مدیرعامل بانک سلول های بنیادی خون بندناف رویان جهاد دانشگاهی گفت: امروز سلول های بنیادی در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد که اکنون تعداد آن به ۷۰ نوع بیماری رسیده است و در برخی بیماری های خونی تنها روش درمان به شمار میرود که لزوم فرهنگ سازی در این زمینه را میطلبد.
به گزارش ایلنا، مرتضی ضرابی صبح در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه آذربایجان شرقی با اشاره وضعیت دانش حوزه سلول های بنیادی گفت: خوشبختانه در زمینه دانش فنی ذخیره سازی سلولهای خون بندناف جزو کشور های صاحب علم و تکنولوژی هستیم که حتی دانش فنی خود را در اختیار سایر کشور ها نیز قرار میدهیم که وجود بزرگترین بانک خون خاورمیانه در ایران گواه این ادعا است.
ضرابی با اشاره به وجود ۳۱ مرکزنمایندگی پژوهشگاه رویان در کشور افزود: به علت دانش فنی بالا و نیاز همسایگان دو شعبه در کشور های عراق و عمان نیز احداث شده که نمونه های خونی آنها را نیز ذخیره میکنیم.
وی ادامه داد: در همین راستا ۴۰ نمونه از سایر کشورها نیز در مرکز پژوهشگاهی رویان ذخیره سازی شده است و تقاضای بسیاری از ایرانیان ساکن در خارج ذخیره سازی خون بند ناف در داخل کشور هست که پیگیر اخذ مجوز های مورد نیاز هستیم.
وی با اشاره به ذخیره سازی ۵ میلیون نمونه در بانکهای خصوصی و خانوادگی در جهان، افزود: در کشور ما ۵ هزار نمونه عمومی و ۱۱۱ هزار نمونه خصوصی ذخیره سازی شده است.
وی در مورد ذخیرهسازی عمومی خون بند ناف نیز با انتقاد از تامین نشدن بودجه دولتی گفت: متاسفانه در سالهای اخیر عدم تخصیص اعتبار از سوی دولت موجب شده تا بانک ذخیرهسازی عمومی متوقف شود که امیدواریم دولت هرچه زودتر اعتبارات لازم را تامین کند.
ضرابی گفت: تا کنون در ۲۰۰ پیوند از سلول های بنیادی استفاده شده است که یکی از آنها پیوند خون بند ناف از خون ذخیره شده خود کودک بوده که در دنیا ۱۲ مورد از این نوع پیوند انجام شده است.
وی با اشاره به هزینه بالای نگهداری سلول های بنیادی در کشور های دیگر گفت: با تمهیدات در نظر گرفته شده و کمک دولت این هزینه در ایران بسیار کمتر از ساییر کشور ها است .
وی درخصوص اینکه چه افرادی نیاز است که خون بند ناف آنها ذخیره شود، افزود: برای همه نیاز است که این ذخیره سازی و آینده نگری انجام شود اما خانواده هایی که ریز فکتورهای بیماری های خاص را دارند یا یکی از اعضای آنها دچار معلولیت هست لازم است که حتما ذخیره سازی انجام شود.
مدیرعامل بانک سلول های بنیادی خون بندناف رویان جهاد دانشگاهی گفت: ایران در زمینه سلول درمانی و جذب بیماران خارجی در زمینه ناباروری بسیار فعال بوده به گونهای که از ۴۶ کشور خارجی حدود ۵ هزار نفر برای درمان به ایران آمدهاند.
ضرابی در پایان با اشاره به توانمندی های آذربایجان شرقی درزمینه سلول های بنیادی گفت: خیرین استان و کشور برای ذخیره عمومی سلول های بنیادی پیش قدم شوند تا بتوان در این زمینه نیز قدم های مثبتی برداشت.