به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد طوبی، حجت الاسلام دکتر طاهر کریمزاده در مراسم روضه ی طوبی، با تشریح جایگاه عقل و احساس در دین اسلام اظهار داشت: پایه دینداری، عقلانیت است و اگر غیر از این باشد، چه بسا دینداری به انحراف کشیده می شود.
وی با تاکید بر اینکه فقط با موج عاطفی و روانی نمی شود دینداری کرد ادامه داد: اگر دینداری بر پایه عقل باشد، مسیر می یابد وگرنه منحرف شده و حوادثی همچون صفین و نهروان و کربلا پدید می آید.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به سوابق دینداری بسیاری از چهره های منفور تاریخ اسلام یادآور شد: شمر بن ذی الجوشن حافظ کل قرآن بود و ۱۷ بار با پای پیاده عازم حج شده بود ضمن اینکه در رکاب حضرت علی(ع) جنگیده و از جانبازان صفین به شمار می رفت!
حجت الاسلام کریمزاده، تاکید کرد: وقتی پایه دینداری به جای شناخت و استدلالات عقلانی، بر امور عاطفی و ظاهری باشد، منحرف شده و از اصل و جوهر واقعی اسلام دور می شود.
وی تصریح کرد: گرچه مظاهر دینداری اموراتی مانند نماز و روزه و عزاداری است، اما تمام دینداری این نیست بلکه مفهوم ایمان  باید در زندگی فردی و اجتماعی و کردار افراد هم جاری شود.
این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به اینکه شور و احساس هم در سایه استدلالات عقلی مفهوم پیدا می کند گفت: حادثه کربلا دریایی است که صرفا با جنبه های عقلانی قابل درک نیست و جریان عاشورا بر اساس شور و احساس و عاطفه معنا می یابد.
حجت الاسلام کریمزاده با اشاره به اینکه مجالس عزاداری اباعبدالله همواره در تاریخ خار چشم مستبدان و ظالمان بود تصریح کرد: برای همین هم در تمام دوران حاکمان وقت به مقابله به عزاداری های محرم برخاسته اند.
وی عزاداری، اشک ریختن، گریه کردن و گریاندن را سیره اهل بیت (ع) در دهه محرم خواند و گفت: حتی صرف حضور و تظاهر به گریه در مجالس اباعبدالله نیز دشمن شکن است.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: طبق فرموده امام صادق(ع) در دو حال، حتی نفس کشیدن مومن هم در حکم تسبیح است: یکی ماه مبارک رمضان و دیگری مجالس عزای حسین(ع).
حجت الاسلام کریمزاده در عین حال تاکید کرد: در اینجا هم "گریه" برای امام حسین(ع) وسیله است نه هدف بدین مفهوم که گریه برای اهل بیت(ع) مقصد نیست بلکه "طریق" ایمان و شناخت عقلانی از دین و شریعت محسوب می شود.
وی با بیان اینکه یاران امام حسین(ع) بر اساس شناخت و بصیرت شهید شدند نه شور و شوق اظهار داشت: اگر بخشی از دین را پررنگ کرده و بقیه را کمرنگ کنیم فقط کاریکاتوری از دینداری را به نمایش گذاشته ایم و از اصل و جوهر دین دور خواهیم شد.
در ادامه این جلسه، حامد حامدی خسروشاهی، روزنامه نگار و پژوهشگر تاریخی نیز با معرفی کتاب "حسین شهید فرهنگ پیشرو انسانیت" نوشته علامه جعفری گفت: این اثر مربوط به حیات و فلسفه مبارزه امام حسین(ع) است که در دو بخش منتشر شده است.
به گفته وی، علامه جعفری در این اثر با طرح مباحث مختلفی مانند جبرو اختیار، کرامت انسانی، فلسفه سیاسی، تاریخ عاشورا و ...تلاش کرده ماهیت و جنبه های مختلف قیام عاشورا را برای مردم تبیین نماید.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1250982
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.