محمدرضا هنربر روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به این سوال که آیا از بالگرد آب پاش برای لکه گیری مناطق مهار شده از آتش استفاده می شود، پاسخ مثبت داد و  اظهار کرد: این بالگرد هلال احمر دارای سبد آب پاش بوده و تاکنو ن در چند نوبت نسبت به برداشت آب از سد خداآفرین و ریختن آن بر روی مناطق آتش گرفته جنگل های ارسباران اقدام کرده است.

وی با بیان اینکه همه نیروهای نظامی و غیرنظامی حاضر در منطقه ارسباران پای کار هستند، در خصوص آخرین وضعیت آتش سوزی گفت: سه  منطقه قبلی آتش گرفته ، مهار شده اند و  در حال لکه گیری هستند، اما یک مرتع  دیگر در جای دیگری آتش گرفته که ماموران آتش نشانی تبریز در حال اطفای آن می باشند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به ادامه عملیات لکه گیری مناطق سوخته جنگل های ارسباران گفت: حضور بالگردها در منطقه نقش مهمی در هلی برد امکانات و نیروی انسانی داشته است.

وی در پاسخ به این سوال که به نظرتان عملیات اطفا و  لکه گیری کامل جنگل های ارسباران چه زمانی پایان می یابد، گفت: ما اکنون در منطقه هستیم و نیروهای انسانی و تجهیزات حاضر در منطقه تا اطمینان خاطر از اتمام آتش سوزی و لکه گیری در اینجا می مانند. 

جنگل های ارسباران در شمال شرق و شمال آذربایجان شرقی به دلیل آنچه خطای انسانی اعلام می شود، دچار آتش سوزی شده و به رغم اطفای چندباره آتش و شروع مجدد آن به علت کوهستانی و بادخیز بودن منطقه، تاکنون بیش از ۳۰۰ هکتار جنگل خاکسستر شده  است.

جنگل های ارسباران با ۱۶۴ هزار هکتار وسعت از بکرترین مناطق جنگلی ایران به لحاظط تنوع گونه های گیاهی و جانوری آن شمرده می شود، به گونه ای که گفته می شود ۱۵ تا ۲۰ درصد مجموع گونه های گیاهی شناخته شده کشورمان در این لکه جنگلی یافت می شود. 

جنگل های ارسباران که در شمال و شمال شرق تبریز در محدوده شهرستان های ورزقان، کلیبر، خداآفرین و جلفا پراکنده شده است، علاوه بر تنوع و غنای ژنتیکی از نظر جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی نیز حایز اهمیت فراوان است. 

همین ویژگی ها سبب شده که پرونده جنگل های ارسباران برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شود.

۵۱۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.