صابر گلکاری افزود: این طرح ملی با همکاری بخش ترویج و تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی و این موسسه در ۸ استان کشور از جمله آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه و خراسان جنوبی در حال اجراست.
وی ادامه داد: در این مزارع که به صورت پایلوت کشت انتخاب شده اند دستورالعمل های فنی از جمله الگوی کشت و تراکم بذر در مزارع نمونه با همکاری کشاورزان به کار گرفته می شود.
گلکاری اضافه کرد: در آذربایجان شرقی نیز به عنوان یکی از استان های پایلوت، ۵۷ هزار هکتار زیرکشت انواع حبوبات و غلات قرار دارد.
وی گفت: در این راستا، ۵۰ هزار هکتار زیر کشت گندم، چهار هزار هکتار زیرکشت حبوباتی مثل نخود و نیز سه هزار هکتار نیز زیرکشت جو دیم قرار گرفته است.
گلکاری افزود: همچنین طرح افزایش بهره ورزی اراضی گندم بنیان نیز در چهار استان کشور شامل استان های اردبیل، زنجان، همدان و قزوین اجرا می شود.
وی ادامه داد: تامین بذرهای گواهی و ارقام جدید تولید شده توسط این موسسه از جمله اقداماتی است که در این طرح مورد تاکید و اجرا قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: اجرای طرح های بهزراعی از جمله احداث مزارع پایلوت زمینه ساز افزایش ۲ تا سه برابری تولید در اراضی زیرکشت شده است.
موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور وابسته به سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد و ایکاردا (مرکز تحقیقات بین المللی در مناطق خشک) فعالیت های تحقیقاتی خود را ازسال ۱۳۷۱ در پنج ایستگاه اصلی و ۹ ایستگاه فرعی در مناطق مختلف اگروکلیمائی سردسیری، گرمسیری و نیمه سردسیری و معتدل دیم کشور آغاز کرده است.
افزایش عملکرد محصولات زراعی دیم شامل غلات (گندم نان، گندم دوروم، جو و تریتیکاله)، حبوبات (نخود و عدس)، دانه های روغنی (کلزا، آفتابگردان و گلرنگ) و علوفه از مهمترین اهداف این موسسه است.
ایستگاه اصلی مناطق سردسیر این موسسه در مراغه، ایستگاه اصلی مناطق معتدل در سرارود کرمانشاه، ایستگاه اصلی مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر در گچساران، ایستگاه اصلی مناطق سرد و کم باران شمال شرق در شیروان خراسان شمالی و ایستگاه اصلی مناطق سرد و کوهستانی غرب در قاملو کردستان واقع است.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
46