محمد اشجعی، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به نقشه های پیش یابی هواشناسی این سامانه موجب ابرناکی، وزش باد گاهی نسبتا شدید، بارش باران و برف و بروز پدیده مه می شود.
وی با بیان اینکه سرعت وزش تندبادهای لحظه ای ۴۰ تا ۶۵ کیلومتر بر ساعت پیش بینی می شود، اظهار داشت: در پی فعالیت این سامانه کولاک برف و مه گرفتگی در گردنه ها و جاده های استان روی خواهد داد و احتمال لغزندگی خودروها وجود دارد.
معاون توسعه و پیشبینی مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی به رانندگان توصیه کرد در روزهای بارندگی به هنگام رانندگی در گردنه ها و جاده های کوهستانی استان احتیاط کرده و از کشاورزان خواست به توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی توجه کنند.
اشجعی، با اشاره به اینکه سکون و پایداری هوا تا روز چهارشنبه در استان موجب افزایش غلظت آلاینده های جوی، کاهش دید و کیفیت هوا می شود، ادامه داد: با توجه به احتمال بروز مشکلات تنفسی در افراد حساس و تشدید بیماری های قلبی و ریوی، افراد مبتلا به این بیماری ها از رفت و آمد غیرضروری خودداری کنند.
وی همچنین خواستار اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از پرتاب و سقوط اشیا از ارتفاعات و ساختمان های بلند کنند.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.