به گزارش این روزنامه، در آتش سوزی چهارشنبه شب و بامداد پنجشنبه گذشته در بازار تاریخی تبریز طبق گزارش های رسمی حداقل 29 آتش نشان زحمتکش و فداکار در جریان اطفای حریق بازار، زخمی و مورد مداوا در بیمارستان و یا سرپایی قرار گرفته اند.
آتش سوزی در این سازه عظیم تاریخی بارها اتفاق افتاده و آخرین بار نیز 10 سال قبل بود که حجم آتش سوزی نیز در همین حد و خسارات نیز قابل توجه بوده است.
اهالی بازار و اصناف بارها و بارها از نبود تجهیزات ضروری برای اطفای حریف در بازار مراتب اعتراض و درخواست های خود را به مسئولان شهری و میراث فرهنگی اعلام کرده اند. متولیان امر نیز 10 سال وقت داشتند تا نسبت به تامین به موقع تجهیزات اطفای حریق و جلوگیری از سرایت آتش اقدام کنند ولی گویا گفته ها و شنیده و نیز وسعت یافتن آتش سوزی حاکی از نبود تجهیزات روزآمد برای مبارزه با آتش سوزی از نوع مواد اشتعال زا و خاص بوده است.
با توجه به اینکه بازار تاریخی تبریز در نوع خود یک سازه بیش از هزار ساله و کلکسیونی از معماری دوره های مختلف تاریخی است که در کمتر گوشه پنج قاره جهان نظیر داشته و حتی در ایران نظیر آن را بصورتی که الان در تبریز موجود است سراغ نداریم، انتظار می رفت میراث فرهنگی و شهرداری در تدارک حداقل ها برای موارد خطر بویژه زمان آتش سوزی می بودند.
با کمال تاسف چنین نشده است و بعد از یک دهه دیگر یک آتش سوزی دیگر گویا ناشی از سیم کشی های غیراستاندارد بار دیگر سراغ بخشی از این سازه عظیم و بدیع تاریخی تبریز را نشانه گرفت.
این آتش سوزی در سرای ایکی قاپیلی می رفت که 200 مغازه را طعمه نابودی خود سازی که فداکاری آتش نشانان مانع گردید ولی 20 مغازه و اموال آن سوخته و از بین رفته ، 100 مغازه نیز آسیب هایی متحمل گردیده و بخشی از سازه های بازار نیز تخریب شده است.
سهل انگاری ها و عدم توجه به تامین زیرساخت هایی که شاید هزینه بر نیز نبوده و می توانست به بهترین وجه حتی با دریافت خودیاری از بازاریان تامین شود ، برای مقابله با موارد خطر نظیر آتش سوزی ها می توانست مانع خسارات زیاد و گسترش آتش و از بین رفتن اموال عمومی و مردمی گردد.
تردیدی نیست که حضور مسئولان بلند پایه در منطقه خطر و آتش سوزی قوت قلبی برای آسیب دیدگانی است که سرمایه خود را از دست رفته می بینند ولی شاید تمهیدات آنان بعد از بازدید و تامین نیازهای مقابله با خطرات و مواردی چون حریق به مراتب بهتر و مهمتر باشد.
سخن آخر اینکه در این مرحله نیازمند بررسی عملکردها در گذشته در این عرصه هستیم تا اقدامات در آینده با آسیب شناسی عملکرد گذشته همراه باشد تا از امکانات موجود به بهترین وجه بهره برداری شده و در تامین نیازها برای موارد خطر و بحران مقابله کنیم.
باز هم باید از شجاع مردان آتش نشانی تبریز تقدیر نمود که با تجهیزات نه چندان روزآمد در دسترس خود با شجاعت و نترسی زاید الوصفی جان برکف برای کمک به هموطنان و همشهریان خود درس فداکاری و از جان گذشتگی دادند.
8023/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.