مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به یافته‎های باستان شناسان در خصوص ابنیه کشف شده طی هفته گذشته در منطقه والمان تبریز اظهار کرد: طبق مستندات تاریخی، این منطقه در دوره صفویه بیابان بوده و دروازه‌های تبریز تا ارک ادامه داشته‌اند، این ابنیه نیز محل عبور فاضلاب بوده است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، مرتضی آبدار در حاشیه بازدید میدانی خبرنگاران از پروژه والمان و ابنیه کشف شده طی حفاری‎های این پروژه اظهار کرد: 95 درصد از ابنیه‌ای که به هنگام حفاری پروژه والمان کشف شده، از بین رفته است و بررسی‌ها نشان می‌دهد که این بنا ارزش نگهداری ندارد، اما حساسیت مردمی باعث شد تا با چشم پوشی از ابراز نظر مدیریتی، از نظر کارشناسان باستان شناسی و معماری نیز در این خصوص استفاده شود. 
وی متذکر شد: پس از گذشت حدود یک هفته تیمی متشکل از این کارشناسان کاوش‌ها را آغاز و نقشه‎های قدیمی را بررسی کردند و بر اساس اطلاعات سازمان میراث فرهنگی به این نتیجه رسیدیم که تکلیف این پروژه باید روشن شود.     آبدار تاکید کرد: برخی با انتشار مطالبی مبنی بر کشف شهرک زیر زمینی به هنگام حفاری پروژه والمان، جو را  ملتهب و ادعا می‎کنند که میراث فرهنگی متعصب نیست، در حالیکه ما نسبت به مسایل میراث فرهنگی، تاریخ و تمدن خودمان متعصب هستیم. 
وی ادامه داد: پروانه این پروژه مشارکتی از سال 92 توسط شهرداری منطقه چهار صادر شده و این پروژه از ابتدای چهار راه شریعتی آغاز شده و تا محله برق لامع ادامه دارد. 
وی گفت: عملیات عمرانی پروژه والمان در محل کشف ابنیه تاریخی  به دلیل عدم نیاز به حفظ این ابنیه ادامه می‌یابد ولی ادامه عملیات در مابقی مناطق این پروژه متوقف شده و به بعد از بررسی‌ها، باستان‎ سنجی‎ مسیر پروژه، صدور مجوز توسط اداره کل میراث فرهنگی استان و حضور ناظر این اداره کل در محل موکول می‎شود.  |

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.