقابتی ما را با کشورهای دیگر کاهش می دهد.
باراندوز ادامه داد: رفع مشکل فرسوده بودن ناوگان حمل و نقل ترانزیت بین المللی کشور، نیاز به صدور مجوز برای ورود کامیون هایی با عمر زیر ۵ سال از کشورهای اروپایی دارد و این کار موجب افزایش توانایی رقابت حمل و نقل ترانزیتی کشور با سایر کشورها می شود.
وی با اشاره به اینکه تعدد و تناقض در قوانین، صدور بخشنامه های خلق الساعه و دخالت های ۱۵ ارگان، مانعی بر روند حمل و نقل ترانزیت بین المللی و رسوب کالا در گمرک می شود، یادآوری کرد: راه اندازی دادگاه های تخصصی در حوزه حمل و نقل در کشور ضروری است.
رییس هیات مدیره شرکتهای حمل و نقل بینالمللی شمالغرب کشور، خواستار نوسازی ناوگان حمل و نقل ترانزیت بین المللی، اصلاح قوانین و شفاف سازی مبهمات آن ها و حذف ارزش افزوده از حوزه ترانزیت شد.
باراندوز با اشاره به فعال بودن ۶۰ شرکت حمل و نقل بین المللی شمال غرب با ۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه کامیون به صورت چادری، کفی و یخچالی افزود: این شرکت در سال 1376تاسیس شده و از بین ۷ مجموعه انجمن حمل و نقل ترانزیت کشور در رتبه سوم قرار دارد.
وی برگزاری دورههای مختلف و آموزشهای بینالمللی را از فعالیت های این شرکت اعلام کرد و گفت: طرح بیش از ۲۰۰ پرونده در سال در کمیته های حل اختلاف و داوری، ایجاد ۲ غرفه در مرز جلفا و نوردوز برای رفع مشکلات رانندگان و ارایه خدمات کارت هوشمند به رانندگان از دیگر فعالیت های این شرکت است.
باراندوز، ادامه داد: در زمان کنونی این شرکت اکثر مجوزهای ترددهای کشورهای جهان به ویژه برای حدود ۳۰ کشور را دارد.