به گزارش ایرنا، غلامرضا باقری دیزج روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهارداشت: پالایشگاه تبریز برای تکمیل زنجیره ارزش و توسعه پایدار، طرح جامع ارتقای کیفی محصولات به‌منظور کاهش یا حذف کامل نفت کوره و تبدیل آن به محصولات کیفی با ارزش افزوده را در دستور کار خود قرارداده است.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع کاهش تولید نفت کوره، پیش‌تر این شرکت، مطالعات امکان‌سنجی احداث واحدهای مرتبط را با 2 شرکت خارجی در سال 96 انجام داد، اما به دلیل تحریم‌ها، امکان بهره‌مندی از منابع فاینانس برای اجرای طرح محقق نشد.
وی افزود: در نیمه دوم سال 97، این طرح با بررسی میدانی از شرکت‌های صاحب دانش فنی و انجام مطالعات امکان‌سنجی، روزآمد شد و به دنبال آن با هدف کسب دانش فنی، طراحی بنیادی احداث فرآیندهای واحدهای مرتبط، قراردادی با چهار شرکت معتبر به امضا رسید، هم‌اکنون نیز این طرح در مرحله تحصیل دانش فنی و طراحی بنیادی است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز گفت: طبق برنامه، بسته طراحی بنیادی تکمیل شده و پیمانکار مهندسی گسترده (FEED) تا شهریورماه امسال انتخاب خواهد شد.
وی ادامه داد: از جمله طرح های زییست محیطی این شرکت می‌توان به تولید بنزین یورو 5 به ظرفیت 3.3 میلیون لیتر در روز اشاره کرد؛ پالایشگاه تبریز همچنین 60 تا 70 درصد گازوئیل خود را در حد استاندارد یورو 5 تولید می‌کند که البته با احداث واحد استحصال گازهای انتهایی و برج‌های خنک کننده، کل گازوئیل تولیدی با ظرفیت حدود 7 میلیون لیتر در روز یورو 5 می شود.
وی گفت: ساخت گرانوله‌سازی گوگرد، اجرای پروژه بازیابی گازهای ارسالی به مشعل (FGR) با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، تفکیک لجن‌های نفتی، بیولوژیکی و آهکی و نصب سامانه‌های پایش لحظه‌ای روی خروجی منابع ثابت از دیگر فعالیت‌های این شرکت در زمینه محیط زیست است که سبب شده این پالایشگاه طی دو سال پیاپی موفق به کسب رتبه نخست در بخش زیست محیطی ازسوی وزارت نفت شود.
به گزارش ایرنا، مراحل اجرایی پالایشگاه تبریز از سال ۱۳۵۳ آغاز و در سال ۱۳۵۶ به پایان رسید.
نفت خام مورد نیاز پالایشگاه تبریز توسط شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و از میدان نفتی اهواز، توسط یک خط لوله ۱۶ اینچ تأمین می‌شود. شرکت پالایش نفت تبریز دارای ۱۴ واحد پالایش و ۱۰ واحد سرویس‌های جانبی است.
بنزین یورو 4 ، گاز مایع، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید، بنزن، گوگرد و قیر از عمده تولیدات این پالایشگاه است.
تا تیر ماه 1390 شمسی 77 درصد پالایشگاه تبریز به بخش خصوصی واگذار شده بود.
6120/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.