موسی خلیل اللهی روز شنبه در مراسم سوگند کارشناسان جدید رسمی دادگستری استان با تاکید بر اینکه دادگستری آذربایجان شرقی آمادگی کامل برای همکاری با کانون را دارد، افزود: بدون تردید این همکاری و تعامل می تواند در کاهش پرونده های قضایی و صدور آرای منصفانه و دقیق موثر باشد که نتیجه آن رضایت مندی مردم از سیستم قضائی خواهد بود.
وی اطاله دادرسی را اولین گلایه مردم از قوه قضائیه دانست و اظهار داشت: کارشناسان رسمی دادگستری نقش مهم و محوری در کاهش این روند می توانند داشته باشند که در این راستا باید نظرات کارشناسان در سریع ترین زمان و بدون فوت وقت به مراجع قضایی ارسال شود.
خلیل اللهی نظارت هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری به نحوه عملکرد کارشناسان را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: نظارت توسط هیات مدیره به هیچ عنوان مساله ای تشریفاتی و زاید نیست و عمل به آن می تواند آثار بسیار مثبت و مفیدی داشته باشد.
وی ادامه داد: در این زمینه اگر افرادی به نام کارشناس فعال بوده و مفاد و موارد قانونی را رعایت نمی کنند و باعث بدبینی مردم به کانون کارشناسان می شوند، باید از این گردونه حذف شوند چون ادامه فعالیت این افراد منجر به لطمه دیدن جایگاه کارشناسان شده و در حقیقت ظلم در حق کارشناسان متعهد و درستکار است.
خلیل اللهی تفاوت های فاحش بین نظرات کارشناسان درباره موضوع واحد را از چالش های مهم بدنه کارشناسی رسمی دادگستری آذربایجان شرقی بیان و اضافه کرد: اینکه در تعدادی از پرونده ها نظرات کارشناسی بین ۹۰ تا ۵ درصد باشد جای تامل دارد و نشان می دهد حداقل و در خوش بینانه ترین حالت یکی از نظرات فاقد وجاهت لازم بوده و وفق ضوابط صادر نشده است.
وی متناسب سازی حق الزحمه کارشناسان از سوی هیات مدیره را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حال حاضر این حق الزحمه ها به هیچ عنوان متناسب با کمیت و کیفیت فعالیت کارشناسان نیست و بسیار پایین است که باید راهکارهایی برای جبران آن پیدا شود تا جلوی برخی اقدامات خودسرانه برای اخذ وجه اضافی از طرفین دعوا گرفته شود که این امر شائبه هایی را به وجود می آورد.
خلیل اللهی برگزاری دوره های آموزش کاربردی با استفاده از قضات دادگستری برای کارشناسان را ضروری دانست و از آمادگی دادگستری آذربایجان شرقی برای برگزاری جلسات فصلی با کانون کارشناسان رسمی دادگستری خبر داد.
وی یادآوری کرد: دادگستری استان هیچ فاصله ای با کانون کارشناسان دادگستری احساس نمی کند و باید دست در دست هم دهیم تا آرای منصفانه که در آن به کسی ظلم نشود، صادر شود.
به گزارش ایرنا، رییس کانون کارشناسان دادگستری آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه هم اکنون این کانون یکهزار و ۲۰۰ نفر کارشناس دارد، گفت: قرار است در جریان برگزاری آزمون جدید این تعداد به یکهزار و ۵۰۰ نفر افزایش یابد.
علی اکبر بالاگر با بیان اینکه کارشناسان رسمی دادگستری استان در تعداد ۶۷ رشته فعالیت دارند، اظهار داشت: این کانون در تعدادی از رشته ها از جمله خط و تصادفات رانندگی کمبودهایی دارد که قرار است این کاستی ها در جریان برگزاری آزمون جدید جبران شود و کارشناسی در رشته های جدید به کار گرفته شوند.
به گفته وی کانون کارشناسان رسمی دادگستری آذربایجان شرقی قوی ترین بدنه کارشناسی منطقه شمال غرب ایران را یدک می کشد.
بالاگر برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت برای کارشناسان رسمی و دوره های آموزشی با سرفصل های مختلف برای کارشناسان جدید را از اقدامات آموزشی کانون بیان کرد و ادامه داد: با راهبری دادگستری استان تلاش می شود نگرش های پیشگیرانه بر کانون حاکم شود.
وی از راه اندازی سامانه واحد ارجاعات بر اساس تعاریف مشخص در کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان خبر داد که گامی ارزنده برای تحقق عدالت کار کارشناسی است.