این نمایشگاه که برای دهمین بار نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریهای تبریز و برای هفتمین سال نمایشگاه رسانه های دیجیتال را در کنار خود دارد، در ۲۲ هزار متر مربع فضای مسقف دایر شده و تا چهارم آبان ماه پذیرای علاقمندان و دوستداران کتاب و کتابخوانی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی روز دوشنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه کتاب تبریز گفت: امسال ۹۰۰ ناشر داخلی با ۱۵۰ هزار عنوان و ۵۰ ناشر خارجی با ۲۵ هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه شرکت دارند.
محمد محمدپور افزود: همچنین در حوزه رسانه های دیجیتال نیز ۳۰ شرکت عمده با ۱۵ هزار عنوان منابع انتشار یافته و ۱۱۰ رسانه استان نیز در دهمین نمایشگاه مطبوعات شرکت دارند.
وی با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در این استان نسبت به میانگین کشوری، اظهار داشت: این نمایشگاه حرکتی برای توسعه، تعمیق و ارتقای سطح مطالعه استان به شمار می رود.
محمدپور، با اشاره به اهمیت برگزاری این نمایشگاه ادامه داد: برای توسعه همه جانبه جامعه به ارتقای سطح مطالعه نیاز است.
وی اعلام کرد: در این نمایشگاه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بن در نظر گرفته شده است که ۵۰ هزار تومان برای دوره کاردانی، ۱۰۰ هزار تومان برای کارشناسی و ۱۵۰ هزار تومان برای کارشناسی ارشد به بالا تعلق می گیرد.
مدیرعامل نمایشگاه بین المللی تبریز نیز در این مراسم گفت: نمایشگاه کتاب در تقویم نمایشگاهی نمایشگاه بین المللی تبریز تا سال ۱۴۱۰ گنجانده شده است و برگزاری آن به مطالبه استانی تبدیل شده است.
حبیب ماهوتی، با اشاره به برگزاری ۱۷ نمایشگاه بین المللی کتاب در این شهر افزود: این امر نشان دهنده اهمیت کتاب در بین مردم این استان بوده و حمایت ناشران کشور برای برگزاری سالانه این نمایشگاه و پاسخگویی به نیاز مخاطبان ضروری است.
نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز، بعد از نمایشگاه کتاب تهران، بزرگ ترین رویداد فرهنگی کشور در ارتباط با موضوع کتاب محسوب می شود.
در دوره قبلی برگزاری نمایشگاه کتاب تبریز حدود یک میلیون نفر از آن بازدید کردند.
سال گذشته میزان فروش کتاب در نمایشگاه تبریز رقمی در حدود ۸,۵ میلیارد تومان بود که ۲.۵ میلیارد تومان بابت فروش کتب کمک آموزشی بود و مابقی به کتابهای عمومی و خارجی مربوط میشد.
علاقهمندان می توانند از ساعت ۹ صبح تا ۲۰ عصر از نمایشگاه کتاب تبریز دیدن کنند.