محمدرضا پورمحمدی، روز شنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار استان با تاکید بر نظارت بیشتر بر قیمت کالاها، افزود: سال گذشته برخی کالاها به خاطر افزایش قیمت در مواد اولیه گران شدند که هم اکنون و طبق گزارش های مسئولان کاهش یافته است.
وی با اشاره به تعادل نسبی در قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در بازار، گفت: همدلی و هماهنگی دستگاههای اجرایی و نظارتی در این حوزه، باعث شده نسبت به سالهای گذشته، شاهد کمترین مصادیق گرانفروشی، احتکار و اخلال در بازار استان باشیم.
پورمحمدی بر انتقال اخبار امیدبخش مبارزه با فساد به مردم تأکید کرد و افزود: متناسب با کاهش قیمت کالاهای اساسی و مواد اولیه، تولیدکنندگان نیز باید کاهش قیمت تمامشده در محصولات تولیدی خود را رعایت کنند.
وی بر تشدید نظارت بر قیمت کالاهای اساسی توسط دستگاههای نظارتی استان تأکید کرد و گفت: دستگاههای مسئول، نتیجه نظارت و کنترل خود در بازار را به مردم اطلاعرسانی کنند.
پورمحمدی به نقش تحریمها در وضعیت بازار کشور نیز اشاره کرد و افزود: بهرغم شوک اقتصادی پس از اعمال تحریمها، تدابیر مسئولان و همراهی مردم باعث کاهش مشکلات اقتصادی در کشور شده و امیدواریم این روند روز به روز با قدرت بیشتری ادامه یابد.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر "خرید به اندازه مصرف" از سوی مردم، عنوان کرد: این موضوع باید بیش از پیش مورد توجه خانوادهها قرار گرفته و از توان مطبوعات، رسانه و سایر ابزارها و اقدامات فرهنگی در این زمینه استفاده شود.
وی اظهار داشت: در سال های گذشته روند جذب سهیمه استانی میوه شب عید خوب و مطلوب بود و تنها لازم است مکانیزم دقیق و شایسته ای برای توزیع به موقع آن تدوین شود.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی و دبیر ستاد تنظیم بازار نیز در این جلسه با اشاره به رصد و پایش میزان موجودی و قیمت بیش از ۱۴۴ قلم کالا در استان گفت: میانگین قیمت چندماهه این تعداد کالا نزدیک به صفر است اما در مقایسه با سال گذشته میانگین قیمت ها با افزایش ۳۶ درصدی مواجه شده است.
حبیب امین زاده، افزود: طبق برنامه ریزی های انجام شده دفاتر دانش آموزی به میزان لازم و با قیمت دولتی از طریق اعضای اتحادیه کتاب فروشان و شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان استان در حال توزیع است.
وی یادآوری کرد: طبق گزارش شرکت غله آذربایجان شرقی میزان موجودی شکر استان قابل قبول بوده و در تامین مایحتاج خانوار و واحدهای صنعتی مشکلی وجود ندارد.
امین زاده، ادامه داد: در اختصاص سهمیه لاستیک به کامیون داران درون شهری به علت رعایت بخشنامه های اجرایی مبنی بر داشتن کارت هوشمند و طی مسیر ۱۵ تا ۲۰ هزار کیلومتر مشکل وجود داشت که با مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار استان این موضوع رفع و از طریق سازمان حمل و نقل و راهداری و اتحادیه لاستیک فروشان نسبت به تامین لاستیک خودروهای سنگین درون شهری اقدام می شود.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان این که میزان موجودی ۵۰ قلم کالا بصورت ماهانه دریافت و رصد می شود، گفت: میزان موجودی انبارها نسبت به ماه گذشته ۳۰ هزارتن افزایش نشان می دهد.
اسماعیل عطاپور، افزود: با وجود کاهش ۲۳ درصدی شکایات مردمی در ۷ ماه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال ۹۷، تشکیل پرونده تخلف در طی این مدت ۱۸ درصد افزایش یافته است که این امر بیانگر انجام بازرسی های برنامه محور و سیستمی است.
وی یادآوری کرد: در این مدت به ارزش حدود ۱۳۰ میلیارد ریال مصالحه بین شاکی و متشاکی قبل از ارجاع پرونده به تعزیرات حکومتی روی داده است.
به گزارش ایرنا، در این جلسه روند کاهشی و تعادلی قیمت اغلب کالاها و ذخیره سازی کالاهای اساسی در انبارها و مراکز ذخیره سازی مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت.