رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه شبستر و مرند قطب‌های مهم تولید آلبالو در استان هستند، گفت: آذربایجان شرقی با تولید بیش از ۱۵هزار هکتار آلبالو حدود ۱۵ درصد سطح زیر کشت باغات آلبالو در سطح کشور را دارا بوده و مقام دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در جشنواره آلبالو در شهرستان تسوج با اشاره به وضعیت باغات در استان اظهار کرد: طبق آمار سال گذشته، استان ما دارای ۱۱۲هزار و ۱۴۴ هکتار باغات درختان مثمر معادل با 4.18 درصد سطح باغات کشور بوده و از این نظر رتبه ششم را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: سیب با سطح بارور ۳۲هزار و۱۲۹ هکتار، انگور باسطح بارور ۱۷هزار و ۵۲ هکتار، زردآلو با سطح بارور ۱۱هزار و۱۱۸ هکتار، بادام با سطح بارور ۹هزار و ۲۶۱ هکتار، گردو با سطح بارور هشت هزار و۹۰۴ هکتار عمده محصولات استان را شامل می‌شوند. 
وی اضافه کرد: آذربایجان شرقی رتبه اول تولید زرد آلو، رتبه دوم تولید سیب، بادام، گوجه، توت، سماق، زغال اخته، آلبالو و سنجد، رتبه سوم تولید انگور و گلابی، رتبه سوم تولید گردو ، گیلاس، فندق و و رتبه پنجم تولید گل محمدی رتبه را در کشور دارد.
فتحی با اشاره به وضعیت باغات آلبالو در آذر بایجان شرقی اظهار کرد: باغات بارور شامل ۱۹۴۶ هکتار و باغات غیربارور شامل ۳۱۰ هکتار است، میزان تولید آلبالو در سال گذشته به میزان ۱۰۲۷۸ تن بود و بر اساس برآوردهای اولیه میزان تولید آن در سال جاری بیش از ۱۱۶۷۶ تن برآورد شده است.
وی اضافه کرد: متوسط عملکرد در هکتار برابر با شش تن بوده و عملکرد باغات شاخص بیش از هشت تن در هکتار است، حدود ۳۰ درصد تولید معادل (۳۵۰ هزار تن) جهت مصرف در تهیه محصولات خانگی اعم از مربا و شربت و ۷۰ درصد دیگر معادل ۱۱۳۲۶ تن به صورت فرآوری شده در واحدهای فرآوری مصرف می‌شود.
وی متذکر شد: قسمت اعظم محصولات تولید شده از این میوه در کارخانجات فرآوری میوه به شکل کنسانتره آلبالو، مربا، شربت و پوره به کشورهای خارجی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می‌شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۹۰ درصد سطح زیر کشت استان را ارقام بومی تشکیل می‌دهند، گفت: ۱۰ درصد نیز شامل ارقام اصلاح شده اعم از آلبالو مجاری رقم سگانی ویو ترمو می‌شود.
وی اضافه کرد: آذربایجان شرقی با تولید بیش از ۱۵۰۰۰ هکتار آلبالو حدود ۱۵ درصد سطح زیر کشت باغات آلبالو در سطح کشور را دارا بوده و مقام دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: بیشترین سطح زیر کشت آلبالو در شهرهای شبستر، مرند جلفا بوده و شبستر با دارا بودن ۸۶۷ هکتار و تولید بیش از ۵۲۰۰ تن، رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است.
فتحی خاطرنشان کرد: شهرستان شبستر و مرند قطب‌های مهم تولید آلبالو و فراورده‌های آن در استان هستند.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.