مرتضی آبدار روز شنبه ضمن تاکید بر اهمیت احیای بناهای تاریخی گفت: در راستای صیانت از میراث تاریخی و همچنین استفاده از ظرفیت ابنیه تاریخی در راستای جذب گردشگر، حمام نوبر تبریز و مجموعه تاریخی کردشت جلفا از طریق مزایده عمومی توسط صندوق احیا واگذار می شود.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری بیش از ۲۰ خانه و بنای تاریخی آذربایجان شرقی به منظور واگذاری به صندوق احیا معرفی شده و در حال طی مراحل است، افزود: با توجه به اتمام فرایند اداری، این ۲ بنای تاریخی به منظور مرمت، احیا و بهره برداری به مدت معین به مزایده گذاشته شده است.
آبدار اضافه کرد: پیش از این هتل کاروانسرای یام مرند، عمارت امیر ارشد ورزقان و خانه سرخه ای تبریز به منظور احیا، مرمت و برای بهره برداری با برگزاری مزایده از طریق صندوق احیا به بخش خصوصی واگذار شده اند.
وی ادامه داد: واجدین صلاحیت و درخواست کنندگان بهره برداری از لین ۲ بنای تاریخی به منظور کسب اطلاعات بیشتر، می توانند به وبسایت www.chre.ir مراجعه یا با شماره تلفن ۳۳۹۹۲۰۱۷ - ۰۲۱ داخلی ۳۰۱ تماس حاصل نمایند.
حمام کردشت یکی از آثار تاریخی روستای کردشت در بخش مرکزی شهرستان جلفا میباشد که در ساحل جنوبی رودخانه ارس و در امتداد رودخانه در جهت غرب به شرق کشیده شدهاست.
قدمت این بنا به اواسط دوره صفویه و زمان سلطنت شاه عباس صفوی (سومین و قدرتمندترین پادشاه صفوی) میرسد که در دوره قاجاریه مرمت و محل سکونت عباس میرزا پسر فتحعلی شاه قاجار شد که با روسها جنگ می کرد.
این مجموعه متعلق به خاندان خلفاء بوده است که در سال۱۳۸۳ توسط میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی خریداری و به یک مجموعه تاریخی-تفریحی تبدیل شدهاست.
حمام تاریخی نوبر یکی از جاذبههای گردشگری شهر تبریز است که از دوران قاجاریه به یادگار مانده است؛ این حمام که با نام حمام وزیر نیز شناخته میشود، پس از مرمت به عنوان «اولین سفره خانه سنتی تبریز» آغاز به کار کرده است.
حمام نوبر یکی از بینظیرترین نمونههای معماری ایرانی متعلق به اواسط دوره قاجاریه است که با ۶۹۶ مترمربع زیربنا در ناحیه مرکزی شهر تبریز و در تقاطع خیابانهای امام خمینی و تربیت، روبروی کاخ شهرداری تبریز، واقع شده و آذر ماه سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
طبق اطلاعات به دست آمده از نقشهها و اسناد قدیمی این حمام قدمتی ۱۴۰ ساله دارد. حمام نوبر به دست معماری به نام «بالاکاظم» از اهالی قره آغاج با مصالحی مثل ملات، آجر و گچ در جرزها و سقفها، و سنگ تراش خورده در ستون ها، کفها و آزارهها بنا شده و امروز یکی از بهترین نمونههای به جای مانده از معماری زمان قاجار است.