محبوب نعمتی، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: داروی «اوسل تامیویر» برای مبتلایان آنفلوآنزا در بیمارستان ها موجود بوده و این دارو برای بیماران بستری در بیمارستان تجویز میشود و برای بیمارانی که به صورت سرپایی به داروخانه مراجعه می کنند یا مبتلا به آنفلوآنزا از نوع خفیف و قابل درمان با داروهای دیگر هستند، این دارو ارائه نمی شود.
وی اظهار داشت: تمامی بیماران بعد از تشخیص علائم اولیه ابتلا به آنفلوانزای مرغی یا خوکی به بیمارستان ارجاع داده شده و داروخانههای بیمارستانهای امام رضا (ع)، سینا و بیمارستان کودکان تبریز داروهای کافی و لازم برای بهبود آنها را دارند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه به طور میانگین ۲۵ تا ۳۰ قلم کمبود دارو در سطح کشور وجود دارد، گفت: اکنون کمبودهایی به طور مقطعی در داروهای شیمی درمانی و مغز و اعصاب وجود دارد.
نعمتی، با اشاره به اینکه در ماههای گذشته با کمبود انسولین مواجه بودیم که این کمبود برطرف شده است، ادامه داد: مردم میتوانند کمبودهای دارویی را به سامانه تلفنی ۱۹۰ اعلام کنند.
وی یادآوری کرد: پس از دریافت گزارشات مردمی در اسرع وقت به درخواست آنان رسیدگی و موجودی داروی مورد نظر در داروخانههای سطح تبریز و یا حتی تهران و شهرهای دیگر به آنها اعلام میشود.
نعمتی، افزود: هیچ گونه کمبودی در داروی بیماریهای خاص وجود ندارد و با اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تمامی داروهای تولید داخلی و خارجی ذخیرهای ۶ ماهه وجود دارد و هیچگونه مشکلی از نظر تامین دارو در آینده وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، در سال جاری بیماری انفولانزا در استان آذربایجان شرقی موجب جان باختن ۱۰ نفر شده است.