یک عضو کمیسیون اجتماعی، امنیت شغلی و بیمه خبرنگاران را مهم‌ترین مسائل این صنف دانست و گفت: در عصری که دسترسی به اطلاعات سهل‌الوصول است، کار خبرنگاران سخت‌تر شده است زیرا آنها ارتباط جدی با بدنه جامعه برقرار می‌کنند و باید حاملان حقیقت باشند. در چنین شرایطی هنوز که هنوز است امنیت شغلی خبرنگاران تامین نشده است.

زهرا ساعی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد طرح تشکیل سازمان روزنامه‌نگاران ایران که در کمیسیون اجتماعی در حال بررسی است، گفت: ‌این طرح در نوبت لوایح کمیسیون‌ اجتماعی است. انشالله بعد از تعطیلی مجلس به مناسب روز خبرنگار هم که شده است، رسیدگی به این طرح را تسریع می‌کنیم. بنده امیدوارم و تلاش خود را می‌کنم تا کمیسیون به طور خارج از نوبت به این طرح رسیدگی کند.

رئیس کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه «عصر ما، عصر ارتباطات و اطلاعات است» اظهار کرد: رسانه حرف اول را در تمام دنیا می‌زند. در عصری که دسترسی به اطلاعات سهل‌الوصول است، کار خبرنگاران سخت‌تر شده است زیرا آنها ارتباط جدی با بدنه جامعه برقرار می‌کنند و باید حاملان حقیقت باشند. در چنین شرایطی هنوز که هنوز است امنیت شغلی خبرنگاران تامین نشده است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس «خبرنگاری» را یکی از مشاغل پراسترس دانست و گفت: تهیه و تنظیم خبر و شفاف‌سازی در زمینه اطلاعات نیازمند مؤلفه‌هایی است که باعث پراسترس شدن این شغل می‌شود. خبرنگاران در زمینه‌های بسیار متفاوتی گزارش و خبرهایی می‌نویسند که باعث آگاهی بخشی به مردم می‌شود. با این وجود، آنها از نظر مالی به خوبی تأمین نمی‌شوند.  

ساعی در مورد دستمزد خبرنگاران گفت: خبرنگاران شغل پرزحمتی دارند و باید به خوبی تامین مالی شوند. بعضی افراد دستمزد خبرنگاران را با بعضی از مشاغل بسیار پردرآمد مقایسه می‌کنند. ما نمی‌گوییم حقوق خبرنگاران باید خیلی بالاتر رود اما باید حقوقی در حد شأن و عرف کارمندی باشد تا با خیال راحت کار سخت خود را انجام دهند. خبرنگاران ممکن است اخباری را ارسال کنند که برایشان تبعاتی داشته باشد. خبرنگاران کسانی هستند که این مسائل را به جان ‌می‌خرند. علاوه بر این‌ها سرعت و صحت خبر به اندازه کافی برای خبرنگاران ایجاد دغدغه می‌کند. به این دلایل خبرنگاران نباید دغدغه پایین بودن دستمزد داشته باشند.

نماینده مردم تبریز در مجلس ادامه داد: امنیت شغلی و بیمه خبرنگاران مهم‌ترین مسائل این شغل است. این دو مطالبه اصلا دغدغه درجه دو و سه نیست. امنیت شغلی خبرنگاران فانتزی نیست، بلکه یک ضرورت است. همه مردم از آن ساعتی که از خواب بیدار می‌شوند خبر می‌خوانند و منبع موثق برایشان خیلی مهم است. پر واضح است که تولید اخبار موثق کار پرزحمت و به عهده خبرنگاران وروزنامه نگاران است.

ساعی در پاسخ به این پرسش که چرا مجلس و دولت اینقدر دیر به فکر تشکیل یک نظام صنفی برای خبرنگاران افتاده است؟ گفت: من هم این کم‌کاری را قبول دارم. خوشبختانه از سال اول دوره دهم، این موضوع را دستور کار مجلس گذاشته‌ایم. منتهی دولت‌ها و مجالس قبلی به نوعی به تمام اقشار پرداخته‌اند ولی در حق روزنامه‌نگاران و خبرنگاران کم‌کاری صورت گرفته است. سال گذشته در جلسه‌ای خدمت دکتر لاریجانی رسیدم و امنیت شغلی خبرنگاران را مطرح کردم. آقای لاریجانی از این موضوع خیلی استقبال کردند. امیدواریم که طی یک سال باقی‌مانده به این دو مسئله مهم (امنیت شغلی و بیمه) خبرنگاران رسیدگی کامل کنیم.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.