ماه رمضان با تمامی فضایل و برکاتش به سر رسید و مومنان پس از یک ماه طاعت و بندگی، در عید سعید فطر، سر بر سجده گذارده و شکرگزاری می‌کنند.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان  شرقی، عید فطر، عید ایستادگی انسان در برابر نفس اماره و عید پیروزی انسان در برابر هوای نفسانی است که در این روز مبارک مسلمانان به خاطر یک ماه توفیق عبادت و بندگی، به درگاه الهی شکرگزاری می‌کنند.
این عید سعید اعمال و فضایل ویژه‌ای برای خود داشته و در روایات و احادیث در رابطه با عظمت والای این عید بسیار تاکید و توصیه شده است.
مردم ایران اسلامی نیز در عید فطر، با برپایی آیین‌های خاصی ماه مبارک رمضان را بدرقه می‌کنند که اقامه نماز عید فطر بصورت جماعت، دید و بازدید و به ویژه زیارت خانواده‌هایی که عزیزان خود را به تازگی از دست داده‌اند از جمله این آیین‌هاست.
حضرت علی‏(ع) در مورد منزلت عید فطر فرموده‌اند: امروز روزی است که خداوند آن را برای شما عید قرار داد و شما را نیز شایسته آن ساخت؛ پس به یاد خدا باشید تا او نیز به یاد شما باشد و او را بخوانید تا خواسته‌‏هایتان را اجابت کند.
امام رضا(ع) نیز فرموده‌اند: روز فطر از این رو عید قرار داده شد تا روز گردهمایی مسلمانان باشد، و در این روز گرد هم آیند و برای خدا به صحرا (فضایی باز) درآیند و خداوند را بر منّتی که بر آنها نهاده است ستایش و به بزرگی یاد کنند.
عید فطر، عید طاعت و بندگی است یک کارشناس مسائل مذهبی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی در فلسفه عید فطر گفت: خداوند فطر را عیدی برای مسلمانان قرار داده و مومنان به شکرانه‌ی یک ماه عبادت و بندگی، نماز فطر برپا می‌کنند.
حجت‌الاسلام شهاب‌الدین حسینی با تاکید بر این‌که ما بنده تعبدی پرودگار هستیم و طبق دستور خداوند یک ماه روزه گرفته و در عید فطر روزه نمی‌گیریم، افزود: طبق دستور الهی، روزه گرفتن در عید فطر، قربان و یوم الشک شعبان(به قصد رمضان) حرام است.
وی در خصوص پرداخت زکات فطره نیز گفت: دو نوع زکات بدن و زکات مال داریم که زکات فطره همان زکات بدن بوده که در عید فطر ادا می‌شود.
امام صادق نیز در رابطه با ضرورت پرداخت زکات فطره فرموده‌اند: کامل کردن روزه به پرداخت زکات فطره است همانطور که صلوات بر رسول خدا کمال نماز است.
نماز عید فطر، نماز وحدت و انسجام مسلمین است حجت‌الاسلام حسینی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص منزلت نماز عید فطر اظهار کرد: نماز عید فطر، نماز وحدت و انسجام مسلمین است و این نماز مستحبی بوده و می‌توان در خانه به قصد رجا، فرادی نیز ادا شود، اما بهتر است این نماز بصورت جماعت و با وحدت و انسجام اقامه شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خاطرنشان کرد: مردم تبریز نیز نماز عید را با حضور منسجم، متحدانه و پرشور در مصلی امام خمینی(ره) و خیابان‌های اطراف اقامه کرده و با همدلی حضور سیاسی و عبادی خود را به نمایش گذاشتند.
منبع احادیث: کتاب من لایحضره الفقیه
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.