علی مدبر روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تکمیل این پروژه مرمتی را یکی از اولویت های کاری شهرداری منطقه ۸ فرهنگی- تاریخی تبریز بیان و اضافه کرد: تلاش داریم بعد از عملیات نماکاری و جداره سازی سنتی، این مکان را برای تولید، عرضه و توزیع صنایع دستی آماده کنیم.
وی اظهار داشت: به منظور همخوانی این پروژه با بافت تاریخی و معماری دروازه تاریخی استانبول که از آثار تاریخی کهن شهر تبریز به شمار می رود، در نماکاری پروژه از آجر سنتی استفاده شده است تا همگون با بافت تاریخی این منطقه باشد.
مدبر افزود: در حال حاضر واحدهای تجاری بازارچه دروازه استانبول در مرحله عملیات کف سازی و نازک کاری داخلی مغازه ها قرار دارد و در آستانه تکمیل می باشد.
وی با بیان اینکه بازارچه صنایع دستی دروازه استانبول به طور کامل توسط شهرداری منطقه هشت اجرائی می شود، گفت: در این طرح چندین باب مغازه احداث شده است و در هر باب مغازه، صنف هنری خاصی فعالیت خواهد کرد.
شهردار منطقه هشت فرهنگی- تاریخی تبریز ، احداث بازارچه دروازه استانبول را در راستای حمایت از قشر هنرمند شهر و تقویت هنرهای صنایع دستی آذربایجان شرقی دانست و ابراز امیدواری کرد بعد از افتتاح مجموعه شاهد رونق گردشگری در این منطقه تاریخی شهر باشیم.
به گزارش ایرنا، دروازه استانبول در بلوار فارابی(چای کنار) و در نقطه خروجی زیرگذر صاحب الامر جنوبی به سمت بازار و راسته کوچه واقع شده است.
دروازههای تاریخی تبریز که در محاورات مردم این شهر «قاپی» گفته می شود، به دروازههایی گفته میشود که در گذشته به منظور حفظ امنیت شهر و کنترل ورود و خروج به شهر تبریز ایجاد شده بودند و در مورد تعداد آنها بین محققان - هشت یا ۹ دروازه - اختلاف نظر است.
تبریز تا ۸۰ سال پیش توسط دروازه ها و حصار و باروهایی حفاظت می شد و همسایگان خارجی و تاجران و مسافران با عبور از این دروازه ها با تبریز ارتباط برقرار میکردند.
سورخاب قاپیسی، باغمیشه قاپیسی، خیاوان قاپیسی، نوبر قاپیسی، میارمیار قاپیسی، گجیل قاپیسی، استامبول قاپیسی، دوهچی قاپیسی، ورجی قاپیسی درب های دروازه ای تبریز قدیم بودند که متاسفانه در طول زمان بسیاری از آنها از بین رفته و هم اکنون آثاری از دروازه خیابان و یک لنگه از دروازه باغمیشه باقی مانده است.
به دلیل اهمیت تاریخی و گردشگری دروازه های یاد شده، از سال ها قبل میراث فرهنگی، تعدادی از آنها را احیا کرده است.
۳۰۳۸/۵۱۸