ازدیاد جمعیت و توسعه صنایع رابطه ای مستقیم با افزونی زباله های شهری و صنعتی داشته و مسائل بغرنجی را بوجود آورده که هم اکنون در بعضی از شهرها بصورت بحرانهای زیست محیطی مطرح می شود.  

نشست کارگروه مدیریت پسماند شهرستان بناب هم بر محور این معضل برگزار شد و فرماندار این شهرستان با بیان اینکه روزانه ۱۳۰ تن زباله و پسماند در سطح شهرستان تولید می شود؛ گفت: جمع آوری، انتقال و دفن این مقدار زباله و آلودگی های زیست محیطی آن به یک چالش بزرگ تبدیل شده است.

امین رفیعی با انتقاد از عدم عملیاتی شدن تفکیک زباله از مبداء در این شهرستان از شهرداری خواست نسبت به آغاز و اجرای این طرح از یکی از محلات بزرگ شهر به عنوان پایلوت اقدام کند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بناب هم با انتقاد از عدم اجرای مصوبات کارگروه مدیریت پسماند توسط شهرداری گفت: پانزده سال است از تصویب اجرای قانون مدیریت پسماند می گذرد ولی متأسفانه شهرداری به هیچ یک از مصوبات مدیریت پسماند عمل نکرده و به آن ترتیب اثری نداده است.

صیاد لطفی با بیان اینکه در شرایط فعلی محل دفن زباله در بناب مناسب نیست؛ افزود: عوامل شهرداری در محل دفن رباله هیچ کنترلی به محل نداشته و افرادی بصورت غیرمجاز و غیربهداشتی در محل دفن زباله کار تفکیک زباله را انجام و وسایل آلاینده را مجدد به سکونتگاه های انسانی ارجاع می دهند و به نظر می رسد شهرداری اراده ای برای حل این مشکل ندارد.

وی همچنین از تعطیلی و عدم راه اندازی دستگاه های بی خطرساز در بیمارستان های امام خمینی(ره) و شهدای بناب انتقاد و خاطرنشان کرد: بازدیدی که دیروز هم از این مجموعه ها داشتیم بر اساس اظهارات کارشناس شبکه بهداشت مدتی است که این سیستم کار نمی کند و هیچ کس جوابگو نیست.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بناب با تأکید بر ضرورت راه اندازی سیستم تفکیک زباله در مبداء، گفت: شهرداری در خصوص جمع آوری زباله های مسیر بناب تنا روستای خلیلوند اقدامی انجام نداده است.

لطفی با بیان اینکه مسئولین شهرک صنعتی بناب نیز در خصوص جمع آوری زباله و راه اندازی سیستم فاضلاب اقدامی انجام نداده اند،  هشدار داد در صورت عدم اجرای مصوبات کارگروه پسماند از طریق دستگاه قضایی نسبت به تشکیل پرونده اقدام خواهد شد.

شهردار بناب نیز در این نشست با بیان اینکه بخش عمده ای از اظهارات و موارد طرح شده از سوی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان را تأیید می کنم؛ گفت: در تلاشیم در خدمات دهی به مردم کوتاهی نکنیم.

محبوب تیزپاز نیاری بخشی از مشکلات طرح شده را به گردن ناوگان و ماشین آلات فرسوده جمع آوری زباله انداخت و گفت: از ۷ دستگاه ماشین آلات موجود که نسبت به جمع آوری زباله های شهر اقدام می کنند ۴ دستگاه خراب و فرسوده است و در شرایط فعلی زباله های شهری بناب با ۳ دستگاه خودرو جمع آوری می شود که امسال برای تهیه لاستیک آن ها ۴ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی افزود: هم اکنون نزدیک به یک هزار باکس آشغال در نقاط مختلف شهر بناب دایر شده که بیشتر آن ها سوراخ و دارای مشکل هستند.

شهردار بناب با بیان اینکه برای بحث جمع آوری نخاله در این شهر انرژی زیادی گذاشته ایم؛ اذعان کرد: در بحث زیرساخت ها مشکل داریم.

در ادامه این نشست، شهردار بناب متعهد شد ظرف دو هفته آینده نسبت به اجرای طرح تفکیک زباله از مبداء بصورت پایلوت در شهرک فرهنگیان ۳ اقدام کند.

۳۰۷۱

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.