به گزارش ایرنا، محمدرضا پورمحمدی روز شنبه در پنجاهمین جلسه شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی با اشاره به کمبود شکر برای واحدهای صنایع غذایی استان، افزود: این میزان شکر براساس شیوه نامه در بین واحدهای متقاضی توزیع می شود و قرار است 50 هزار تن شکر نیز در اردیبهشت به استان تخصیص یابد.
وی با اشاره به مشکلات صنعت فرش دستباف در استان اظهار داشت: برای تامین مواد اولیه این صنعت تا صادرات آن باید زنجیره این صنعت در استان ایجاد و توسعه یابد.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: با ایجاد این زنجیره علاوه بر تولید پشم مورد نیاز صنعت فرش می توان گوشت مورد نیاز مردم را نیز تامین کرد.
پورمحمدی با تاکید بر اصلاح ژنتیکی دام موجود آذربایجان شرقی برای تامین مواد اولیه مرغوب مورد تائید استاندارد جهانی، ادامه داد: صنعت فرش دستباف بیشترین میزان اشتغال زایی استان را به خود اختصاص داده و حدود 200 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در آن فعالیت می کنند.
وی گفت: در کوتاه مدت باید به فکر تامین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت به ویژه پشم بود و در میان مدت نیز اقدام های اساسی برای ایجاد واحدهای بزرگ تولید فرش صادراتی انجام داد.
استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: سرمایه گذاران در این صنعت می توانند با 20 درصد آورده شخصی از 80 درصد تسهیلات کم بهره مورد نیاز بهره مند شوند.
پورمحمدی، با تاکید بر اجرای قانون بیمه قالی بافان در استان، افزود: اتحادیه فرش باید مسئولیت تامین بیمه قالی بافانی را که بیمه آن ها قطع شده بر عهده بگیرد.
وی با اشاره به اینکه بانک های دولتی و خصوصی نیز باید با اعطای تسهیلات از واحدهای تولیدی و صنعتی استان حمایت کنند، گفت: بانک‎ های دولتی حدود 83 درصد منابع خود را در سطح استان هزینه می کنند، در حالی که بانک‌‏ های خصوصی تنها 3 درصد از منابع خود را در سطح استان هزینه می کنند.
پورمحمدی، با بیان اینکه طبق قانون بانک‌ های خصوصی ملزم به صرف 40 درصد منابع خود در استان هستند، افزود: برای تامین نقدینگی و گردش مالی بانک ها نیز قرار است حساب معادن آذربایجان شرقی به بانک های استانی منتقل شود که در این زمینه انتقال حساب ‎های تعدادی از پیمانکاری مس سکونگون انجام شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه 560 واحد تولیدی در بخش صنایع غذایی استان فعالیت دارند، گفت: واحدهای صنایع غذایی استان ماهانه نیاز به 50 هزار تن شکر و 35 هزار تن آرد دارند.
یونس ژائله، با اشاره به مشکلات صنعت فرش دستباف استان اظهار داشت: پشم تولیدی استان برای تولید فرش با کیفیت مطابق استاندارد جهانی غیرقابل مصرف بوده و کیفیت لازم را ندارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش شدید قیمت نخ و رکود بازار فرش در کشور گفت: صادرات فرش دستباف از محل های ارز آور کشور بوده و باید زنجیره تولید این صنعت در استان ایجاد شود.
ژائله، با تاکید بر اصلاح نژاد گوسفند قزل و پرورش نژادهای ماکویی و خویی در استان، ادامه داد: علاقه مندان به سرمایه گذاری در این زمینه باید حمایت شوند.
وی با انتقاد از نبود کارخانه پشم شویی مناسب در استان، گفت: با توجه به کمبود شدید رنگ در استان تجار و بازرگانان می توانند برای واردات رنگ اقدام کنند.
ژائله افزود: برای توسعه تولید رنگ های گیاهی و طبیعی در استان باید بخش کشاورزی وارد عمل شود و زمینه را برای سرمایه گذاران فراهم کند.
وی با بیان اینکه باید هنر - صنعت فرش دستباف تبریز به ثبت جهانی برسد تا از کپی شدن آن در بازار جهانی جلوگیری کرد، گفت: اتاق بازرگانی از این اقدام و بازاریابی اینترنتی و فروش بین المللی فرش حمایت می کند.
وی عملکرد بانک های دولتی در هزینه کرد منابع داخلی خود در استان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: بانک های خصوصی تنها 3 درصد از منابع خود را در استان هزینه می کنند.
ژائله از مدیران بانک های دولتی و خصوصی خواست در تامین منابع مالی و نقدینگی واحدهای تولیدی به ویژه صنایع غذایی به آن ها کمک کنند.
در این جلسه مشکلات صنعت داروسازی استان مطرح و مقرر شد در جلسه ای تخصصی به این مشکلات رسیدگی شود.
در این جلسه مقرر شد انجمن صنایع غذایی توزیع شکر برای کارخانه ها و واحدهای تولید صنایع غذایی استان را بر عهده بگیرد.
8023/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.