به گزارش ایرنا، گسترش بی رویه شهرنشینی در سال های اخیر زمینه ساز مشکلات بی شماری در زندگی روزمره شهروندان و ساکنان شهرها شده که معضلات ترافیکی بخش از آن را تشکیل می دهد.
افزایش خودروهای شخصی و نیز عمومی همگام با توسعه حمل و نقل، شاهراه های درون شهری را با گره های متعددی در ساعات پیک ترافیک مواجه کرده است امری که توسعه زیرساخت های ترافیکی از جمله راه های دسترسی، خیابان ها و کمربندی های شهری را بیش از پیش حیاتی کرده است.
شهر مراغه به عنوان دومین شهر بزرگ آذربایجان شرقی پس از تبریز، در سال های اخیر با مشکل وجود گره های ترافیکی در مناطق مختلف از جمله در کمربندی ها و ورودی شرقی دست و پنجه نرم می کند و اجرای ۲ طرح مسیرگشایی با احداث خیابان های جدید در منطقه شرق شهر مراغه توسط شهرداری می تواند زمینه ساز تحول موثری در بهبود ترافیک شهری شود.
طرح احداث خیابان ۴۵ متری شهرک سهند به میدان مادر و نیز طرح احداث خیابان ۳۵ متری الغدیر به خیابان رسالت شهرک گلشهر را می توان بزرگترین طرح ترافیک شهری و مسیرگشایی شهری دانست که توسط شهرداری در حال اجراست.
اجرای این طرح، می تواند علاوه بر هدایت جریان ترافیک ورودی و خروجی شهر، زمینه ساز کاهش بار ترافیکی کمربندی های شرقی و جنوبی شهر شود.
معاون استاندار و فرماندار مراغه با اشاره به طرح احداث خیابان های ۴۵ و ۳۵ متری در این شهر گفت: اجرای این طرح ها که شهرک های اقماری سهند و امام علی (ع) را به جاده اصلی مراغه- هشترود متصل می کند، گام بزرگ و موثری در رفع گره های ترافیکی شهر خواهد بود.
حمید شکری افزود: دسترسی مستقیم شهروندان به ورودی و خروجی شرقی شهر و تسهیل در تردد و ترافیک شهری و نیز ایجاد بستر و زمینه مساعد برای توسعه شرق شهر مراغه را فراهم می سازد.
وی ادامه داد: همچنین اجرای این طرح های عمران شهری، می تواند شهرک های گلشهر، امام علی (ع) و شهرک سهند و نیز شهرک امام حسن (ع) را از بن بست ترافیک شهری رها کرده و مشکلات ساکنان این مناطق را مرتفع کند.
وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت بالای اجرای این طرح های عمرانی، انتظار اینست که شهرداری در کنار سرعت بخشی به اجرای آن، حقوق شهروندان را در زمینه تملک با کسب رضایت از آنان را رعایت کرده و شهروندان این مناطق نیز همکاری مناسبی برای تسهیل در اجرای این طرح ها داشته باشند.
شهردار مراغه با اشاره به آغاز عملیات اجرایی خیابان ۴۵ متری حدفاصل میادین مادر و سهند گفت: این طرح با هدف ایجاد راههای دسترسی متعدد به بافت مرکزی شهر با هدف حذف گره های ترافیکی و کاهش ترافیک در ورودی شهر از سمت تهران و میدان جهاد، در حال اجراست.
محمدرضا احمدی افزود: این مسیر که عرض آن ۴۵ و طول آن ۱۴۲۰ متر بوده با هدف گسترش مسیرها و شریان های اصلی شهر جهت کنترل و هدایت ترافیک و نیز رفع مشکل ترافیکی محدوده پل روگذر جهاد و دسترسی آسان به شهرک های مسکونی شرق مراغه در طی ۱۸ ماه توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر مراغه اجرا می شود.
وی ادامه داد: در جریان اجرای عملیات تملک این خیابان که از اول مهرماه سالجاری در دستور کار واحد املاک شهرداری قرار گرفته، تعداد ۵۲ ملک از املاک مصادف به مسیر با انجام مصالحه با مالکان تعیین تکلیف شده و تملک ۱۳ ملک باقی مانده که بیشتر آنها به صورت زمین بایر بوده، در مرحله طی مراحل قانونی جهت تعیین تکلیف قرار گرفته است.
احمدی اضافه کرد: با احداث و بهره برداری از خیابان ۴۵ متری میدان مادر تا سهند علاوه بر کاهش حجم ترافیک میدان جهاد دسترسی به شهرک های سهند، ولی عصر(عج)، امام علی(ع)، زیباشهر و امام حسن (ع) به میزان قابل توجهی تسهیل خواهد شد.
شهردار مراغه با تاکید بر ضرورت ایجاد بسترهای لازم برای گسترش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی با هدف کاهش بار ترافیکی معابر اصلی شهر گفت: با اجرای این مسیر ضمن ایجاد فرصت های شغلی جدید، موجبات تقویت بخشی از اقتصاد شهری مراغه نیز فراهم خواهد شد.
احمدی افزود: هم اکنون این طرح با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی در زمینه تملک اراضی واقع شده در مسیر آن، در حال اجراست.
طرح خیابان ۳۵ متری گلشهر به الغدیر، به عنوان یکی دیگر از طرح های بزرگ مسرگشایی شهری با بهره برداری از آن زمینه برای خروج از بن بست شهرک های اقماری این شهر تاریخی فراهم می شود.
شهردار مراغه گفت: در راستای گره گشایی از ترافیک شهر مراغه، نیز این طرح بزرگ عمرانی نیز در مسیری به طول ۲ کیلومتر و عرض ۳۵ متر در حال اجراست.
احمدی افزود: در این راستا، تاکنون یکی از باند های مسیر ۳۵ متری میدان رسالت گلشهر به میدان الغدیر در انتهای خیابان ۴۸ متری شهید دهقان نیز تا پایان سال جاری اجرا و در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: هم اکنون این طرح بزرگ عمرانی با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی توسط شهرداری مراغه در حال اجرا بوده که مسیر انتهایی خیابان ۴۸ متری را به میدان دانشجو و دانشگاه مراغه و در نتیجه میدان مادر متصل می کند.
اجرای این ۲ طرح بزرگ و تاثیر گذار عمرانی از سوی شهرداری، تحولی بزرگ در عمران شهری را به دنبال خواهد داشت.
تسریع و تهسیل در اجرای این طرح ها علاوه بر تامین بودجه و اعتبار مورد نیاز برای آن، نیازمند همراهی دستگاه های خدمات رسان و اجرایی و نیز ساکنان و شهروندان برای برون رفت از مشکلات ترافیک شهری خواهد بود.
شهر مراغه با بیش از ۱۸۶ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.