ارتین کمالی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد ۷ نفر فوت شده بود، حدود ۳ برابر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در مرداد ماه امسال تلفاتی بر اثر استنشاق گاز منوکسیدکربن در استان گزارش نشده است.
کمالی گفت: در مجموع سال گذشته ۳۴ نفر بر اثر استنشاق گاز سمی منواکسید کربن جان خود را از دست داده اند که از این تعداد ۱۰ نفر زن بودند.
وی با اشاره به اینکه منواکسید کربن گازی بدون رنگ و بو است، افزود: عمده ترین منبع تولید این گاز، سوختن ناقص نفت و گاز است، ولی اصولا در اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی به خصوص در محیط های در بسته و فاقد اکسیژن ممکن است تولید شود.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی گفت: استفاده از آبگرمکن یا بخاری های مستعمل یا دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل، بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت با مونو اکسید کربن را تشکیل می دهند.
وی علایم مسمومیت حاد با این گاز را سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و گاه درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما دانست و افزود: در بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی ممکن است تشدید بیماری یک علامت هشدار دهنده باشد.
کمالی اضافه کرد: باید توجه داشت که اگر فردی در اثر ابتلا به مسمومیت با گاز مونواکسید کربن جان خود را از دست ندهد، ممکن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغز میشود.
۶۱۲۰/۵۱۸