به گزارش ایرنا، برداشت گوجه فرنگی از مزارع مرند هنوز در حالی ادامه دارد که روز به روز نرخ فروش آن کاهش می یابد و این یک مشکل بزرگ برای کشاورزان شهرستان است.
عدم رعایت الگوی کشت محصولات کشاورزی از طرف کشاورزان به معضلی برای آنها تبدیل می‌شود، به طوری که حجم انبوهی از مزارع به یکباره به کشت یک محصول خاص تعلق می‌گیرد و در نهایت در یک زمان، هزاران تن محصول به بازار مصرف سرازیر می شود.
مدیر جهاد کشاورزی مرند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن اشاره به کشت حدود ۸۰۰ هکتار گوجه فرنگی در شهرستان اعلام کرد: به طور متوسط عملکرد تولید گوجه فرنگی در هر هکتار، ۳۰ تن بوده و حدود ۲۴۰۰ تن گوجه فرنگی در شهرستان تولید می شود.
منوچهر رحمانی اظهار داشت: با توجه به اینکه عرضه گوجه فرنگی در اوج برداشت در بازار زیاد است، قیمت پایین می آید و کشاورزان نیز از این جهت گلایه مند هستند.
وی افزود: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان در راستای اصلاح الگوی کشت و با توجه به اینکه گوجه فرنگی، محصولی با نیاز آبی بیشتر است، در جهت مدیریت مصرف بهینه آب، همیشه به کشاورزان توصیه می شود کشت گوجه فرنگی بیشتر در محیط های کنترل شده و در گلخانه ها صورت گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی مرند گفت: در راستای رعایت الگوی کشت، مبحث اصلاح الگوی کشت در همه جلسات، بازدیدها، کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی و ترویجی جهاد کشاورزی در سطح شهرستان‌ مطرح می شود.
وی یادآوری کرد: با توجه به اینکه در اوج تولید، همیشه با کاهش قیمت مواجه هستیم، این امر به ضرر کشاورزان می باشد؛ لذا توصیه می شود در سالهای آتی، سطح زیر کشت را با توجه به الگوی کشت ارائه شده منطقه تنظیم کنند.
رحمانی تشریح کرد: راه حل تنظیم قیمت محصول، کنترل تولید و نیز صادرات آن است که می تواند قیمت را منطقی تر نماید.
وی همچنین بی توجهی کشاورزان به توصیه‌های کارشناسان و عدم رعایت تناوب کشت را از دیگر عوامل افزایش تولید گوجه‌ فرنگی دانست و افزود: کشاورزان باید به توصیه کارشناسان توجه کرده و با رعایت تناوب کشت، جلوی افزایش تولید و کاهش قیمت را بگیرند.

شهرستان مرند با ۲۵۰ هزار نفر جمعیت در ۷۰ کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شده است.

۹۹۱۶/۵۱۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.