به گزارش ایرنا، نمایشگاه فرش دستباف تبریز در فضایی به وسعت بیش از ۱۰ هزار مترمربع در قالب ۵۲ غرفه از دهم تا چهاردهم مرداد ماه جاری در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تبریز برگزار شد. 

این نمایشگاه پنجشنبه گذشته به دست رییس جمهوری کشورمان در سفر استانی رییس دولت دبیر و امید و تعدادی از اعضای کابینه به آذربایجان شرقی افتتاح شد و دکتر روحانی در آن بزرگ ترین فرش یکپارچه جهان به وسعت ۶۰۰ مترمربع را رونمایی کرد.

نمایشگاه فرش دستباف تبریز در مدت برگزاری خود با استقبال گسترده مردم و مسوولان مواجه شد و مسعود پزشکیان، نایب رییس مجلس شورای اسلامی و رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت از آن بازدید کرده و در جریان مشکلات فعالان عرصه فرش دستباف قرار گرفتند.

فرش دستباف نیازمند تبلیغات علمی است

امام جمعه تبریز در مراسم اختتامیه نخستین نمایشگاه فرش دستباف تبریز با بیان اینکه فرش دستباف نیازمند تبلیغات غیرسنتی است،اظهار داشت: با توجه به حساسیت و نیازهای مشتریان و توجه به تغییراتی که گروه های خریدار و کنترل رفتار رقبا می کنند، بابد به بحث تبلیغات اهمیت  بدهیم.

حجت الاسلام سیدمحمدعلی آل هاشم با بیان اینکه خوشحالم در جمع کسانی که بیشترین هنر توانمند قالی را به نمایش می گذارند،هستم، افزود: در ارتباط با فرش چالش هایی از جمله افزایش تعداد رقبا وجود دارد که باید مراقب جایگاه فرش مان و حضور فعال رقبا باشیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر چین، پاکستان، افغانستان رقیبان اصلی ما هستند که اخیرا کشورهایی چون رومانی و ترکیه هم به جمع رقبا افزوده شده اند. 

امام جمعه تبریز سرقت طرح های اصیل و زیبای فرش ایرانی را چالش مهمی برای فرش دستباف ایران دانست و گفت: کشورهای رقیب با سرقت طرح های ایرانی اقدام به تولید فرش ایرانی کرده اند که این امر صدمات زیادی به فرش ما وارد کرده است.

وی با بیان اینکه تحریم و نپیوستن ایران به تجارت جهانی صادرات فرش ایران را تحت الشعاع قرار داده است، افزود: با اینکه در تحریم هستیم هنوز سیر صعودی خود در زمینه فرش و جایگاه و صادرات آن حفظ کرده ایم.

امام جمعه تبریز بازاریابی علمی را یکی از ضروری ترین نیازها برای فروش فرش دانست و گفت: فرش نه تنها کالایی زیبا و نفیس است بلکه کالایی کاربردی است که باید در تولید و عرضه آن به مشتری مداری و ارتقا جایگاه فرش اهتمام ویژه ای شود.

حجت الاسلام آل هاشم فقدان تنوع در نقشه های فرش را باعث روی آوردن مردم به فرش ماشینی دانست و افزود: بیمه نبودن بافندگان و پایین بودن دستمزد بافندگان از جمله مهم ترین معضل صنعت فرش است که نیازمند حمایت دولت و اعطای مشوق های مالی و معنوی است.

وی حمایت دولتی و خلاقیت در طرح، سبک، برگزاری جشنواره های فرش و تجلیل از فعالان این عرصه و آموزش را از جمله راهکارهای ارتقا جایگاه فرش دستباف اعلام کرد. 

حضور رییس جمهوری در نمایشگاه فرش افتخار بزرگی برای تبریز بود

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به حضور رییس جمهوری در مراسم افتتاح نمایشگاه فرش تبریز، این امر را رویداد و افتخار بزرگی برای تبریز و جایگاه نمایشگاه توصیف کرد و گفت:روزهای گذشته با حضور رییس جمهوری در استان و افتتاح میلیاردها تومان طرح رویداد مهم و قابل افتخاری برای استان ما بود.

محمدرضا پورمحمدی خاستگاه فرش دستباف را تبریز و آذربایجان دانست و افزود: برای حضور رییس جمهوری در این نمایشگاه زحمت زیادی کشیده شده بود و این امر باعث شد آوازه فرش تبریز در جهان بپیچد.

استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سالروز صدور فرمان مشروطیت، اظهار داشت: خاستگاه مشروطه نیز تبریز و آذربایجان است که این هم افتخاری دیگر برای این منطقه است.

در شهرهای خواهر خوانده تبریز نمایشگاه فرش برگزار می کنیم

شهردار تبریز نیز با بیان اینکه فرش به اقتصاد شهری کمک می کند و پتانسیلی است که از گذشته به ما ارث رسیده است، گفت: وقتی از فرش صحبت می شود خود به خودنام تبریز تداعی می شود.

ایرج شهین باهر با بیان اینکه برای شناساندن فرش تبریز فاصله زیادی داریم، اظهار داشت: آماده برگزاری نمایشگاه فرش در شهرهای خواهر خوانده با تبریز هستیم.

 وی گفت: برای برگزاری این نمایشگاه تبلیغات زیادی از سوی شهرداری صورت گرفت که از جمله نصب ۵۰ بنر در سطح شهر، تبلیغات محیطی، تبلیغات داخل اتوبوس های شهری و پوشش خبری در ۳۶ کانال تلویزیون داخلی و خارجی از جمله این موارد است.

معاون اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی نیز رونمایی از بزرگ ترین فرش جهان را رویداد مهم این نمایشگاه دانست و گفت: امیدواریم سال های بعد هم ابن نمایشگاه بهتر . باشکوهتر از امسال تکرار شود .

علی جهانگیری با بیان اینکه فرش ارزآور و به شدت اشتغالزا است،افزود: موتور اقتصاد استان آذربایجان شرقی در تبریز است و علاقمندیم در ساختن شهر توانمند با شهرداری همکاری کنیم.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه بین المللی فرش دستباف تبریز در فضایی به وسعت ۱۰هزار مترمربع و متشکل از ۴۶ غرفه در محل دایمی نمایشگاه بین المللی این شهر برپا شده است.

در این نمایشگاه تولید کنندگان فرش از استان‌های اصفهان، گیلان، قم، تهران، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و تعدادی از کشورهای خارجی، آثار و تولیدات خود را به نمایش گذاشتند.

در این نمایشگاه همچنین دو تخته فرش ۶۰۰ و ۴۰۰ متری که توسط هنرمندان تبریزی بافته شده است، برای اولین بار در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفت.

نخستین نمایشگاه بین المللی فرش دستباف تبریز روز پنجشنبه گذشته با حضور رییس جمهوری افتتاح شد.

۶۱۳۲/۵۱۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.