محمدرضا پورمحمدی روز چهارشنبه در نشست خبری به انتخابات پایان سال اشاره کرد و با یاداوری اینکه مردم استان آذربایجان شرقی در انتخابات مختلف در چهار دهه اخیر مشارکت ٥٠ تا ٧٠ درصدی را داشتند ،گفت: امسال نیز ارزیابی این است که با توجه به همزمانی انتخابات مجلس و شوراهای اسلامی مشارکت خوبی اتفاق بیفتد.
وی اظهارداشت: نگران مشارکت مردم نیستیم ولی میزان مشارکت و درجه سلامت انتخابات به تلاش ما و شما بستگی دارد.
وی خاطرنشان کرد: کشور در شرایط خاصی است و میزان مشارکت به مقبولیت نظام ارتباط داده می شود ‌در حالی که انتخابات در هیچ کشور دیگری نشانه مقبولیت نظام حاکم تلقی نمی شود.
استاندار تاکید کرد: کلید واژه ما در انتخابات پیش رو بی طرفی است و مجریان انتخابات در کمال بی طرفی برای فراهم کردن زمینه مشارکت حداکثری مردم تلاش می کنند.
وی با ‌تاکید بر شفافیت و پاسخگویی و نقش مهم رسانه ها در تحقق آن گفت: پاسخگو کردن جامعه بخشی بر عهده رسانه هاست.
وی با بیان اینکه قانونگرایی نیز از مولفه های متاثر از فعالیت رسانه هاست،
اظهارداشت: از نقد رسانه ها استقبال می کنیم و به مدیران مان گفته ام که هیچ کس حق شکایت از رسانه ها را ندارد.
وی به فعالان رسانه های استان گفت: هیچ ابایی از طرح دیدگاه های کارشناسی خود نداشته با‌شید.
استاندار اذربایجان شرقی با بیان اینکه بخش معدن ما مغفول واقع شده است ، خاطرنشان کرد: این در حالی است ٨.٢ میلیارد تن دخیره معدنی شناسایی شده داریم و رتبه اول ذخایر طلا و نیفلین سینیت و خاک صنعتی مربوط به ماست.
وی با اشاره به اینکه در اذربایجان شرقی ١٥٦ مرکز دانشگاهی و پژوهشی و ١٨٠٠ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی وجود دارد، گفت: سرانه تولید ناخالص استان از ٧٣.٩٦ در ١٣٩٠ به ٦٦.٨٦ در سال جاری کاهش یافته است.
وی گفت: با این ظرفیت ها، از مهاجرفرست ترین استان ها هستیم که باعث کاهش سهم مان از جمعیت کشور از ٦ به ٥ درصد و شکل گیر‌ی حاشیه نشینی گسترده در شهرهای استان شده است.
پورمحمدی ادامه داد: نرخ بیکاری استان نیز از ٥.٦ درصد در سال ١٣٧٥ به حدود ١١ درصد در سال قبل افزایش یافته که هر چند از متوسط کشوری پایین می باشد، اما دلیل اصلی آن نه خوب بودن فرصت های شغلی‌، بلکه ‌به خاطر غیرت بالای مردم است.
وی خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور ١٩ درصد و در استان ما ٢٣ درصد است.
وی با اشاره به اینکه سهم تسهیلات بانکی اعطایی در استان از مجموع کشوری از ٢.٨ درصد در سال ١٣٨٨ به ٩٤ ٢.٢ درصد در سال ١٣٩٤ کاهش یافته است، ‌گفت: در همین حال آورده مردم در این مدت از ٢.٦ به ٢.٦٨ درصد افزایش‌ یافته است.
وی با اشاره به اتش سوزی سرای ایکی قاپیلار بازار تاریخی تبریز، گفت:
در سایه تدابیر اتخاذ ‌شده زمان مهار آتش سوزی بازار از ٢.٥ روز در سال ١٣٨٨ به کمتر از ٤ ساعت در حادثه اخیر کاهش یافت.
استاندار آذربایجان شرقی اظهارداشت: اقدامات موثری از قبیل نصب شیرهای هیدرانت انجام گرفته، اما ناکافی است ‌و باید کارهای دیگری از قبیل نصب سیستم های هشداردهنده در دستور کار قرار گیرد و مغازه داران هم به بیمه مغازه هایشان اهتمام کنند.
وی با اشاره به اینکه معاون اول محترم رییس جمهوری نیز در تماس تلفنی برای کمک دولت اعلام آمادگی کرد، گفت: معافیت از مالیات، ‌استفاده از بیمه های پوش‌‌شی برای جبران خسارت مغازه های فاقد بیمه، ‌اعطای تسهیلات بانکی با سود بانکی ناچیز و استمهال وام های قبلی خسارت دیدگان از حمله تمهیدات اندیشیده شده برای جبران خسارت حادثه آتش سوزی بازار است.
وی با بیان اینکه امروز در جامعه با ٢ مقوله گرانی و گران فروشی مواجه هستیم ، گفت: اولی تا حد زیادی اجتناب ناپذیر و دومی غیرقابل قبول است.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: با گرانفروشی مقابله می کنیم اما نظارت ناکافی و مجازات ها با جرم ها متناسب نیست.
وی گفت: رسانه ها و مردم باید به شکل جدی در مقابله با گرانفروشی و گرانی مشارکت کنند.
پور محمدی خاطرنشان کرد: بخش عمده اصناف ما دلسوز هستند و بخش ناچیزی سوء استفاده می کنند.
وی با اعلام اینکه آزادراه تبریز بازرگان به طول ٢٥٠ کیلومتر به پیمانکار رفته است، گفت: تملک مسیر دیزل آباد تا جاده صوفیان در دستور کار است و
٣٧ کیلومتر را می خواهیم تا پایان امسال زیرسازی کنیم.
وی با اشاره به اینکه پارسال به دلیل کاهش آب سدها در مصرف برق مشکل داشتیم، گفت: امسال هم با وجود بارش های مناسب در ساعت پیک مصرف برق باز هم احتمال مشکل وجود دارد زیرا برق در کشور از طریق شبکه سراسری توزیع می شود و از این باید مصرف بهینه در دستور کار باشد.
وی از مردم خواست صرفه جویی در پیک مصرف از اواسط خرداد تا اواخر مرداد را رعایت کنند.
استاندار آذربایجان شرقی در مورد قطع درختان جنگلی از حساسیت رسانه ها و مردم قدردانی کرد و گفت: همه ما طرفدار جدی محیط زیست و توسعه پایدار هستیم و صیانت از جنگل های ارسباران به عنوان نامزد ثبت جهانی اولویت ماست زیرا معتقدیم صنعت جزو مصنوعات و جنگل و مرتع موهبت الهی است.
وی از رسانه ها خواست در زمینه قطع درختان جنگلی و زراعی و داشتن یا نداشتن مجوز رو‌شنگری کنند.
وی با بیان اینکه بستر لازم برای ایجاد قطب سوم خودرو در تبریز در سه سال آینده وجود دارد، اظهارداشت: واحدهای تولید کامیون و کامیونت استان ظرفیت تولید سالانه ١٠ هزار دستگاه و اتوبوس و مینی بوس سالیانه سه هزار دستگاه را دارند .
وی با اشاره به ظرفیت قطعه سازی خودرو در این استان گفت: تولید موتورهای دیزل و سی ان جی نیز مدنظر است.
518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.