موسی خلیل اللهی روز شنبه در بازدید از غرفه ایرنا در نمایشگاه مطبوعات آذربایجان شرقی، افزود: جامعه خبری و رسانه های استان به دلیل نقش ارتباطی بین مردم و مسئولان می توانند در فرهنگ سازی جامعه بسیار تاثیرگذار بوده و در کاهش جرایم مختلف نقش اساسی و محوری داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه رسانه های آذربایجان شرقی به لحاظ کارکردهای مختلف شرایط مناسبی دارند و می توانند کمک رسان دستگاه قضائی استان باشند، اظهار داشت: با توجه به ریشه فرهنگی داشتن تعدادی از جرایم، بهبود وضعیت این حوزه تنها از عهده دادگستری خارج است و باید رسانه ها در کنار دستگاه قضائی برای سالم سازی وضعیت عمومی جامعه وارد میدان شوند.
خلیل اللهی ضرب و جرح عمدی، توهین و تهدید را سه جرم اول آذربایجان شرقی به لحاظ فراوانی اعلام و اضافه کرد: منشاء و ریشه این سه جرم در مسایل فرهنگی جامعه نهفته است و نشان می دهد استانه تحمل مردم استان بسیار پایین است که در این زمینه باید رسانه ها و جامعه خبری با انتشار اخبار، گزارش ها و تولید محتوای مناسب نسبت به کاهش این جرایم فعالیت کنند.
وی فضای مطبوعاتی استان را بسیار مناسب خواند و با اشاره به تعداد محدودی از موارد منجر به شکستن حرمت ها، یادآوری کرد: البته در این زمینه مسایل بسیار جزئی است و در کلیت ارزیابی های فضای رسانه ای، وضع استان بسیار مثبت است.
خلیل اللهی با بیان اینکه وضعیت آذربایجان شرقی در حوزه جرایم سازمان یافته و خطرناک نسبت به سایر استان ها بسیار مطلوب است، گفت: این استان در جرایمی چون سرقت های مسلحانه و سرقت های منجر به آزار و نیز آدم ربایی در رتبه های پایین رده بندی استان ها قرار دارد.
وی اعلام کرد آذربایجان شرقی در زمینه جرایم خشن همواره رتبه های پایین تر از ۲۶ بین استان های مختلف کشور را دارد.
رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی، تعهد، تدین و ولایی بودن را از جمله عوامل مهم و موثر در پایین بودن نرخ جرایم خشن و سازمان یافته در استان بیان کرد.