وحید مجیدی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسب هفته بیمه سلامت با اشاره به سالروز تاسیس بیمه خدمات درمانی در سوم آبان سال ۱۳۷۳ اظهار کرد: این سازمان در سال ۱۳۹۱ به بیمه سلامت تغییر نام داد که به همین مناسبت سوم تا نهم آبان ماه هفته بیمه سلامت نام گذاری شده است.

وی با بیان اینکه طبق قانون برنامه ششم توسعه همه افراد باید تحت پوشش بیمه درمانی باشند، گفت: از ۱۷ آبان ماه ثبت نام الکترونیکی متقاضیان فاقد بیمه شروع می‌شود.

مجیدی با اشاره به جمعیت دو میلیونی تحت پوشش بیمه سلامت در آذربایجان‌شرقی، گفت: این میزان حدود ۵۳ درصد جمعیت استان را شامل می شود.

وی گفت: سه هزار و ۹۰۰ نفر بیمار خاص در استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند که بسیاری از داروهای این افراد رایگان است و سال گذشته ۴۵ میلیارد تومان برای هزینه های درمانی آنها پرداخت شده است.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی اضافه کرد: همچنین سال گذشته نزدیک به ۶۰ میلیارد تومان برای تامین داروی شیمی درمانی بیماران مبتلا به سرطان هزینه شده است.

مجیدی با اشاره به پایلوت شدن آذربایجان شرقی برای چهار طرح الکترونیکی، اظهار کرد: ارسال پرونده و اسناد بیمارستانی به صورت الکترونیکی در ۳۳ بیمارستان که منجر به صرفه‌جویی سه میلیون و ۴۵۰ هزار برگ کاغذ شده است از جمله اقدامات بیمه سلامت استان می‌باشد که این اقدام در بیمارستان‌های خصوصی نیز از فردا اجرا می شود.

وی رفع همپوشانی بیمه ها را از جمله اهداف بیمه سلامت عنوان کرد و گفت: استحقاق‌سنجی در مراکز بستری از دیگر طرح‌های انجام شده در بیمارستان‌های استان است که به همین منظور افراد بستری شده با ارائه کدملی خدمات دریافت می‌کنند و اگر فردی دارای دو بیمه باشد بلافاصله از طریق استعلام مشخص شده و به صورت کامل افراد مراجعه کننده احراز هویت می‌شوند.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: ۱۵۰ هزار نفر از طریق رفع همپوشانی از آمار بیمه شدگان استانی بیمه سلامت کاهش یافته اند.

مجیدی نسخه‌نویسی الکترونیکی را جزو برنامه‌های عملیاتی شده در آذربایجان شرقی اعلام کرد و گفت: بر این اساس ۶۷ هزار فقره اسناد به صورت الکترونیکی به بیمه سلامت استان ارسال شده است و تاکنون ۲۵ درصد موسس ها اسناد خود را به صورت الکترونیکی ارسال کرده‌اند.

وی افزود: ارجاع الکترونیکی آخرین طرح الکترونیکی در استان می باشد که در این رابطه ۳۰ هزار کد ارجاع از سطح یک به سطح دو ارسال و منجر به حذف و صرفه جویی در کاغذ و نیز زمان و هزینه شده است.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی با بیان اینکه در سال ۱۳۷۴ تعداد مراکز طرف قرارداد این سازمان حدود ۷۰۰ موسسه بود، گفت: این میزان در سال ۱۳۹۷ به ۲ هزار و ۷۴۰ موسسه رسیده است و به عبارتی ۹۵ درصد موسسه های درمانی طرف قرارداد هستند.

وی افزود: سال گذشته با وجود مشکلات اقتصادی دولت، ۹ ماه از مطالبات موسسه های طرف قرارد تا آذرماه پرداخت شد و با توجه به اینکه در سه ماه آخر در پرداخت ماه به ماه با رکود مواجه شده ایم ولی ۶ میلیارد تومان به بیمارستان‌های تامین اجتماعی پرداخت شد و امسال نیز مطالبات تیرماه بیمارستان‌ها پرداخت شده و تا چند روز دیگر اسناد مردادماه پرداخت می شود.

مجیدی با بیان اینکه هر ماه حدود ۱۰ میلیارد تومان به داروخانه ها پرداخت می شود، گفت: پرداختی مطالبات تیرماه داروخانه‌ها کامل بود و ۳۰ درصد مرداد ماه نیز پرداخت شده است.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: بیمه سلامت دستگاه درآمد هزینه‌ای نیست و به طور کامل وابسته به بودجه دولت هستیم از این‌رو همه ساله ردیف بودجه برای ما تعیین می‌شود و تا به امروز شاید با تاخیر باشد ولی بحث ۵۰۰ میلیون یورو اعطایی از صندوق توسعه ملی در سال گذشته منجر به عقب ماندن مابقی بودجه از سال گذشته شده است.

وی بودجه تخصیص یافته به بیمه سلامت آذربایجان شرقی در سال گذشته را ۷۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سال گذشته هزینه‌ها با بودجه موافقت شده و تخصیص یافته برابر شد ولی همچنان به موسسه ها و بیمارستان ها بدهی داریم.

مجیدی مهم‌ترین چالش بیمه سلامت را تامین منابع مالی پایدار اعلام کرد و افزود: از محل یک درصد مالیات ارزش افزوده برای ۲۲ میلیون بیمه شده روستایی را هدف قرار داده‌ایم که تاکنون اجرایی نشده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.